Reklama

Reklama

Screamers - Hlasy z podzemí

  • Česko Vřískouni (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2078 planetu Sírius 6B pustoší dlouhotrvající válka. Vědci vymyslí perfektní zbraň, speciální roboty Screamers, vytvořené pro jediný cíl - zničit všechny nepřátelské formy života. Plán se však zvrtne a "zbraně" ničí vše živé. Podaří se znepřáteleným lidem zvítězit nad stroji? (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

borec999 

všechny recenze uživatele

Staršie, ľahko béčkové sci fi, ktoré teda ani náhodou nie je hororom, no na druhej strane je dejovo dostatočne zaujímavé aby udržalo pozornosť. Peter Weller v hlavnej úlohe ušiel a v závere som mu naozajúprimne fandil, aby sa z toho celého dostal. Po nevýraznejšej prvej polovici, v druhej Screamers našťastie preradí na vyšší rýchlostný stupeň a (po istom odhalení) film zahalí pôsobivá atmosféra neistoty, vzájomného podozrievania a paranoje, pričom príde aj na pár dobrých plot twistov.  V konečnom dôsledku Screamers hodnotím ako taký jemný nadpriemer a film, pri ktorom sa stotožňujem s celkovým hodnotením ČSFD. 3* a 60% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tyhle scifi/horory mám rád. Pokaždý náká vzdálená vize světa a vojáci , co se snaží někam dostat. Tady zuří válka a tak si vojáci vymyslí stroj "vřískoun", který je velice inteligentní a nebezpečný, musí nosit vojáci před ním náramek, aby nepoznal puls. Opět tu máme krásný příklad toho, jak se zbraň obrátí proti těm kdo ji vymyslí. Jenže stane se ještě něco mnohem horšího, Ta zbraň či tvor začně sám myslet a začně se sám vyvíjet čímž se stává téměř nezničitelný. Film má spoustu zvratů a hlavně se člověk mnohdy nestačí divit kdo, je kdo. Triky jsou pěkné a akce a napětí rovněž. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Úplně na konci filmu jsem si uvědomil, že už jsem tento "kousek" kdysi viděl. Bohužel, nebo bohudík, to moje paměť vytěsnila a protože hrozí, že se to stane znova a třeba za deset let bych opět neodolal...tentokrát se pojistím a fláknu tomu odpovídající ohodnocení. První polovina je slušné béčko, ale ta druhá je i na béčkový film silné kafe. Je to pitomé, nelogické, s hnusnými triky, patetickými, nebo hloupými dialogy...prostě hnus. Pokud probíhalo nějaké zkušební promítání, museli se podle mě tvůrci i herci strašlivě stydět. Povídku od P. K. Dicka jsem četl, ale že by se dal tento nápad takto poskvrnit, by mě ani ve snu nenapadlo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Slušný prírastok k béčkovým filmom, i keď miestami to zaváňa prúserom, pretože lacné spracovanie je veľmi cítiť a herci dali tiež mimickým svalom dovolenku a nepríčetne tupo tvárili aj v pomerne tragických momentoch. Keďže som ale ako prvé videl pokračovanie tohto filmu, musím povedať, že predchodca je oveľa kvalitnejší po všetkých stránkach, najmä príbeh (aj napriek tomu, že je chatrný) má aspoň akú-takú súvislú líniu. 60%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film „Screamers - Hlasy z podzemí“ není skvělou adaptací, ale je docela dobrým filmem, od kterého nečekejte příliš akční scény, pokud, tak nejsou nijak skvělé, ale čekejte přece jen sci-fi, které má nějakou myšlenku, jež chce prezentovat. Není to myšlenka objevná a není podávána naprosto originálním způsobem, ale díky ní tohle sci-fi nevyznívá hloupě. A nějaký ten hororový moment zde taky najdete. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • V povídce Philipa K. Dicka „Second Variety“ („Druhá série“; 2002) se děj odehrává na Zemi a Měsíci. Vřískači jsou navrženi americkými vojáky, kteří se poté, co Sovětský svaz zničí Spojené státy americké, ukrývají právě na Měsíci. (Caaslav)
  • Oproti povídce, kde je vzájemné zabíjení se robotů mezi sebou vysvětleno odlišnými typy z odlišných továren, toto ve filmu vysvětleno není, protože v tom je jenom jedna továrna. (Nathaniell)
  • Natočeno na motivy povídky P.K. Dicka Druhá série (kukentipla)

Reklama

Reklama