Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ale jo, rozhodně snesitelný televizní troj-film. Pravda, od projektu, pod kterým je produkčně podepsán Bryan Singer bych čekal trochu víc než díl od dílu chatrnější scénář, efekty na úrovni dokumentů National Geographic a rutinní režii Craiga R. Baxleyho. Faktem je, že po výborném úvodu se celý příběh zamotal do zbytečné spiklenecké překombinovanosti, která vyvrcholila nuceným závěrem bez chuti a zápachu. Dodíval jsem se ochotně, i díky hereckým výkonů a několika pěkně natočeným momentům. Ale nemohu se zbavit dojmu, že jednodušší scénář a vychytanější režie by se u projektu těchto ambicí osvědčila mnohem, mnohem více. Nicméně ve srovnání s tím, co komerční televize běžně chrlí za filmovou sběř, je tohle opravdu snesitelné. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Na Tv pomerne veľmi slušný projekt. Musel som nabrať odvahu aby som sledoval tie štyri hodiny pokope. Musím povedať že som sa nenudil pretože stále sa o niečom kecalo, kecalo a kecalo a ako celok to bolo zaujímavé. Záverečná pointa bola dopredu známá už skôr no aj tak to pekne skončilo. Už tak dlho som nevidel Catherine v nejakom filme, tak som si ju užil. 66% ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Asi málokdo by tušil, že velký podíl na vzniku tohoto filmu mají X-Men a X-Men II. Nebýt těchto komerčních trháků, asi by Bryan Singer nenašel ani peníze, ani důvěru, pro natočení takto zvláštního projektu. Řeč je totiž o TV filmu s pochybným námětem, s celkovou stopáží čtyř hodin. Za normálních okolností bychom dostali miniseriál mizerné úrovně, jako byl třeba Den trifidů. Jenže Singer tyto filmy miluje a tak neváhal použít nemalých prostředků proto, aby se za Záhadu Bermudského trojúhelníku nemusel stydět. Nic není ošizeno a všechny tři díly mají parametry A-čkových filmů. První díl nastiňuje různé záhady okolo Bermudského trojúhelníku a vzniká tým expertů, kteří mají za úkol jednou pro vždy tuto záhadu vyjasnit. Druhý díl se pak zaobírá hlavně konspiračními teoriemi a pomalu se dozvídáme kdo, nebo co za jevy v Bermudského trojúhelníku může. Navíc se zdá, že se tyto jevy šíří i za jeho hranice a v ohrožení je celý svět. Ve třetím díle pak sleduje jestli a jak se podaří této zkáze zabránit a jak to celé vlastně dopadne. Pokud se v záhadologii orientujete, budete trochu otrávení, protože po dvou hodinách se vše zvrhne v nepříliš dobré sci-fi. Ohledně alternativních světů a časoprostoru se toho natočilo hodně, ale jen málokomu se to podařilo dobře. Vlastně mě napadá jen Osudový dotek a 12 opic. Tento film je co se logiky a fyziky týče, ostudně blbý, ale přesto působí sympatickým dojmem. Zčásti za to může opravdu velkorysá výprava, ale velký podíl mají i slušně hrající herci a vcelku dobře napsaný scénář. Vlastně nebýt těžce přepálené třetí části, klidně bych dal vyšší hodnocení. Pokud o Bermudském trojúhelníku nic nevíte a nečtete kvalitní sci-fi, nejspíš budete shovívavější a klidně si k mému hodnocení půl hvězdy přidejte. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Trochu mně to připomnělo moje dětství asi ve dvanácti letech, kdy jsem se strašně těšila na Vánoce, co dostanu pod stromeček a dostala jsem troje povlečení na postel a jako bonus sadu příborů. Dnes bych jásala nad novým povlečením a novou sadou příborů, ale ještě bych potřebovala nadšení z Bermudského trojúhelníku. Možná to bylo všechno jen špatně načasované. Trochu víc vychytávek v hereckém obsazení, ne až tak moc velká překombinovanost a byla by to čtyřka jak vyšitá. Jednou se možná vrátím a dám si repete, uvidíme. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Dokiaľ v prvej časti film len rozvíja mysterióznu zápletku a divákovi kladie otázky je to dobré, priam výborné. Druhá časť je už len naťahovaná spleť repetívnych scénok...a tretia časť z toho spraví kvalitný sci-fi brak, všetka mysterióznosť sa vytráca zostávajú len béčkové scénáristické kľučky a hŕby vysvetľovačiek, ktoré sa to nezmyselné dianie snažia obkecať. Ako dobre to začalo, tak zle to skončilo. (4/10) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Filmu byla udělena cena Saturn v kategorii nejlepší televizní prezentace. (Terva)
  • Snímek získal cenu Emmy v kategorii nejlepší speciální vizuální efekty. (Terva)
  • Výkonný producent Dean Devlin uvedl, že v minisérii je přibližně 800 záběrů s digitálními efekty a že o jejich výrobu se postaral stejný tým, který pracoval už na Dni nezávislosti (1996). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama