Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Botič 

všechny recenze uživatele

Hororová parodie bez špetky originality, která ždímá hodinu a kousek zákoutí luxusního domu až do nudného zemdlení, aby v závěrečné desetiminutovce vystřelila jednu vcelku vkusně natočenou scénu a pak si dál pokračovala do nijakého konce. Takhle zaujme jen tělocvična v úvodu filmu, zajímavě koncipovaná vila a Camilla Belle – samozřejmě ne nutně v tomhle pořadí. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké prekvapenie! Myslel som si, že sa bude jednať o nejaký Béčkový film ale už prvá polhodina ma vyviedla z omylu. Atmosféra vo filme sa dala krájať. Strašidelný dom nemusí byť len nejaký zrub v horách ale aj moderný dom na okraji mesta. Tento film nebol dokonalý ale ako horor/thriller bol podľa mňa na vysokej úrovni. ()

Reklama

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to sám někdy po půlnoci a přiznávám, že zhruba do první poloviny mi to tedy napínavé přišlo. Ten film je ovšem tak předvídatelný, že jsem po nějaké době měl pocit, že se tvůrci rozhodli do scénáře dát všechna hororová klišé, která znají… A že jich je hodně. Všechny postavy (včetně vraha) jednají samozřejmě naprosto nelogicky, a navíc je celý film kompletně bez krve, takže některé scény, které mají vylekat, působí vyloženě směšně. Fascinující na tom všem ale je, že na tu necelou hodinu a půl, přičemž naprostá většina stopáže se skládá z toho, jak holka chodí po domě a zvedá všude možně telefon, to překvapivě baví. Největší trumf tohoto filmu, kvůli čemuž má cenu se na něj podívat, je fakt, že se na to více než příjemně dívá, protože celou dobu se pohybujeme v nádherné moderní vile a uvnitř sledujeme o nic méně krásnou Camillu Belle. A to mi vlastně na ty dvě hvězdy stačí. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jill Johnsonová (Camilla Belle) jednoho dne hlídá děti rodiny Mandrakisových v jejich luxusní vile. Už od prvních minut se ale v domě děje něco zvláštního - každých pár minut zvoní telefon (na druhém konci buď cizí chlápek nebo ticho), spouští se alarm, atd. Vyděšená Jill zalarmuje kde koho, a nakonec (za pomoci policie) zjistí, že zloduch je s ní zavřený v domě. A začíná boj o holý život ... Tak. Film bych rozdělil tak na čtyři části. V první se vůbec nic neděje, probírá se osobní život Jill (který v budoucím ději nemá vůbec žádný vliv). Druhá část je reklamou na místní telefonické operátory, protože Jill jej stráví telefonováním (kamarádka, kamarád, chůva, paní domu, pán domu, restaurace, policie, vrah). Třetí (asi nejlepší) část je o neviděném zlu, plném lekaček (to je tak, když má doma někdo kočku :). A konec už je úplně o ničem, aspoň že to Simon West moc neprotahoval a utnul právě včas. Jojo, průměrný thriller, který moc nezaujme, ale zase až tak úplně nezklame... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Úžasná práca s kamerou a budovanie atmosféry ako z Hitchcocka robí z nie príliš originálneho nápadu nadpriemerný thriller. Škoda, že všetko pôsobí skvele, len kým sa obeť s vrahom nestretnú zoči-voči. Ich súboj je ako z béčkového filmu, kde sa z niekoho, z koho šiel predtým strach, stáva len obyčajný amatér. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Přestože "vetřelce" hraje skotský herec Tommy Flanagan, hlas v telefonu patří Lanci Henriksenovi. (Cheeker)
  • Camilla Belle nechtěla roli přijmout s odůvodněním, že nemá ráda horory. Režisér Simon West ji přesvědčil tím, že se jedná o psychologický thriller a ona tedy souhlasila. (Cheeker)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama