Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (337)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Komediální horor o invazi šmejda z vesmíru, Inspirovaný Vetřelcem, Romerovými zombíky, Hvězdnou pěchotou a TROMA úchylárnami, u kterých James Gunn začínal? Já se neuvěřitelně bavil. ● Z Vetřelce si Gunn půjčil spoustu slizu, klubající se „vajíčko“ prvního stupně vývojového řetězce (jehož obsah vydává zvuk jako Predátor) a tak vůbec hutnou atmosféru. Před setkáním třetího druhu ale ještě na Vetřelce odkazuje způsob snímání cesty lesem. ● Oproti jeho animalitě jsou scény inspirované Romerovými filmy syrové a kameraman opět mění styl. A hlavně je tu odkaz na slavnou scénu z Noci oživlých mrtvol, při které tuhne krev v žilách. Kamera je opravdu skvělá a ten kdo má nakoukáno ji určitě náležitě ocení. ● O Hvězdné pěchotě se rozepisovat nebudu, protože bych musel spoilovat, ale i když tu žádní broučci nejsou, tak pár inspirací je očividných. Jen s tím granátem to trošku nevyšlo :-D Tenhle film prostě dokáže v nejnapínavějších hororových scénách zničeho nic málem protrhnou mojí bránici a já u toho chrochtám blahem. Nebo naopak v béčkové poloze neočekávaně přijde s něčím brutálním a naturalistickým, co méně otrlé diváky skamarádí se sáčkem na zvracení. ● Gunn samozřejmě jako odchovanec Tromy razí heslo TROMA pro celou rodinu, a tak nepřekvapí, že se v jedné scéně mladá mamča s nemluvnětem kouká na Toxického mstitele. ● Nejdokonalejší na Slimákovi každopádně je to, že inspirační zdroje nevykrádá, ale velmi kreativně montuje různé jejich prvky na stokrát ohrané, ale velmi originálně pojaté, schéma invaze Marťanů (obecnej pojem pro sráče z vemíru) a staví scény do úplně jiných souvislostí. Film má místy hodně děsivou atmosféru a bál jsem se pak jít potmě na záchod, ale především to je skvělá béčková zábava, která skvěle střídá polohy mezi děsem, béčkovou zábavností, fylozofickými úvahami o manželství a koncentrovaným humorem nejhrubšího zrna. No a nakonec ta perlička po titulcích… Slimák je prostě zvrhlá lahůdka pro neméně zvrhlé znalce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Poctivý pozdrav spracovaním ako vyšitý z 80. rokov, námetom až z rokov 50tych. Trochu divnú a wtf prvú polovicu vystrieda od scény vo vani absolútne našlapaná polovica druhá a poteší celkom vtipný myšlienkový presah, len keby nám tá myšlienka o neukojenom manželovi nebola vtĺkaná do hlavy každú chvíľu. Očividné citácie Oživlých mŕtvol, Invázie lupičov tiel a tak ďalej, proste ak viete, do čoho idete a ak si to pustíte večer o jedenástej, prípadne aj s viacerými znalcami žánru, musíte byť spokojní. Mne najviac lichotilo, že sa Gunn nebál byť niekedy proste "úplne od veci". 70% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro jedny to bude možná hitovka plná krve, odporných potvor a troškou humoru. Bohužel pro mě jsem čekal trochu vážněji pojatý horror, v kterém místo aby se stále jen bál jsem se bál pár vteřin než se objevila nějaká postava a hodila nějakou fakt chytrou hlášku. Proč se dneska nemohou točit pořádné horrory a musí to být jen kombinace horroru a komedie? Vždyť není těžké vymyslet absurdní přílet/invazi mimozemšťanů a dát do každé druhé scény nějakou tu vtipnou hlášku, ale popravdě tohle mě fakt nebaví. Ještě, že Slither se dokáže chvílemi udržet na té správné koleji, jen bohužel do stanice se 4* nedojede... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klouzavý táta Pohlreich dvěma hrudními penisy chapadlovitého tvaru oplodní maminku, co se pak změní v první prototyp bratří Montgolfierů a pukne do světa tisíce malých Grantíků se silně vyvinutým pudem hledat orální vchod hostitele.. Zápletka béčkově prostá, nepokrytě odkoukaná z Noci husí kůže. První půli se můžete kochat brilantní metamorfózou M.Rookera (v samém finále dokonce zdatně nahodil výraz "Brundlemouchy"), či ladnými křivkami Elizabeth Banks, v té druhé se to zvrhne v mlaskavými gore efekty vyplněnou vybíjenou, přičemž v některých momentech jsem si říkal, jak skvěle se to rozjelo, aby se v zápětí Slither i přes pár zdařilých průpovídek zase vrátil k jízdě se zataženou ruční brzdou. U scény ve vaně to už vypadalo, že si Slimák vzhledem k směru plavby splete otvor, ale naštěstí měl sonar v pořádku.. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Výborná hororová komedie s krásně slizkou příšerou. Skvělá role pro Michaela Rookera (známého hlavně z kultovního snímku Henry : Portrait of a serial killer. Ve slimáčím kostýmu je prostě boží. Celkově efekty jsou parádní a maskérská práce na vysoké úrovni a některé digi efekty jsou taktéž skvěle udělané a nebijí do očí. Paráda, tak to má vypadat! Moc mě potěšila pidirolička šéfa Troma studia - Lloyda Kaufmana v roli opilce. Další zajímavostí je, že hudbu nahrála Slovenská filharmonie. A určitě doporučuju film vidět až do záverečných titulků! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • Když přichází Grant navštívit Brendu Jamesovou do jejího domu, Brenda sleduje v televizi film Toxický mstitel. (Stocki)
  • Režisér James Gunn pojmenoval dvojčata Jenny a Emily Stutemyerovi po své dnes už bývalé ženě (Jenna) a její mladší sestře (Emily). (Stocki)
  • Starla telefonuje Dr. Karlovi aby se dozvěděla něco o Grantově stavu, hlas doktorovi propůjčil režisér Rob Zombie. (Stocki)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno