Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný kriminální thriller, natočený podle románu Krev na Měsíci Jamese Ellroye, ve kterém osamělý policista pátrá po psychopatickém vrahovi, se odehrává v Los Angeles. Hlavní hrdina napínavého příběhu, zkušený policejní detektiv Lloyd Hopkins, je zcela oddaný své práci, a to až do té míry, že jeho zaujetí přerůstá v obsesi a likviduje jeho rodinný život. Právě na vlastní žádost vyšetřuje případ brutálně zavražděné a zohavené dívky. Stopy na místě činu jej přesvědčí o tom, že stojí proti všeho schopnému psychopatovi. Za pomoci počítače si Hopkins ověří všechny podobné vraždy spáchané za posledních patnáct let. Zjistí, že jich je přes třicet a téměř polovina z nich vykazuje shodné znaky. Hopkins se pouští do usilovného pátrání po vrahovi, které směřuje k násilnému a vzrušujícímu závěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film mám hodně osobní vzpomínky...Řechtali jsme se v kině, když James Woods šel k domu podezřelého a i když tam byl chodníček, tak on si to šinul přímo přes trávu (taková blbost, ale hodně potěšila)...Na dnešní dobu hodně nekompromisní krimi, která si na nic nehraje a má přímý tah na branku...Hlavně je, ale politicky naprosto nekorektní a to už se dneska nevidí...Za mě 85% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bezvadná klasická krimoška, kde není nouze o mrtvoly a hlavně je tam poldou můj oblíbený herec ze seriálu Žralok, kde byl hvězdou a tam se mé srdce zachvělo. Takže za Jamese a jeho super jízdu za sériovým vrahem jdu nahoru, ale zaslouženě. Co bych chtěla z 88 roku? Žádné triky, prostá a čistá filmařina, kde vám nuda nebude hrozit. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (ÚPF) = JAN MORAVEC - jeden z mála filmov, ktorý je na českých aj slovenských TV uvádzaný s pôvodným a skvelým kinodabingom dodnes (Okrem plateného kanálu MGM, ktorý si vyrobil nový SHIT dabing). Dajte si ale pozor na DVDripové "samoděly" na nete. Amatér, ktorý ich pripravil tam vložil kreténsky a nepočúvateľný VHS dabing od GUILD HOME VIDEO. Sranda je, že aj tam hlavnú úlohu dabuje ŽUPANIČ. (9.2.2009) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přes čtvrt století stará vzpomínka a kupodivu místy i hodně živá, třeba na šlapku v modrém z červeného auta, na pálící se slaninu na sporáku a hlavně na jistou nezapomenutelnou nanervylezoucí feministicko-romantickou básnířku. A samozřejmě na skvělého Woodse, který tuhle trochu banální a hodně zdlouhavou kriminálku pozvedá svým herectvím a svými replikami o level výš. Ale ten dle anotace "násilný a vzrušující" závěr? Děláte si srandu? Tu větu jste snad vy lidi ze Cinemaxu obšlehli z nějakého předlistopadového nebo těsně polistopadového televizního programu, ne? ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní kriminálka s excelentním J. Woodsem, který v roli policisty hláškuje jak o život. Původní snaha viděl film v originále selhala, tudíž nezbývalo nic jiného, než si film pustit v češtině. Těžko říct, jestli bych dal plné hodnocení i v originálním znění, ale ten český dabing (Woodse dabuje L. Županič), je tak strašný až je výborný. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Film pôvodne niesol názov v znamení knižnej predlohy, no štúdio sa rozhodlo dielo premenovať kvôli obavám, že by si diváci mysleli, že sa jedná o slasher. Taktiež sa zmena názvu hodila do marketingovej kampane štúdia, ktoré sa dielo snažilo propagovať ako akčný triler podobný filmu Drsný Harry (1971). (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles, predovšetkým v časti West Hollywood. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama