Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

palmovylist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal bych, že se seriál Black Mirror bude inspirovat u Community...no ale proč ne, tady je nápad dovedenej k snad ještě větší absurditě a díl mě na cca 45 minut maximálně pohltil a celkově jsem oceňoval poselství, který se snaží předat. V závěru jsem ale měl problém s totální klišoidností situací, měl jsem pocit, že ten závěr tvůrci trochu odflákli a kdyby si dali víc záležet, mohl to bejt naprosto parádní díl....70% ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se nás ale kurva hodně týká už. Sice se ještě nehodnotíme (i když..), ale kolik lidí se kouká na liky na Instagramu, na sledující apod. No jo i já koukám, jaký čísla tam mám, a po týhle epizodě jsem si to tak nějak všechno uvědomila. Navíc to vypadá, že do Číny už to pomalu přichází, takže tady je fakt jen otázkou času, kdy to bude i u nás. Snad jediný, co mě tady fakt sralo byla ta předvídatelnost, už na začátku jsem prostě věděla, jak to skončí, takže plot twist se tentokrát bohužel nekonal. Hodnocení: 8/10 (Btw myslí si angličani, že jsme všichni chudý zmrdi nebo proč bylo nejhorší auto v češtině kurva fix! :D) ()

Reklama

serdehelan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase raz som mal pocit, že Charlie Brooker je o krok pred nami všetkými. Vie perfektne vypozorovať trendy v spoločnosti a dotiahnuť ich do extrému, ktorý je ale až podozrivo reálny. Tento diel vzhľadom na obsah mi prijde trápne hviezdičkovať, ale tak ako každý diel ma nadchol. Chvála aj Joe Writghtovi of course. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Dost realistický pohled na nedalekou budoucnost, kdy lidé naprosto podlehli sociálním sítím a v honbě za "hvězdičkami" a "společenským uznáním" naprosto rezignovali na svou přirozenost a chovají se tak, jak si totalitní společnost žádá. Přikyvování a lezení do zadku je cestou za kladným společenským hodnocením a osoba s vlastním "nežádoucím" úsudkem je ocejchována značkou "nízkého sociálního statusu" a tím je buďto donucena k "nápravě" a návratu do "správných kolejí" a nebo je (v případě zatvrzelosti) společensky zavržena a jsou jí například odepřeny jisté jinak standardní služby nebo zakázán vstup do určitých oblastí. Bohužel je podobný obrázek již nyní k vidění například v Číně. Děsivé! 85% ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otroctví přehnané morálky, které si lidstvo dobrovolně způsobuje. Další přesná trefa omouněného zrcadla na hlavičku hřebíčku, jenž tvoří obraz naší společnosti, která se v náznacích k podobné budoucnosti blíží. V roce 2020 v, naším prezidentem milované, Číně začne fungovat systém, který se od zde představeného liší jen několika prvky. Další omezení na lidské svobodě a právech, které snadno mohou eskalovat na zhoršení životního poměru. Kterak se systém, který má morálce pomoci, stává nemorálním nástrojem, který může zničit život. Bryce je herecky na hodnocení výborné, kterému sekundují James Norton v roli jejího bratra a maličký, leč skvělý výkon Sopea Dirisu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Velmi podobný systém budování sociálního statusu byl v Číně spuštěn od roku 2020. Na základě tohoto společenského statusu jsou lidé v různých sférách života zvýhodňováni, či naopak znevýhodňováni. (Frajer42)
  • První zkušenost herečky Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) s Černým zrcadlem byla spíše negativní, přesto na ni ale ráda vzpomíná. Tou dobou se nacházela v Anglii, zatímco její rodina byla ve Spojených Státech. Na doporučení svého manžela (Seth Gabel) si pustila epizodu Patnáct milionů meritů (2011) a vzhledem ke své citlivé povaze se z toho psychicky zhroutila. Svoji reakci natočila na video, které končilo slovy: „I just took a really bad nosedive.“ Tou dobou ještě nevěděla, že si o pár let později v seriálu zahraje. Když se poté setkala s režisérem seriálu a ukázala mu zmíněné video, tak podle něj epizodu, jejíž původní název zní Nosedive, pojmenovali. (imanicornyt)
  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody  Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)

Reklama

Reklama