Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že jsem byla ze začátku maximálně zklamaná. Nejdřív stupidní romanťárna a teď obyčejná "zombie" apokalypsa? Říkala jsem si, že to jde s Black Mirror zase z kopce, ale pak přišel zvrat ... A to se přiznám, že jsem zůstala hledět s pusou otevřenou ještě několik minut po tom, kdy mi došlo, jak to vlastně je. Závěr naprosto luxusní, pointa velmi silná. Kdyby se toto někdy stalo realitou, vlastně by mě to vůbec nepřekvapilo. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku slabší, ale pořád velmi slušné Zrcadlo. Nosná myšlenka je působivá a rozhodně má cosi do sebe. Kdo si troufne dát ruku do ohně za to, že to tak dost možná ve skutečnosti nakonec nebude. Nebo už je? Já jsem celkem spokojená, technologie, manipulace, lidskost a nelidskost. Ačkoli tahle military tématika není můj oblíbený žánr, celkem mi to sedlo. Proč ne? ()

Reklama

palmovylist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavá a poměrně mrazivá vize genetické selekce, kontroly mysli a manipulace. Myšlenka je ale zabalená do vcelku průměrného "filmového" kabátu. Oceňuji zamyšlení nad volbou mezi klidnou nevědomostí a dlouhodobými pocity viny. Jistě velmi zajímavá musela být selekce rekrutů do armády :-D....65% ()

Nortizop 

všechny recenze uživatele

Jsem jedinej komu to během celé první poloviny přišlo jako zmodernizovaná předělávka Starship Troopers, takže mi tam nejprve chyběla trochu originalita, ale druhá půlka se alespoň ubírá jiným směrem, nakonec to celkově dávalo smysl a bylo koukatelné jen to nemělo nic extra. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá pointa a další vývoj je bohužel nesmírně průhledný. Z celého dílu se tedy velmi brzy vytratí jakákoli naděje na překvapení a mysteriózno. Na druhou stranu, celý snímek relativně dobře funguje v rovině podobenství. Je zde opravdu celá řada zajímavých symbolů, které připomínají dění i v současném armádním systému. Od absolutního vymývání mozku, přes přenastavování morálních hodnot až po tvorbu falešných nepřátel, aby vojákům svědomí dovolovalo hájit nemorální zájmy své drahé matičky vlasti. Myšlenkově se tedy nejedná o nic nového ani zásadně zajímavého. Příběh ve vás úžas nejspíš také nevzbudí. Plavíme se v těžce průměrných vodách. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Jediná epizoda seriálu, která varuje jak před minulostí, současností, tak i budoucností. (griph)
  • Epizoda se natáčela 18 dní. (griph)
  • Prvé scény boli natočené v boxoch na pretekárskej dráhe F1 Silverstone v Northamptonshire. (Arsenal83)

Reklama

Reklama