Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Breck Coleman (John Wayne) je stopař, který se vyzná na divokém západě a umí se domluvit s indiány. Proto se také stal skautem u konvoje pionýrů, kteří se chtějí usadit na západě. Cestou překonávají řeky, údolí, hory a poště. Osadníci musí bojovat o přežití s indiány a nepříznivým počasím. Navíc o Colemanův život usiluje velitel konvoje se svými kumpány. Film je především výpovědí o hrdinství a odvaze, kterou měli první pionýři při osidlování divokého západu v 19. století. (worm14)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o jeden z nejstarších širokoúhlých filmů. Natáčel se zvláštní metodou 70mm Grandeur Film, kdy se 35mm kamera zvětšila pro pojmutí 70mm filmového pásu. Tento formát vyvinulo studio Fox. (ČSFD)
  • Gary Cooper měl původně hrát roli Breck Colemana, ale studio Paramount Pictures, se kterými měl smlouvu, ho odmítlo uvolnit. Role nakonec připadla Johnu Waynovi. (Mol)

Související novinky

Poslední jízda Johna Waynea

Poslední jízda Johna Waynea

11.07.2006

\"Více jak půlstoletí byl John Wayne světem považován za symbol Ameriky jak v morálních standardech, tak ve věcech moudrosti naší společnosti,\" řekl o Johnovi na jeho pohřbu Frank Sinatra a s tím… (více)

Reklama

Reklama