Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný kriminální thriller, natočený podle románu Krev na Měsíci Jamese Ellroye, ve kterém osamělý policista pátrá po psychopatickém vrahovi, se odehrává v Los Angeles. Hlavní hrdina napínavého příběhu, zkušený policejní detektiv Lloyd Hopkins, je zcela oddaný své práci, a to až do té míry, že jeho zaujetí přerůstá v obsesi a likviduje jeho rodinný život. Právě na vlastní žádost vyšetřuje případ brutálně zavražděné a zohavené dívky. Stopy na místě činu jej přesvědčí o tom, že stojí proti všeho schopnému psychopatovi. Za pomoci počítače si Hopkins ověří všechny podobné vraždy spáchané za posledních patnáct let. Zjistí, že jich je přes třicet a téměř polovina z nich vykazuje shodné znaky. Hopkins se pouští do usilovného pátrání po vrahovi, které směřuje k násilnému a vzrušujícímu závěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (53)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu: James Woods zatím objel tři čtvrtiny žen, které mu zkřížily cestu. Druhá polovina filmu: James Woods své skóre nenavýšil, všechny ženy v okolí ho buď opustily, nebo jsou na něj extrémně naštvané (nebo obojí). A mezitím přichází to, co mám na filmech podle předlohy Jamese Ellroye tak ráda: Politicky nekorektní tvrdý nepříjemný polda, který očividně na své nadřízené i nějaké soudní příkazy k domovní prohlídce kašle. A k tomu závěr, který je tak zkurveně stylový, že tenhle snímek okamžitě hází o hvězdičku výš. "Mám pro tebe dobrou a špatnou zprávu. Dobrá zpráva je, že máš pravdu, jsem polda a musím tě zatknout. Špatná zpráva je, že jsem byl suspendován, a seru na to." A i když něco podobného nepíšu často, musím říct, že tady se to hodí víc než kdekoliv jinde: James Woods rulez. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela dobra detektivka osmdesatkoveho strihu. Ke konci uz je to ale unavne, melo to byt cele o 25 minut kratsi, a bylo by to fajn... Plno povidacich scen je zbytecnych a nudi...3+ P.S.: perfektni je ale uvodni podtitulkovy telefonat, a pak zaverecna patnactivterinovka celeho filmu. To jsou dva super momenty, to uznavam. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přes čtvrt století stará vzpomínka a kupodivu místy i hodně živá, třeba na šlapku v modrém z červeného auta, na pálící se slaninu na sporáku a hlavně na jistou nezapomenutelnou nanervylezoucí feministicko-romantickou básnířku. A samozřejmě na skvělého Woodse, který tuhle trochu banální a hodně zdlouhavou kriminálku pozvedá svým herectvím a svými replikami o level výš. Ale ten dle anotace "násilný a vzrušující" závěr? Děláte si srandu? Tu větu jste snad vy lidi ze Cinemaxu obšlehli z nějakého předlistopadového nebo těsně polistopadového televizního programu, ne? ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní kriminálka s excelentním J. Woodsem, který v roli policisty hláškuje jak o život. Původní snaha viděl film v originále selhala, tudíž nezbývalo nic jiného, než si film pustit v češtině. Těžko říct, jestli bych dal plné hodnocení i v originálním znění, ale ten český dabing (Woodse dabuje L. Županič), je tak strašný až je výborný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som si pamätal už len finálnu prestrelku v telocvični. A už to taká pecka nie je. Proste klasická pomalá detektívka v ktorej hlavný hrdina postupne zisťuje jednotlivé stopy a nad každou dlho premýšľa. Dnes sa už také filmy netočia. Keby som bol fanúšik detektívok, tak by som bol asi v siedmom nebi. Ale na môj vkus to je až príliš pomalé a nič poriadne sa tam nedeje. Hlavným kladom je James Woods v Eastwoodovskej polohe drsného poldu, ktorý zásadne podozrivých nezatýka, ale rovno ich odbachne. Dupľom keď ho suspendujú. To si potom ešte viac vychutná. Filmu chýba poriadny záporák ktorý by s Woodsom hral rovnocennú hru. Ten šupák na konci je skôr k smiechu. Hlavne vďaka Woodsovi to je aj po rokoch pozerateľné. No a pochvalu si zaslúži parádny starý kinodabing. Takže ak máte radi oldschool pomalé kriminálky s drsným poldom, tak je to niečo pre vás. 5/10. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles, predovšetkým v časti West Hollywood. (Real Tom Hardy)
  • Na jednom zo zvončekov v apartmánovej budove svieti meno Gene Rudolf. Jedná sa o scénografa tohto filmu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama