Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (148)

Joe321

všechny recenze uživatele

I pro mě je San Junipero nejlepším dílem. A ne kvůli opravdu kvalitnímu scénáři a příběhovému vývoji. Ne kvůli originálnímu zasazení nebo slušným hereckým výkonům. Pro mě je nejlepším dílem kvůli jeho optimistickému pohledu na technologický pokrok (když nechám stranou ono negativní, stejně jako v příběhu). Toto Black Mirror naprosto opomíjí, a nabízí pouze smutnou až dystopickou budoucnost, vzdálenou či bližší. San Junipero vidí v budoucnosti to lepší - možnost naplnění osobních tužeb, dosáhnutí na odepřené - a ukazuje ho v nejjednodušší možné formě - lásce. Proto tato epizoda tolik vystupuje. ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Masterpiece. To jak se to ze začátku zdá jako obyčejný příběh, u kterého se tak nevinně objevují věci, kterým nerozumím a pomalu to graduje až do fáze, kdy se celý příběh převrací vzhůru nohama a přelíná se to s mým postupným uvědoměním všech nesrovnalostí a maličkostí, na které se odkazovalo předtím, je fakt neskutečné. Následná katarze po plném pochopení a euforické finále jen upevnily mé pocity z celého díla. 10/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

San Junipero viac stavia na emóciách, ako na prešpekulovanosti svojho fikčného sveta. A sú to emócie možno najsilnejšie za celú dobu seriálu. Inak okrem relatívne pozitívneho pohľadu na technologický vývoj mi táto časť nepripadala ako iným divákom vybočujúca z nastaveného trendu Black mirror. No nechcem vyrývať, ale tvorcom sa podarilo pretaviť osemdesiatkovú atmošku na obrazovku možno ešte výstižnejšie, ako sa tak stalo v Stranger things. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler! Názorná ukázka neodpustitelně promrhaného potenciálu. Tvůrci opět vytáhli z rukávu myšlenku, která sama o sobě nebyla určitě zlá. Bohužel kolem ní vystavěli totálně nudnou až debilní lovestory o dvou lesbách gerontech, které dohánějí promeškané. Absolutně mi není jasné nad čím si tolik zdejších uživatelů ustříkává ze svých intimních partií. Místo skýtající neomezené možnosti a obyvatelstvo se zde každodenně omezuje na alkohol a sex? Osobně mě to přestalo bavit asi po 10 minutách. Odporný stereotypní teror s naprosto odporným závěrem. Žádal si snad někdo v sérii Black Mirror happyend? Je to stejně nežádoucí a nesmyslné, jako kdyby jste byli na ulici znásilněni partou obdařených negrů a tento váš zážitek skončil vaším orgasmem. Nezbývá mi než věřit a doufat, že se jednalo o ojedinělý omyl a tvůrci se v nadcházejících dílech podstatně polepší. Totálně předvídatelná reklama na nudu, kterou se vám tvůrci pokoušeli provrtat díru do hlavy. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svět umělý a uhlazený až k proříznutí žil. Vztahy tak banální a nepravděpodobné, jako potkat lásku v márnici. Nekrofily pomiňme. Postavy šustící papírem, že by se podzimní drak rděl studem. Tak předvídatelné a nudné. Se smrtí se vyrovnat je úkol pro každého a v tomto beru téma jako přínosné, ale odsuzuji jakoukoliv propagaci euthanasie, což se tady mimoděk stalo. Šířit kulturu smrti je zlo. O důvod víc díl zatratit. Je slabý, možná nejhorší z celého BM, avšak má přesto jakýsi osten či drápek, kterým zjevně dokáže zachytit. Já mu z háčku unikl a moje žena též. Po konci jsme na sebe vrhli jen ztrápený pohled. Je až s podivem, že právě jiný Harrisův díl BM, Přijdu hned, hodnotím tak vysoko. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • San Junipero (alebo Svätý Juniper) bol mníchom na začiatku 13. storočia. Jedným z najznámejších príbehov o ňom je Legenda o prasacích nožičkách. Pri návšteve chudobného muža, ktorý bol chorý, sa Juniper spýtal, či by mohol pre neho vykonať nejakú službu. Muž povedal Juniperovi, že túži po jedle z prasacích nôh, a tak Juniper s radosťou išiel nejaké nájsť, aby mu ich mohol pripraviť. Juniper bol známy tým, že pomáhal umierajúcim tým, že im v posledných dňoch splnil ich želania. (Arsenal83)
  • Charlie Brooker pôvodne zamýšľal, aby protagonisti tvorili heterosexuálny pár. Zmenil ich na pár rovnakého pohlavia, keď si uvedomil, akú hĺbku to príbehu pridá. (Arsenal83)
  • Soundtrack tejto epizódy je do istej miery jedinečný v tom, že bol nakoniec vydaný na všetkých štyroch platformách počúvania: CD, digitálna verzia, vinylová verzia a kazetová verzia (posledné dve boli vydané s ohľadom k časovému obdobiu, v ktorom sa epizóda odohráva). (Arsenal83)

Reklama

Reklama