Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měla to být úplně běžná zakázka. Drobounký lupič klenotů Calvin Simms (Marlon Wayans) je najat, aby ukradl drahý královský diamant. Jeho zabedněný parťák Percy ale diamant upustil přímo do kabelky Vanessy Edwards (Kerry Washington - Ray) a jejich dokonalé plány tím poněkud pokazil. A tak když narážejí na Vanessina manžela Darryla (Shawn Wayans), který beznadějně touží po vlastním dítěti, nenapadá Calvina nic chytřejšího, než obléci plenky a hrát si na opuštěné dítě. V nové roli musí přetrpět spoustu ponížení a odporných rodinných vycházek. Hlavně však musí dostat drahokam zpět dřív, než ho jeho “noví” rodiče odhalí. Režie filmu se ujal Keenen Ivory Wayans (Někdo to rád blond). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hodně komedií, ale už dlouho mně nějaká nepřinutila přemýšlet o vyšším hodnocení. Tahle komedie je prostě dobrá. Příběh je skvělý, hodně se zamotává a je to více zajímavější. Proč ale dávám 3 hvězdy? Kvůli trapnému nápadu vykrást neoriginální a z filmového hlediska už okoukaný trik s diamantem, který se musí najít a taky kvůli občasným výkyvům režie. Daleko více mně bavil Calvin Simms - ____"Kuku keke", "Kuku keke". ____ U toho jsem se fakt smál. Ten herec mně dostával. Jeho výkon byl více než dobrý a jsem rád, že ani mezi nabouchanými negry se neztratí a své miminovské herecké umění může uplatnit v tomto filmu. ()

MarekTulen 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií, na kterou fakt rád vzpomínám. Vidět skvělé duo Shawn Wayans a Marlon Wayans v tomto podání je topové. Vidět Pidihajzlíkove pokusy ukrást kámen, který mu vlastně sám dal, a hrát si u toho jakože je mimino, tleskám. Nevím koho napadl z originálního názvu Littleman udělat Pidihajzlík, ale to k tomu dává grády. Doporučuji. ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Když se scénář přizpůsobuje okolnostem, případně okolnosti (výška) se musí nuceně upravit kvůli scénáři, většinou to nedopadá moc dobře. Tady to ale zas tak špatné nebylo a nuceně vytvořená dvojice bratří Wayansů dokázala vytvořit slušnou zábavu. Vtipy byly sice všechny na jedno brdo (ono to ani jinak nešlo), ale některým jsem se dokázal zasmát, a jako komedie na jedno zhlédnutí poslouží Pidihajzlík dobře. ()

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Ach, můj bože! To není žádné guilty pleasure, to je jenom setsakra guilty. Předvídatelný fekálně-sexuální humor se zcela infantilním nádechem způsobuje, že film vlastně nemá cílovou skupinu. Některým vtípkům by se možná předškolní děti smály, ale neustálé sexuální narážky a situace posouvají tento film směrem k dospělým. A ty se snad opravdu smát nemohou. I když skleniček pár a pár tahů z trávy... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tady se dá pozitivně ohodnotit snad jen odvaha českých distributorů film poslat do oběhu s názvem Pidihajzlík. Když však za hlavu hodím všechny mé předsudky ke tvorbě bratrů Wayansových, nešlo o úplný průser. Pár zábavných momentů komedie nabídla a Wayansovi mají štěstí, že mezi sebou mají Marlona, který umí dělat s obličejem až neuvěřitelné věci. Pidihajzlíka jsem si pustil jako nenucenou a jen podkresovou záležitost a svůj účel splnil. Párkrát jsem se zasmál a házím dvě hvězdy. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Když děda vezme sušenku Kelvinovy a dá jí na talíř, je jich tam 5, ale když ji Kelvin vezme a otírá o tělo, sušenek pořád zůstává stejně. Když pak Kelvin položí otřenou sušenku na talíř, je jich tam zase 5. (prochy10)
  • Percy donese Calvina v psím pelechu před dveře a schová se za keř. Následuje záběr z ulice na dveře a psí pelech a Percy jde vidět za keřem. Darryl otvírá dveře a dívá se na Calvina, přitom je vidět v záběru i keř za kterým má být Percy schovaný, ale Percy tam není. Až se Darryl zavře dveře i s Calvinem, tak Percy vychází z keře. (prochy10)
  • Ve scéně když Darryl (Shawn Wayans) v noci ohřívá mléko pro sebe a Calvina (Marlon Wayans), tak vyndavá jeho kelímek a položí ho dnem nahoru. Pak je střih a kelímek je dnem dolů, aniž by ho obrátil. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama