Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

Ghoulman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv je hlavní myšlenka tohoto dílu nosná - to jest nenech ostatní, aby řídili tvůj život, já se obávám, že doba sociálních sítí má mnohem zrádnější aspekty. Stejně jako dříve Kierkegaard obviňoval svoji dobu z nedostatku činu a přílišného teoretizování, já naši dobu obviňuji z nedostatku činu, který je dělán beze svědků. Dnes skutečně čin, který je neviděn, jakoby neměl žádný smysl a význam. Tato dětinská snaha o pozornost by někomu mohla přijít vtipná, já v ní však spatřuji spíše veliké nebezpečí, velikou hrozbu. Protože nakonec můžeme dopadnout tak, že podstatné již nebude co činíme, ale množství lidí, kteří nás u toho vidí. Můžeme se pak dostat do situace (pokud v ní již nejsme), kdy se člověk bude při svém jednání rozhodovat spíše podle množství pozornosti, jež jeho jednání vzbudí a nikoliv podle morální hodnoty daného činu - a dobrý skutek, který bude neviděn se tak stane méně lukrativním, než ohavnost, kterou spatří milión očí... ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otroctví přehnané morálky, které si lidstvo dobrovolně způsobuje. Další přesná trefa omouněného zrcadla na hlavičku hřebíčku, jenž tvoří obraz naší společnosti, která se v náznacích k podobné budoucnosti blíží. V roce 2020 v, naším prezidentem milované, Číně začne fungovat systém, který se od zde představeného liší jen několika prvky. Další omezení na lidské svobodě a právech, které snadno mohou eskalovat na zhoršení životního poměru. Kterak se systém, který má morálce pomoci, stává nemorálním nástrojem, který může zničit život. Bryce je herecky na hodnocení výborné, kterému sekundují James Norton v roli jejího bratra a maličký, leč skvělý výkon Sopea Dirisu. ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdem zbytocne mudrovat, ktore prvky sa mi pacili, ktore nie, nemalo by to aj tak ziaden efekt na moje hodnotenie. Ved kazda cast je vhodna na temu k pivu. Vela detailov by sme mohli rozobrat a mozno by sme zistili, ze takto existujuca spolocnost by proste nemohla normalne fungovat. Co sa tyka ale prevedenia, tak to bolo vskutku podarene. Mozno som ale na zaver cakal trochu vacsi zvrat v ramci prihovoru na svadbe. Vysvetlil som si to tym, ze kazda cast v ktorej cakam nejaky zvrat s citatom, ktory by som si ihned vycapil na Facebook (ironia), skonci tak nejako nemastno neslano - osobnym zlyhanim daneho jednotlivca. Tu to vsak okorenil aspon uplny zaver, kde par presne mierenymi vetami vyjadrili celkove rozpolozenie hlavnej postavy. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomuhle říkám quality TV! Jeden hodinový díl seriálu a svou dotažeností strčí do kapsy celý Volný pád s Michaelem Douglasem. Tam šlo pouze o to, že jistý muž nevydrží tlak současného světa a pomátne se. Tady se ale v rámci stejného tématu myšlenky rozbíhají na všechny strany. Dnešní svět je postavený na hodnocení - od této databáze (ano, i mně bylo trochu stydno, když jsem tento díl hodnotil) - ,,hele, šel bych večer do kina, ale na čsfd je to modrý.." - přes servery na hodnocení doktorů, učitelů, lajky na Facebooku... Přitom se samozřejmě okrádáme o svébytnost, stíráme rozdíly a odlišnosti, což je na tomhle světě to zajímavé. Film, na který jsme kvůli modrému hodnocení nešli, je třeba zrovna ten, který by nás osudově zasáhl. Přísný a podivínský učitel, kterému bychom dali špatné hodnocení, nám nakonec dal do života nejvíc. Je to snaha o dokonalý svět, kde se všichni usmívají, v obchodech jsou jen krásně červená jablka a v metru to voní. Dokud Lacie slzy předstírá, sbírá pozitivní hodnocení, když je její dojetí na konci opravdové, klesá hodnocení na dno. Jak praví Lynch: ,,It is all an illusion!" Ačkoli tu není žádné násilí ani krev, jen samí milí a usměvaví lidé, je to jeden z nejděsivějších dílů vůbec. A možná, že dokonce jeden z těch nejle... Ne, Cimře, nehodnoť. Každý ať si udělá názor sám. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super aktuální námět. Všichni v tom poznáme pár svých známých, nebo možná.... sebe? ;) Celou dobu se rýsuje jasná čtyřka, ale jsou tu nějaké ještě pozvedávací momenty, které musím zohlednit. Čeština v autě mě pobavila a na plnou pětku to zdvihl absolutní závěr v poslední minutě. To byl pane, dialog. Konverzační blaho! :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Velmi podobný systém budování sociálního statusu byl v Číně spuštěn od roku 2020. Na základě tohoto společenského statusu jsou lidé v různých sférách života zvýhodňováni, či naopak znevýhodňováni. (Frajer42)
  • Vozidlo z půjčovny s česky hovořícím uživatelským prostředím je mírně modifikované Daewoo Matiz, vyráběné od roku 1998. (machonza)
  • Když je Lacie (Bryce Dallas Howard) na přepážce letecké společnosti, její obrazovka naznačuje, že její let je z BPA do PMA. PMA má pravděpodobně být Port Mary, kde se koná svatba. Ve skutečnosti je IATA kód BPA pro Grumman Bethpage Airport v New Yorku a PMA je kód pro Pemba/Karume Airport na ostrově Pemba v Tanzanii, což je velmi nepravděpodobný cíl, protože následně Lacie říká, že se jedná o devět hodin jízdy autem. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama