Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že s tímhle dílem jsem měl zezačátku velký problémy, protože hlavní hrdinka mi byla protivná jak sáňky v létě. Nakonec se z Nosedive vyklubal ale jeden z nejlepších dílů seriálu. Bryce Dallas Howard hraje skvěle (tu její roli jí budete žrát i s navijákem), hudba je podmanivá, ale přitom nerušivá. Děj samotnej se snad blíží současnosti úplně nejvíc ze všech dílů... Tohle je přesně definice toho tématu, okolo kterýho se točí celej seriál. A to vypůjčený auto taky v určitým ohledu potěšilo (ale nebudu prozrazovat, nečtěte si předem Zajímavosti, tam je to zmíněno taky). :-) ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Růžové peklíčko mě moc bavilo a už tak nějak chvíli čekám, že něco podobného bude skutečně zavedeno i na západě. Mimochodem na stranickém principu už něco takového plánuje Čína. V každém případě důstojná epizoda, asi nejvíc znepokojivá ze třetí řady, dobře natočená, jen ten konec jsem úplně nepochopil... ()

Reklama

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námetovo dosť podobné s01e03, taktiež je to o tom, ako technológie zaznamenavajúce (a ovládajúce) naše životy sú ničiteľom medziľudských vzťahov i individuality jedinca. Tento diel ma však bavil o niečo menej, mal na mňa menší dopad a Howard ma moc nebavila. Koniec ma však uspokojil a prikláňam sa ku 4 hviezdám, pretože Black Mirror proste umí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám s touhle epizodou jeden zásadní problém. Jedna epizoda seriálu Gumballův úžasný svět má dost podobný námět, vychází z něj stejná myšlenka, která je navíc chytře podaná a správně to ukazuje, jak zlá by tahle verze budoucnosti byla. Blbý na tom je, že to, co předvede tahle epizoda Black Mirror za 63 minut, předvedl i Gumball v 10 minutách (a teoreticky vlastně jen v pěti). Od začátku jsem čekal, že se ženská bude chtít natolik snažit o to být populární, až jí z toho hrábne, něco se stane a buď totálně pohoří a nebo se dostane na nějakých 4,9 hvězd mezi smetánku. A ono ne. Za celých 63 minut vidíme jen to, jak má ženská noc blbec, její hodnocení jí kvůli pár pitomým situacím klesne z 4,2 až na úplnou nulu (což stejně nedává smysl, protože jestli jsem ten systém hodnocení dobře pochopil, nemohla takhle rychle klesnout ani když jí na tom letišti strhli hodnocení o celou jednu hvězdičku... jo a btw všiml jsem si dobře, že míň jak hvězdička dát nikdy nešla? jak se pak dostala pod jednu hvězdu?), přičmež se ale víc nestane, jsou zde jen načrtnuté základní problémy, ale skutečně do hloubky to nejde. Během té epizody se dal krásně vybudovat celý svět, který by vysvětlil, jak tohle hodnocení funguje třeba v politice, jak na jeho základě funguje celý svět, jestli je nutné na té síti být nebo ne a jak dopadnou lidé, co klesnou moc dolů (kdyby aspoň ty na úplné nule třeba popravovali, aby to mělo aspoň větší logiku) apod., ale místo toho jsem dostal nudný příběh o jedné fifleně, co strašně moc chtěla mít vysoké hodnocení, jela kamarádce s 4,8 hvězdičkami na svatbu, potkala jí řada neštěstí, pak potkala kamioňačku, která jí ukázala, že se člověk podle hodnocení soudit nedá (kdyby ta epizoda skončila právě tím, jak z kamionu vystoupí a na tu svatbu by se vykašlala, asi bych byl radši a tolik bych to nekritizoval) a pak přišel úplně přehnaný závěr, který ten můj dojem pokazil ještě víc. Většinu hodnocení si vysvětluju spíš tak, že ostatní uživatele tahle epizoda svým vyzněním vyděsila a přitom nad ní už dál nepřemýšleli, ale já si nemůžu pomoct, možná je to můj problém, ale mě to přišlo spíš přehnané než chytré. U Gumballa se mi ta myšlenka líbila, protože byla dostatečně (a snad i víc) rozehraná na 10 minut. Tady ji prostě beru jako zajímavou, ale na svoji stopáž dost nedomyšlenou. A mé dojmy nezachrání ani česky mluvící Škodovka pro spodinu. Slabé 3* ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že odstartuje třetí série, takhle by mě ani ve snu nenapadlo... Zatím suverénně nejlepší epizoda seriálu a s tím, že její překonání bude v mých očích už opravdu hodně těžké. Společnost fungující tak, že jste hodnoceni na každém kroku, ať už na síti, či v reálném životě a (ne)překvapivě všichni chtějí pětikval. Pokud máte vysoké hodnocení, tak se máte lépe. Můžete si koupit lepší dům, používat lepší služby atd. Takže výsledkem je, že naše hlavní hrdinka žije život jak přední influencerka na IG, tedy poněkud uměle. A společnost to vítá a každý kdo má nízké hodnocení je pro nic za nic zatracen. Když naše hrdinka, Bryce Dallas Howard, touží po nejlepším životě, tak vlastně zapomíná žít. A při cestě za touženým elitářstvím ztrácí sama sebe. Už dlouho jsem neviděl tak brilantní okno do samotné ČSFD! Není zajímavý ten kdo miluje Vykoupení z Věznice Shawshank, Forresta Gumpa a Zelenou míli, ale ten kdo si dokáže prodat ten svůj obraz. Každý jsme unikát, každý si můžeme milovat kultovní Pokoj, komedie s Jirkou Langmajerem nebo třeba i tu novou verzi Zrodila se hvězda. Pakliže budeme hodnotit lidi jen na základě prvního dojmu a vzhledu, pak společnost selhala a sociální sítě získaly moc, kterou jim nesmíme dát! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Herečka Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) musela kvůli své roli přibrat 11 kilo. Epizoda se začala natáčet ve stejném roce, kdy byl uveden Jurský svět (2015), kde hrála hlavní roli, kvůli níž se musela udržovat v kondici. Když ji poté režisér epizody Joe Wright požádal, aby se pokusila přibrat na váze, odpověděla: „Consider it done“ („Jako by se stalo“). (imanicornyt)
  • Když na Lacii (Bryce Dallas Howard) ve vypůjčeném autě vyskočí české menu, tak ve slově „světla" je v překlep („svelta“). (Andy.222)
  • Velmi podobný systém budování sociálního statusu byl v Číně spuštěn od roku 2020. Na základě tohoto společenského statusu jsou lidé v různých sférách života zvýhodňováni, či naopak znevýhodňováni. (Frajer42)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno