Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Prostřednictvím technologicko-paranoidního podobenství věku sociálních sítí se tato napínavá, černě humorná minisérie zamýšlí nad současným neklidem našeho moderního světa. V průběhu posledních deseti let změnily technologie téměř každou oblast našeho života, bez možnosti zastavit se a zamyslet se nad smyslem těchto změn. V každé domácnosti, na každém stole, v každé dlani je plazmová obrazovka, monitor, chytrý telefon - černé zrcadlo naší 21 století trvající existence. Chápání reality se posouvá. Modlíme se na oltářích Google a Apple. Algoritmy Facebooku nás znají mnohem důvěrněji než naši vlastní rodiče. Máme přístup ke všem informacím na světě, ale mozková kapacita neumožňuje absorbovat cokoliv delšího než 140 znaků tweetu. Černé zrcadlo, směsice seriálů Zóna soumraku a Neobvyklé příběhy, se zamýšlí nad současným neklidem našeho moderního světa. Tři samostatné dramatické "co kdyby" příběhy v technicko-paranoidním duchu jsou břitké, napínavé, satirické a odvážné - některé komicky, jiné šokujícím způsobem - ovšem všechny jsou úplně jiné, než co jste kdy v televizi viděli. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série tohoto úžasného seriálu složeného z jednotlivých příběhů je za mnou. A nelze jinak, než opravdu zůstat u plného počtu. První díl mě strhnul svou atmosférou a nevyhnutelnou hrůzou, kterou jsem doslova prožíval s hlavním hrdinou. Druhý díl, pojednávající o lehké dystopii, na mě zapůsobil děsivě depresivně, zoufale a jen tak jsem jej z hlavy nedostal. A poslední, třetí díl, leč podle mě ze všech takový nejslabší a nejméně sofistikovaný, zase hezky ukázal, že vracet se ke konkrétním obrazům z minulosti znamená jedině zkázu mezilidských vztahů. Již teď se těším na druhou sérii. 95% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Reálné a o to víc děsivější. Hodnotím nejvyšším počtem hvězd, ale u všech třech povídek mi bylo docela zle a na další sérii se už asi dívat nebudu, má představivost se zabaví sama. U části 'Patnáct milionů meritů' jsem měla na začátku dojem, že tamní mladí jsou v nějakém druhu vězení a ono se ukázalo, že ve vězení skutečně jsou. S tou nejostřejší ostrahou, s nejpřísnějším trestem. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, že príbehy priniesli 3 diametrálne odlišné príbehy, jedno sa podarilo všetkým trom - nastaviť Čierne zrkadlo dnešnej spoločnosti, konzumnému spôsobu života a medziľudským vzťahom v málo vídanom prevedení. Musím uznať, že britským tvorcom sa opäť raz podarilo veľmi milo prekvapiť a spolu s End of the F**king world či This is England ukázali, že seriály točia podstatne lepšie ako filmy. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Odkud tyhle nápady pochází, asi ze života lidí, asi takové myšlenky tu jsou, ale opravdu vážně je nechceme vidět. Je to jiný druh zla než zabíjení fyzické schránky, je to mezi námi a nechceme to vidět. Vyvstane mnoho otázek. Jsou skutečně vysoce postavení lidé donucováni dělat prasárny nebo to mají nějak v sobě? Jsou ve vládách jen psychopati nebo tam přijdou normální a psychopati se z nich stanou a začnou ostatní lidi zotročovat a ovládat? Opravdu se za jednotlivé zlo musí zaplatit tak mnoho? A co teprve, když se to nasčítá? Tohle je velmi odvážný počin, výlet do předpeklí. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

National Anthem: No, vyplácáme si hned to nejlepší na začátek. A to nejen z první série, ale z celého seriálu. Za mě nejlepší díl o manipulaci s britským předsedou vlády přechytralými únosci. Hrozně se mi líbil ten veškerý pohyb v kancelářích a snaha udělat, co nejlepší rozhodnutí a s tím spojené rozpaky a psychika účastníků. Působilo to velmi dynamicky a nepustilo mě to. 90% 15 Million Merits Asi druhý nejhorší díl z celého seriálu. Od této doby začne celkově nabírat na zvláštním směru, a to hlavně futuristickém. V této epizodě panují hlavně příliš otravné prostory, prázdný příběh, nesympatická hudba a taky dlouhá stopáž. Nic moc mi to nenabídlo. 50% The Entire History of You Velice pěkná sci-fi povídka, kde si postavy klíďo píďo můžou svoje vzpomínky pouštět na bedně, tudíž něco jako nevěra může v tomto světě jen těžko existovat. Originální a pěkné. 75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (31)

  • Charlie Brooker v rozhovore uviedol, že pri rozhodovaní, s akým zvieraťom Callow (Rory Kinnear) bude mať sex, bola celá škála možností, ktorá nakoniec neprešla. Najprv sa uvažovalo len o bloku syra. Do úvahy prichádzala aj kačica, kura (boli odmietnuté, pretože pre ich malú veľkosť by situácia bola príliš absurdná), kôň alebo somár (boli odmietnutí, pretože sa považovalo za ťažké s nimi natáčať). Nakoniec bolo vybrané prasa, pretože sa považovalo za niečo, čo je „na hranici medzi komickým a strašným“. (Arsenal83)
  • Hoci ide o druhú časť seriálu, bola to prvá napísaná epizóda vôbec. (Arsenal83)

Reklama

Reklama