Reklama

Reklama

Zítra nehrajeme!

  • USA A Prairie Home Companion (více)
Trailer

Snímek režiséra a producenta Roberta Altmana (Gosford Park, Hráč) Zítra nehrajeme! nás zavede na poslední den slavné radiové show. Hlavní postavy příběhu jsou Yolanda a Rhonda Johnsonovy (Meryl Streep a Lily Tomlin), Yolandina dcera Lola (Lindsay Lohan) a duo kovbojů Dusty a Lefty (Woody Harrelson a John C. Reilly). Hvězdné obsazení, strhující herecké výkony a svižný humor jsou důvody proč si tento film nemůžete nechat ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu čiší láska k umění, hercům, divadlu a hudbě. Robert Altman se tu vyznává a loučí a je to moc příjemný. Tohle pomyšlení mě v hodnocení ale i v prožitku dost ovlivnilo. Stejně tak všechny ty známé a zpívající ksichty jsou bezvadný. Snad se Lindsay ještě zmátoří, protože tady zase ukazuje, jak moc umí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná nostalgická oddychovka, kterou kazí jenom dosti šablonovitý přístup. Altman to celé natočil stylem jeden country, po kterém následuje dialog, po něm zase song a zase dialog a pořád dokola. A jelikož se během filmu nic závratného nestane a tempo filmu je i přes překvapivě fajn písničky dosti pomalé, tak jsem se ke konci docela nudil. Herci jsou ale prvotřídní a protože to chtěl asi Altman natočit jenom jako nostalgické rozloučení s jedním pořadem, tak asi docela uspěl. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Altman sa s filmovým priemyslom rozlúčil, v porovnaní so svojimi predchádzajúcimi snímkami, naozaj umierneným a sympatickým filmom. Veselý a radostný dojem z filmu budí hlavne hudobná vložka, ktorá si vydláždila cestu k divákovi pomocou prirodzene pôsobiaceho varieté koncertného vystúpenia, ktoré je v dnešnej dobe skutočnou raritou. Scény sú plné radosti, optimizmu a fajn nápadov, no občas sa pridá aj tragický feeling s troškou zbytočného sentimentu. Celý film pôsobí tak prirodzene, že som počas sledovania príjemného vystupovania hercov, rytmických trampských a country piesní, stratil pojem o nejakom načrtnutom deji. Je možno škoda, že žiadnu lepšiu zápletku nemal, ale aspoň sa teraz nemusím rozčuľovať na jej prípadnom zlom spracovaní. 75%. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Robert Altman vždycky uměl filmy, které neměly jednu hlavní postavu, ale hned několik a nikdy pro diváka nebyl problém se v tom orientovat. I tentokrát je filmu spousta postav a režisér opět vše bezproblémů kočíruje. Altman vytvořil vlastní svět skoro bez příběhu, postavený jen na výborných hercích (velmi překvapila Lindsay Lohanová, kdyby v soukromým životě nebyla taková kráva, mohlo by z ní něco bejt...) a skvěle vykreslené atmosféře. Kdo má Altmanovi filmy rád (jako já), film si užije, kdo ne, bude se nudit. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Některé Almanovy filmy jsou sice skvělé, ale dlouhé, některé jenom dlouhé, ale tohle - teprv teď s překvapením zjišťuji, že i tohle mělo trochu "nadstandartní stopáž". Nicméně jsem se celou dobu bavila a pobrukovala si s interprety country cajdáky. Duo sester Johnsonových bylo fajn, ale "honáci přímo z prerie" Woodyho Harrelsona a Johna C. Reillyho přímo neodolatelné a jejich závěrečná píseň se spoustou stupidních vtipů byla úžasná. Detektiv Kevina Klina, který sebe sám stylizoval do Marlowa, těhotná skriptka ... atmosféra zákulisí show, která je možná zaprášená a "demódé", ale přesto ji všichni dělají nejen pro prachy (kterých, jak se dá tušit, příliš není), ale srdcem, je vystižená perfektně. Člověk by měl chuť sám si stoupnout na podium za mikrofon a zazpívat si "Francka a Johny byl párek...." ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Garrison Keillor, který ve filmu ztvárnil sám sebe, skutečně třicet let vysílal rozhlasový pořad A Prairie Home Companion. (jezurka42)

Související novinky

Lindsay straší ve věži

Lindsay straší ve věži

10.11.2006

Není tomu tak dávno, co byla Lindsay Lohan jen pěknou dětskou tvářičkou a hrdinkou více či méně podařených komedií pro náctileté, a už je z ní zralá, mimořádně atraktivní žena, která přesně ví, co… (více)

Zábava po americku

Zábava po americku

09.10.2006

Je tomu přesně pět měsíců, co se uskutečnila světová premiéra snímku Zítra nehrajeme!, a starý harcovník Robert Altman už chystá další projekt. Pod lupou jeho zájmu se tentokrát ocitne i na americké… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Představení končí

Představení končí

10.06.2006

V osmdesáti letech byste si řekli, že už by člověk měl jen na zápraží spokojeně mžourat do sluníčka, cucat z plácačky mlíko a vilně koukat po procházejících. Častokrát se to stává, přesto jsou mezi… (více)

Reklama

Reklama