Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 5 (2019) (série)


Rachel, Jack a Ashley Too (S05E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Rachel, Jack and Ashley too
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá teenagerka se zblázní do robotické panenky navržené podle popové hvězdičky Ashley O právě v době, kdy se Ashleyin život pořádně zamotává. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Trilobitter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Black mirror hodně nestandardní zápletka plná teenage trapnosti. Paradoxně mě to ale fakt bavilo. Miley Cyrus předvádí uvěřitelný výkon a kdyby se místo zpěvem proslavila herectvím, vlastně bych s ní vůbec neměl problém. Šablonovité postavy sester "křehká tuctovka" a "ještě křehčí undergrounďačka" úsměvně připomínají, jací jsme všichni v tom věku byli. Pět hvězdiček bez mrknutí. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomhle díle jsou naťuknutá dvě zajímavá témata - robospolečníci a exploatace umělců po jejich (skoro)smrti. Bohužel opravdu jen naťuknutá. To, že by do robopanenky nahráli celou konkrétní osobnost a omezili ji jen nějakou snadno odstranitelnou pojistkou, mi přijde silně nepravděpodobné. A I když to setkání se fandy s pravou osobností oblíbené celebrity byl zajímavý motiv, možná víc by mě zajímalo, jak by se dál vyvíjel život Rachel pod vlivem motivující panenky. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzal jsem to odzadu, tahle povídka je pro mě první z Black Mirror, a jestli patří mezi ty horší, tak se na zbytek doopravdy těším. U nahozeného příběhu jsem měl tendence očekávat horrorový vývoj, ale tímhle směrem asi BM nechodí. Varovné poselství ke mě žádné nedolehlo, na to je epizoda příliš odlehčená, nicméně pobavil jsem se dostatečně. A Miley Cyrus v coveru Head Like a Hole od NIN ..slušná raritka. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odkdy Brooker píše komedie? Téměř absolutní úkrok od všeho, co dělalo Black Mirror Černým zrcadlem... Ale kupodivu zábavný, napínavý a občas i zajímavě hravý. Očekával jsem něco zcela jiného - psychologický thriller o důsledcích vlivu umělé inteligence na dospívající dívku. Ale dobrá, tohle mi stačilo k tomu, abych sérii neodsoudil jako naprostý výměšek. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl jsem si až překvapivě užil. Vyhovuje mi odbočení od "tvrdých" témat k něčemu lehčímu. Člověk má aspoň chvilku na to se nadechnout, než se zase ponoří do nějakých hrůz v dalších dílech. S děvčaty jsem prožil napínavé dobrodružství, u kterého jsem se docela často zasmál drobným vtípkům. Angourie Rice je stoprocentní trefa castingu. Teta mrcha ukázala svou pravou tvář (nejlepší jsou ty kecy u stolu, kolik toho chuděrka musela obětovat) a konec mě mile překvapil. První půlhodina by se dala zkrátit, ale druhá půlka už nemá chybu. Písničky považuji za velmi solidní v rámci seriálového žánru. A odstranění omezovače z virtuálního mozku mě navíc dokonale zaskočilo, v pozitivním smyslu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (7)

  • Přestože se děj epizody odehrává v Americe, natáčelo se v okolí Kapského Města v Jihoafrické republice. Autor scénáře Charlie Brooker to zdůvodnil tím, že je natáčení v Americe příliš drahé a ve světě se dá najít mnoho podobných lokací. (IvcaSammet)
  • Scéna, kedy je zrútená Ashley pripútaná k posteli, sa točila hneď potom, ako sa jej predstaviteľka Miley Cyrus dozvedela, že vďaka rozsiahlym požiarom zhorel jej dom v Malibu do tla. Jej záchvat plaču je tak v scéne autentický a sama povedala, že v tom momente nemohla myslieť na nič iné, len na tragédiu, ktorá sa práve udiala. (matthew.17)
  • Rockovú pieseň "Head Like a Hole", ktorá zaznie v záverečných titulkoch v podaní Miley Cyrus, speváčka zaspievala neskôr aj v roku 2021 na pre-show k americkému Super Bowlu. (matthew.17)

Reklama

Reklama