Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní lidé. Vysoké čtyřky. Přesně takové ona nyní potřebuje. Ať to stojí, co to stojí. Důležité je čtyřhvězdičkové publikum. A na téhle svatbě bude „luxusní“ společnost. Obzvlášť, když družičkovskou řeč přednese právě ona. Jen aby z té přeslazenosti někdo nechytil cukrovku. Moderní technologie nás zničí. Ženeme se jako ovce, hřejí nás na srdci lajky, jakmile se jich objeví málo, panikaříme, hledáme cesty, snažíme se příště nabídnout/odhalit víc. Falešné úsměvy Bryce Dallas Howard jdou, líbila se mi moc, stejně jako vyznění téhle satirické povídky. Zamyšlení celkově (může se uplatit i na jiné oblasti) nad materialismem a falešnou společností. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Růžové peklíčko mě moc bavilo a už tak nějak chvíli čekám, že něco podobného bude skutečně zavedeno i na západě. Mimochodem na stranickém principu už něco takového plánuje Čína. V každém případě důstojná epizoda, asi nejvíc znepokojivá ze třetí řady, dobře natočená, jen ten konec jsem úplně nepochopil... ()

Reklama

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu kýčovitou a přerůžovělou stylizaci, chápu a beru milionovej nápad, ale nesedla mi asi ta forma nebo to provedení - společnost je sice cele a celá postavená na hodnocení se navzájem na stupnici od 1 do 5 (trochu mi chybělo, že si tam lidi nemohli posílat Odpady, haha), ale přesto to dělaj hrozně kostrbatě obyčejnejma mobilama, hodnotěj se i za drcnutí se na ulici a přitom to ovlivňuje ne jen jejich kariéru nebo společenskej status, ale někdy doslova i jejich život. Vůbec tomu neberu ten nápad, kterej je (jako v BM tradičně) zase skvělej, možná to ale celý hodnotim trochu níž i proto, že mě strašlivě srala ta mně extrémně nesympatická protagonistka. Jinak je ale ta obecná honba za lajkama na fejsbuku a instagramech a všude možně tak zvráceně zhoubná a nebezpečná, že pro mě bude zajímavý asi cokoliv smysluplnýho, co o tom kdo kdy natočí - a tohle je samozřejmě mnohem víc než jen to..‎ Takže díl je to zajímavej hrozně, celkově mi ale nesed tak, jak bych si přál (narozdíl třeba od Walda, kterej mi ani nesed, ani mi to nepřišlo zas tak zajímavý - na BM ojedinělej případ) - za mě teda silný 3*. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomuhle říkám quality TV! Jeden hodinový díl seriálu a svou dotažeností strčí do kapsy celý Volný pád s Michaelem Douglasem. Tam šlo pouze o to, že jistý muž nevydrží tlak současného světa a pomátne se. Tady se ale v rámci stejného tématu myšlenky rozbíhají na všechny strany. Dnešní svět je postavený na hodnocení - od této databáze (ano, i mně bylo trochu stydno, když jsem tento díl hodnotil) - ,,hele, šel bych večer do kina, ale na čsfd je to modrý.." - přes servery na hodnocení doktorů, učitelů, lajky na Facebooku... Přitom se samozřejmě okrádáme o svébytnost, stíráme rozdíly a odlišnosti, což je na tomhle světě to zajímavé. Film, na který jsme kvůli modrému hodnocení nešli, je třeba zrovna ten, který by nás osudově zasáhl. Přísný a podivínský učitel, kterému bychom dali špatné hodnocení, nám nakonec dal do života nejvíc. Je to snaha o dokonalý svět, kde se všichni usmívají, v obchodech jsou jen krásně červená jablka a v metru to voní. Dokud Lacie slzy předstírá, sbírá pozitivní hodnocení, když je její dojetí na konci opravdové, klesá hodnocení na dno. Jak praví Lynch: ,,It is all an illusion!" Ačkoli tu není žádné násilí ani krev, jen samí milí a usměvaví lidé, je to jeden z nejděsivějších dílů vůbec. A možná, že dokonce jeden z těch nejle... Ne, Cimře, nehodnoť. Každý ať si udělá názor sám. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já teda nevím, z čeho je tady kdo hotovej, takhle už to ve světě přece pár let funguje. Řekl bych, že nad mojí hlavou svítí odpad, mezi golfisty já se nedostanu nikdy... Naprosto parádní štípanec všem těm, co dneska takhle žijou a ať už se na to podívaj nebo ne, jedno je jistý: Dallas Howardová je už od Jurskýho světa nejvíc sexy, když se vyválí v bahně. Jasná vysoká čtyřka a nazdar! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Vozidlo z půjčovny s česky hovořícím uživatelským prostředím je mírně modifikované Daewoo Matiz, vyráběné od roku 1998. (machonza)
  • Když na hrdinku ve vypůjčeném autě vyblikne české menu, tak místlo „Svetla je v menu překlep „Svelta“. (Andy.222)
  • První zkušenost herečky Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) s Černým zrcadlem byla spíše negativní, přesto na ni ale ráda vzpomíná. Tou dobou se nacházela v Anglii, zatímco její rodina byla ve Spojených Státech. Na doporučení svého manžela (Seth Gabel) si pustila epizodu Patnáct milionů meritů (2011) a vzhledem ke své citlivé povaze se z toho psychicky zhroutila. Svoji reakci natočila na video, které končilo slovy: „I just took a really bad nosedive.“ Tou dobou ještě nevěděla, že si o pár let později v seriálu zahraje. Když se poté setkala s režisérem seriálu a ukázala mu zmíněné video, tak podle něj epizodu, jejíž původní název zní Nosedive, pojmenovali. (imanicornyt)

Reklama

Reklama