Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný kriminální thriller, natočený podle románu Krev na Měsíci Jamese Ellroye, ve kterém osamělý policista pátrá po psychopatickém vrahovi, se odehrává v Los Angeles. Hlavní hrdina napínavého příběhu, zkušený policejní detektiv Lloyd Hopkins, je zcela oddaný své práci, a to až do té míry, že jeho zaujetí přerůstá v obsesi a likviduje jeho rodinný život. Právě na vlastní žádost vyšetřuje případ brutálně zavražděné a zohavené dívky. Stopy na místě činu jej přesvědčí o tom, že stojí proti všeho schopnému psychopatovi. Za pomoci počítače si Hopkins ověří všechny podobné vraždy spáchané za posledních patnáct let. Zjistí, že jich je přes třicet a téměř polovina z nich vykazuje shodné znaky. Hopkins se pouští do usilovného pátrání po vrahovi, které směřuje k násilnému a vzrušujícímu závěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádné dějové veletoče, žádný pachatel, co se celou dobu pohybuje kolem, žádné metody kriminálek CSI. Jen policejní instinkt, hledání modus operandi, hodně vykouřených cigaret a přístup ve stylu: „I don´t give a fuck!“ Famózní James Woods umí být drsný, za pomoci mimiky obličeje občas neuvěřitelně legrační a přitom všem se ještě dokáže v rámci vyšetřování dostat pod sukni zaryté feministky. Stará dobrá krimi škola natočená podle novely Jamese Ellroye: Blood on the Moon. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si jak tenhle biják dávali v našich kinech od 18 let. Dneska je to vlastně super klenot, žádný napomádovaný pičusové, ale poctivý poldové ze starý školy. Příběh jde tvrdě za svým, divák se nenudí , žádný ohledy na nějakou korektnost což vymazlil skvělý konec, který by v dnešní homoušský době absolutně neprošel. James Woods jako polda excelentní, on je to vůbec herec na kterýho si u piva nevzpomeneš, ale když se ti dostane do oka, uvědomíš si, že je to hodně dobrej herec. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Bezvadná klasická krimoška, kde není nouze o mrtvoly a hlavně je tam poldou můj oblíbený herec ze seriálu Žralok, kde byl hvězdou a tam se mé srdce zachvělo. Takže za Jamese a jeho super jízdu za sériovým vrahem jdu nahoru, ale zaslouženě. Co bych chtěla z 88 roku? Žádné triky, prostá a čistá filmařina, kde vám nuda nebude hrozit. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taková temná krimi záležitost, u níž jsem si nebyl chvílemi jistý, jestli si z nás tvůrci nedělají šoufky. Takhle se přeci policista nechová. Osmdesátkový feeling je z toho cítit na sto honů, včetně hudby, kamery a obstarožních roštěnek. Hlavně ta vydra neurotická na konci Hopkinsovy cesty do kalhotek. Perfekt dabing z Barrandova se Sejkem a Županičem, James Woods byl vostrej chlápek. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

I po letech naprosto parádní film s geniálním Jamesem Woodsem, kterej tu předvádí prvotřídní ukázku svýho drsňáckýho herectví. Totálně badass krimi thriller, jehož závěrečná scéna vyřešení zločince by měla být aplikovaná do právního řádu ČR jako jeden ze základních trestů. Jasně, každej tu má v oblíbenejch Avengers nebo Pána prstenů, ale pohled na Jamese Woodse s brokovnicí v ruce je milionkrát lepší, než všechny CGI. Polda je prostě klasika, která neomrzí. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Na jednom zo zvončekov v apartmánovej budove svieti meno Gene Rudolf. Jedná sa o scénografa tohto filmu. (Real Tom Hardy)
  • Štúdio Atlantic stojace za týmto filmom nemalo absolútne žiadny problém film financovať a podporiť a urobilo tak bez akýchkoľvek rečí či námietok, nakoľko boli akurát v tom čase vo fáze expanzie do trhu s filmami pre dospelých so skutočnými hviezdami. Predtým totiž produkovali filmy pre deti, tínedžerov a rodiny. (Real Tom Hardy)
  • Film pôvodne niesol názov v znamení knižnej predlohy, no štúdio sa rozhodlo dielo premenovať kvôli obavám, že by si diváci mysleli, že sa jedná o slasher. Taktiež sa zmena názvu hodila do marketingovej kampane štúdia, ktoré sa dielo snažilo propagovať ako akčný triler podobný filmu Drsný Harry (1971). (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama