Reklama

Reklama

Screamers - Hlasy z podzemí

  • Česko Vřískouni (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2078 planetu Sírius 6B pustoší dlouhotrvající válka. Vědci vymyslí perfektní zbraň, speciální roboty Screamers, vytvořené pro jediný cíl - zničit všechny nepřátelské formy života. Plán se však zvrtne a "zbraně" ničí vše živé. Podaří se znepřáteleným lidem zvítězit nad stroji? (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si musel pustit podruhé znovu, protože napoprvé jsem se na něj díval ožralý a moc se mi to nelíbilo. Jenže všude v okolí jsem slyšel pořád samou chválu a tak jsem na to mrknul znova střízlivý. Začátek mě sice moc nebavil, ale postupem času se to zlepšovalo. Jen mě trochu mrzí, že ke konci to už začali přehánět s těma novýma typama robotů. Čekal jsem, že jeden z nich to určitě bude, ale nakonec se z toho vyklubali skoro všichni na planetě. Navíc podle konce to vypadá, že ten týpek stejně natáhl bačkory. Akorát nechápu jak se ten ogar mohl dostat do rakety... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem poprvé viděl už hodně dávno tuším že na ČT dvojce. Vím, že to hrálo hodně pozdě v noci a vzpomínám si, jak jsme s kamarádem, taky fandou do sci-fi, pak druhý den básnili, jak to bylo super. Asi o měsíc později to dávali na polské televizi a s polským čteným dabingem, tzv. „lektorem“, se mi to líbilo ještě víc. O to větší zklamání mi pak přinesla s odstupem několika let třetí projekce, kdy jsem po většinu filmu přemýšlel, co jsem na tom vlastně tak báječného viděl. Dnes bych to hodnotil asi průměrně, ale z nostalgie přidávám i tu čtvrtou hvězdu. A jen tak btw. „Můžu jít s vámi?“ ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Obstojné sci-fi béčko, jaké se dnes už netočí. Místy slabé digitální efekty (většinou při útočících vřískounech prvního typu) vynahrazuje dobrá výprava a povedeným způsobem dokreslené prostředí. Herci se docela snaží, žádný z výkonů nedráždí žaludek ani po letech a sem tam se podaří utrousit i vtipnou hlášku. Škoda, že divák zůstane "ušetřen" útoku vřískounů v základnách NEB i Aliance, které mohli příběh ještě zatraktivnit. 60% ()

Red Meat 

všechny recenze uživatele

Film je VELMI volně inspirován povídkou Phillip K. Dicka "Druhá série" (Second Variety), která je naprosto geniální - jak už to ostatně bývá u tohoto autora zvykem - a nabízí potenciál k natočení solidní psychologické sci-fi, který však tvůrci filmu nevyužili, námět zprznili a natočili hodně podprůměrnou slátaninu, která s původní povídkou nemá společného téměř nic. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé Duguay je skvělej řemlsník, točí sice dá se říct okrajově a jeho filmy nejsou nijak extra známé, ale jde vidět že se stará o všechno. O příběh, atmosféru a herce. Umí to parádně. Screamers není vyjímkou. Peter Weller je sympaťák každým coulem, i když povídka jde více do hloubky tak film vytřískal vše co šlo. Mě se tenhle film líbil třeba více než třeba Blade runner. Atmosféra postapokalypstického světa je dokonalá, stejně tak jako samotní Vřískouni. Jen škoda pár efektů které film celkem kazí. Nicméně film je skvělá jednohubka a zabavý. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Prvé pracovné verzie scenára sa objavili pod názvom "Claw" (Čeľusť), ako odkaz na zlých robotov, ktorí sa v Dickovej poviedke "Druhá séria" nevolali Screamers, ale Claws. (beso74)
  • V povídce Philipa K. Dicka „Second Variety“ („Druhá série“; 2002) se děj odehrává na Zemi a Měsíci. Vřískači jsou navrženi americkými vojáky, kteří se poté, co Sovětský svaz zničí Spojené státy americké, ukrývají právě na Měsíci. (Caaslav)
  • Podivná šachovnice v úvodní scéně filmu je ze starověké mezopotámské hry Ur, která se dodnes na Blízkém východě hraje. (Caaslav)

Reklama

Reklama