Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dětství, které v Kalifornii prožila patnáctiletá Vanessa Lutz připomínalo peklo. Její nevlastní otec Larry obchoduje s drogami, matka Ramona je narkomanka a prostitutka, která už několik let předstírá, že nevidí, jak muž Vanessu pohlavně zneužívá. Když se nakonec otčím dostane za její zneužívaní a drogy za mříže a matka je zatčena za prostituci, usoudí sotva gramotná Vanessa, že se nechce dostat do žádné pěstounské rodiny a raději se rozhodne najít svou babičku, kterou v životě neviděla a začít u ní nový život. Ukradne auto sociální pracovnici, která měla na starost její rodinu a uteče z domu. Cestou se však auto porouchá a tak Vanessa pokračuje v cestě s mladým, příjemným a na první pohled slušným Bobem Wolvertonem, který pracuje jako právní poradce ve škole pro problémové chlapce. Bob si pomalu získává Vanessinu důvěru a nakonec ji přesvědčí, aby mu vyprávěla o tom, jak ji nevlastní otec pohlavně zneužíval. Jenže zanedlouho si šokovaná Vanessa uvědomí, že to, co vypráví, Boba vzrušuje. Vzápětí se ukáže, že muž je psychopatickým "vrahem z I-5", o němž se mluví ve zprávách. Muž, který zabíjí a znásilňuje ženy na dálnici I-5. A teď si jako další oběť vybral Vanessu. Dívka se pokusí z jeho auta uniknout, ale zjistí, že muž odstranil vnitřní kliku dveří. Podaří se jí zmocnit pistole a zasáhnout ho několika výstřely. Jako zázrakem však vrah přežije, Vanessa je zatčena a policie ji obviní z pokusu o vraždu. Americký film, který je zdařilou směsí road movie a vězeňského dramatu, vznikl v roce 1996 a původně byl určen pro televizní obrazovky, Velmi kladné recenze a příznivé přijetí nakonec vedly k rozhodnutí uvést film v kinech. Podle vlastního scénáře ho natočil jako svůj režijní debut scenárista Matthew Bright. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

100+1 dobrých důvodů proč nenasedat do auta s neznámým chlapem, i když vypadá jako Kiefer Sutherland. Pokud ovšem nejste relativně čerstvá (a pro tentokrát i lehce zvrhlá) reinkarnace Červené Karkulky, která na své cestě ke světlým zítřkům neváhá tasit kolt (a další "zbraně") a ukázat zavile vilnému vlkovi zač je toho babička. Tenhle až nezvykle úchylný exkurz do méně známých kapitol americké nezávislé scény se rozhodně vyplatil. Vždyť kdo by si kdy pomyslel, že onen blonďatý věčně usměvavý ďiblík Reese hravě obstojí coby agresivní polopohádková nemrava s výchovnými problémy... ()

masw 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní a originální B-čko! Reese Witherspoon je skvělá, ikdyž podle mého názoru na začátku trošku přehrávala, ale jinak perfektně se téhle role zhostila. Kiefer Sutherland je jako na první pohled normální člověk, ovšem tak trochu psychopat perfektní. Film je vtipný, místy je zde i dobrá atmosféra, ale důležité je že až na konec je film překvapující. No prostě na nadávající Reese Witherspoon, nebo Reese Witherspoon, která si vyrábí nůž z kartáčku na zuby a schovává ho před dozorkyněmi ve vězení v "you know what", lesbickou spoluvězenkyni Brittany Murphy a psychopata Sutherlanda se už v dalším filmu asi nepodíváme. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nejsou to plné 4*, ale pěkných 70 % za kvalitní (trochu jiné) krimi. Čekal jsem, že děj se bude točit hlavně okolo cesty autem, pak ji Bob někam zatáhne a Vanessa se bude snažit uprchnout – prostě ohrané téma. Jenomže vše šlo podstatně rychleji, takže vše co jsem předpokládal, se stalo během půlky filmu a pak jsem se mohl „bavit“ nad kriminální zápletkou s trochu černým humorem, kde excelovala pro mě jednoznačně kladná a sympatická role Reese. Dost silné eRko a pořádně věruhodný násilník Kiefer. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stredoškoláčka Vanessa Julia Lutzová má ťažký život. Jej matka je sfetovaná prostitútka a jej nevlastný otec, drogový dealer, ju sexuálne obťažuje. Keď ich oboch zatknú, neplnoletá Vanessa sa rozhodne nájsť svoju starú mamu. Vydá sa na dlhú, nebezpečnú cestu. Všetko sa to však poriadne skomplikuje, keď sa zoznámi s obávaným vrahom z I-5. Tešil som sa na napínavý, vražedný, psycho thriller. Všetko sa to však zvrhlo na akúsi podivnú, hodne trapnú stupiditu. ** ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Úchylný zabiják vs. negramotná blondýna. Hehe, no tak po shlédnutí tohohle filmu mám opravdu dilema, byl horší on, nebo ona?! Samozřejmě, vyjet po Vás v autě nějaký úchyl s tím, že Vám provede ty nejhorší věci, na které pomyslí, a měli byste u sebe zbraň, jednali by jste stejně jako hlavní hrdinka. Nejzajímavější na tomhle filmu je, že oba dva hlavní představitelé, aniž by za sebou měli hromadu rolí, předvádí výkon, který se v dnešní době oceňuje soškami. Spousta násilí, drsného chování a nadávek, ale samozřejmě dobře užitých. Drama, které až na pár nelogičností je naprosto výborné. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Vanessa (Reese Witherspoon) zvrací, byl použit jogurt. (zajda404)
  • Muž na fotce, kterou Vanessa (Reese Witherspoon) ukazuje Bobovi (Kiefer Sutherland) jako fotku svého otce, je ve skutečnosti masový vrah Richard Speck. (zajda404)
  • Falešná krev, která byla použita v jedné scéně, vyvolala na kůži Reese Witherspoon alergickou reakci. (zajda404)

Reklama

Reklama