Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (108)

MartinTerran 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět určitě zajímavý, ale v případné realizaci bych problémů našel nespočet, což by dle myšlenky Black Mirror být nemělo. Jednání Joan je pochopitelné a působí reálně. Závěrečný zvrat byl dle mého naprosto zbytečný a vůbec do příběhu nic nepřidal. Americký konec musím být, ale s realitou má opět pramálo společného. Parodie na vlastní službu je úsměvná. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mindfuck, trochu víc... Celkem dost. Je to dobrý, ale není to nejlepší. Jo a Netflix to udělal zas: "Salmu máme? Jo, dobrý... Mindfuck taky? Jep, taky... Parodii na Netflix? Co nám tam ještě chybí, kruci... Jo, mám to! Ještě lesbičky a gaye! Ty nesmí v naší tvorbě přeci chybět!" 😅 Násilné potlačování homosexuality - Netflix style (opět), ale na hodnocení to nemá vliv, jen říkám, co vidím... 🤷‍♂️ Díl byl celkem dobrej, to zas jo... ()

Reklama

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na mě to fungovalo. Epizoda skrze svou kreativitu a nápad spojit spousty odkazů na ostatní epizody do jedné fiktivní appky nabízí hypermeta epizodu, která zceluje celý Black Mirror universe dohromady a diváka to rozhodně ponoří ještě více a těší se z toho. Samotné téma je velice aktuální, protože zrovna v tuto chvíli se v Americe vedou protesty organizace WGA a scénáristi mají jako jeden z hlavních bodů právě obavu z nastupujícího AI a jeho posedlosti, či ovládnutí kultury jako takové. Satirické až sitcomové pojednání o tématu bylo moc fajn a dává to smysl, pokud to tedy Brooker konzultoval s gigantem a ten k tomu má takový postoj, jaký z epizody vyzařuje. S openingem BM po 4 letech jsem spokojený a těším se, co bude dál. (btw: Pro mě poměrně neznámá Annie Murphy byla moc fajn a inspirace u Harley Quinn byla tou správnou volbou) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda si bere na paškál vynikající a nesmírně trefně aktuální téma. Je až neuvěřitelné, jaké skokové pokroky zažívá oblast výpočetní techniky. To, co jsme před 10 lety pokládali za sci-fi se stává blížící se realitou. Již se začínají objevovat první trailery k filmům, kdy se nikdo neobtěžoval zvát herce na natáčení a vše proběhlo bez nich. Tento díl úžasně kritizuje hned několik věcí - automatické souhlasy s nejrůznějšími podmínkami užití, platformy typu Netflix a jejich konzumní uživatele, stále se zvyšující touhu současného diváckého publika o autentický obsah, uzmutí práva na soukromí a odposlechy mobilních telefonů, což je dle mých zkušeností a zážitků v současnosti již zcela běžná praxe. Celý díl byl podán s příjemnou humornou nadsázkou ačkoli v mnoha pasážích spíše mrzne úsměv na rtech., na což jsem z tohoto projektu zvyklý. Tohle zrcadlo bylo nastaveno nesmírně dobře. [80 %] ()

scarfacer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja jsem se teda skvěle bavil. Pravda, protože jde o Black Mirror, tak od začátku tak nějak tušíte, kam to cele spěje, ale stálo to za to. Nebyl to úplně perfektní díl, ale podle mě se řadí k těm lepším. Humor je důležitý v dnešní digitálně komprimované době. Díky. Jo a možná si díky tomu aspoň zapamatuju, jak vypadá Salma fokin Hayek, tohle se jí povedlo... snad ta pravá nebude na serial moc nasraná..."fuck Cate Blanchett" -to bylo boží :-D ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Titul „On a Roll“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Rachel, Jack a Ashley Too (2019), ve které si hlavní roli fiktivní zpěvačky Ashley zahrála Miley Cyrus a její titulní píseň měla název právě „On a Roll“. (jirikzaboj)
  • Pořad „Finding Ritman“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na postavu slavného herního vývojáře Colina Ritmana (Will Poulter), která se objevila v interaktivní epizodě Black Mirror: Bandersnatch (2018). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama