Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný kriminální thriller, natočený podle románu Krev na Měsíci Jamese Ellroye, ve kterém osamělý policista pátrá po psychopatickém vrahovi, se odehrává v Los Angeles. Hlavní hrdina napínavého příběhu, zkušený policejní detektiv Lloyd Hopkins, je zcela oddaný své práci, a to až do té míry, že jeho zaujetí přerůstá v obsesi a likviduje jeho rodinný život. Právě na vlastní žádost vyšetřuje případ brutálně zavražděné a zohavené dívky. Stopy na místě činu jej přesvědčí o tom, že stojí proti všeho schopnému psychopatovi. Za pomoci počítače si Hopkins ověří všechny podobné vraždy spáchané za posledních patnáct let. Zjistí, že jich je přes třicet a téměř polovina z nich vykazuje shodné znaky. Hopkins se pouští do usilovného pátrání po vrahovi, které směřuje k násilnému a vzrušujícímu závěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si jak tenhle biják dávali v našich kinech od 18 let. Dneska je to vlastně super klenot, žádný napomádovaný pičusové, ale poctivý poldové ze starý školy. Příběh jde tvrdě za svým, divák se nenudí , žádný ohledy na nějakou korektnost což vymazlil skvělý konec, který by v dnešní homoušský době absolutně neprošel. James Woods jako polda excelentní, on je to vůbec herec na kterýho si u piva nevzpomeneš, ale když se ti dostane do oka, uvědomíš si, že je to hodně dobrej herec. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si pamätal už len finálnu prestrelku v telocvični. A už to taká pecka nie je. Proste klasická pomalá detektívka v ktorej hlavný hrdina postupne zisťuje jednotlivé stopy a nad každou dlho premýšľa. Dnes sa už také filmy netočia. Keby som bol fanúšik detektívok, tak by som bol asi v siedmom nebi. Ale na môj vkus to je až príliš pomalé a nič poriadne sa tam nedeje. Hlavným kladom je James Woods v Eastwoodovskej polohe drsného poldu, ktorý zásadne podozrivých nezatýka, ale rovno ich odbachne. Dupľom keď ho suspendujú. To si potom ešte viac vychutná. Filmu chýba poriadny záporák ktorý by s Woodsom hral rovnocennú hru. Ten šupák na konci je skôr k smiechu. Hlavne vďaka Woodsovi to je aj po rokoch pozerateľné. No a pochvalu si zaslúži parádny starý kinodabing. Takže ak máte radi oldschool pomalé kriminálky s drsným poldom, tak je to niečo pre vás. 5/10. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu: James Woods zatím objel tři čtvrtiny žen, které mu zkřížily cestu. Druhá polovina filmu: James Woods své skóre nenavýšil, všechny ženy v okolí ho buď opustily, nebo jsou na něj extrémně naštvané (nebo obojí). A mezitím přichází to, co mám na filmech podle předlohy Jamese Ellroye tak ráda: Politicky nekorektní tvrdý nepříjemný polda, který očividně na své nadřízené i nějaké soudní příkazy k domovní prohlídce kašle. A k tomu závěr, který je tak zkurveně stylový, že tenhle snímek okamžitě hází o hvězdičku výš. "Mám pro tebe dobrou a špatnou zprávu. Dobrá zpráva je, že máš pravdu, jsem polda a musím tě zatknout. Špatná zpráva je, že jsem byl suspendován, a seru na to." A i když něco podobného nepíšu často, musím říct, že tady se to hodí víc než kdekoliv jinde: James Woods rulez. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film mám hodně osobní vzpomínky...Řechtali jsme se v kině, když James Woods šel k domu podezřelého a i když tam byl chodníček, tak on si to šinul přímo přes trávu (taková blbost, ale hodně potěšila)...Na dnešní dobu hodně nekompromisní krimi, která si na nic nehraje a má přímý tah na branku...Hlavně je, ale politicky naprosto nekorektní a to už se dneska nevidí...Za mě 85% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Mám pro tebe dobrou a špatnou zprávu. Dobrá zpráva je, že máš pravdu. Jsem polda a musím tě zatknout. Špatná je, že jsem byl suspendovanej!" Tvrďácká kriminálka podle ellroyovky Blood on the Moon o workoholickém, kurevnickém a s nikým se nemazajícím losangeleském poldovi (který je ale dobrým otcem a je citlivý na násilí páchaném na ženách) na stopě brutálního zabijáka žen. I přes ohrané téma a absenci výraznějšího režijního rukopisu jde o kvalitní, pečlivě udělanou záležitost s úderným koncem, kdy film nekončí vyřešením hrdinových problémů, ale jen a pouze vyřešením případu. Filmu hodně dává výborný James Woods v hlavní roli, který film i koprodukoval a kterému doslova vidíte do hlavy, a utkví i Lesley Ann Warren jako otravná feministka. Ohledně rodičovské výchovy to s hrdinou vidím stejně. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Na jednom zo zvončekov v apartmánovej budove svieti meno Gene Rudolf. Jedná sa o scénografa tohto filmu. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles, predovšetkým v časti West Hollywood. (Real Tom Hardy)
  • Štúdio Atlantic stojace za týmto filmom nemalo absolútne žiadny problém film financovať a podporiť a urobilo tak bez akýchkoľvek rečí či námietok, nakoľko boli akurát v tom čase vo fáze expanzie do trhu s filmami pre dospelých so skutočnými hviezdami. Predtým totiž produkovali filmy pre deti, tínedžerov a rodiny. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama