Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi píše, protože film na mě opravdu zanechal velmi silný dojem. Poslední snímek s trochu podobnou tématikou je určitě Invictus a když je to výborná věc, tento kousek o Maurice Richardovi se mi líbil opravdu mnohem, mnohem víc. Určitě nestál stovky milónů dolarů, ale vůbec mu to neubíra na kvalitě. Je to příběh jednoho velkého muže, s jedním ještě větším srdcem, který i přes různou nepřízeň osudu se tomu vždycky dokázal postavit čelem a ukázal svou ohromnou vůli. V hlavní roli skvělý Roy Dupuis, kterého jsem předtím skoro vůbec neznal. Z dalších herců mě snad zaujal jen Stephen McHattie v roli jeho dlouholetého trenéra. Scény jsou natočeny velmi věrohodně a asi tak, jak se mohl tenkrát hokej opravdu hrát. A některé scény, jako třeba trenérova děkovná řeč ve francoužštině, mě opravdu vzali za srdce. Dal bych klidně šest, ale bohužel to nejde, tak snad příště. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že v okamžiku, kdy jsem se chystal obohatit konečně tuhle databázi nějakým pořádným komentářem, skrývalo se u tohoto filmu pouze 433 hodnocení, což si zcela bez ostychu troufám považovat za málo. Navíc tento film není rozhodně marný, ba dokonce bych si troufl prohlásit, že se mi líbil. Pro fanoušky hokeje nechť je film povinností. Ostatním toho asi nemá moc co říct. Co bych filmu vytknul? Snad pouze to, že se scénky, které měly potenciál být pěknými odehrávají ,,za kamerou" pouze prostřednictvím rádia. Další výtka je k stopáži, která se rozhodně dala více prostříhat, protože mnoho momentek je stereotypních. Jinak panuje z mé strany celkem spokojenost. Rozhodně ne nadšení. 3* ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní sportovní snímek, který není založen jen na tradičním klišé, kterak se z vysmívaného sportovce (klubu) stal vítěz všemi milovaný. Pravda, o čem jiném by vlastně sportovní filmy měly být, než o touze po vítězství. A těžko by dokázaly nalákat diváky snímky o tom, kterak extraligový tým klesal a klesal, až doklesal tak nízko, že jej začaly porážet týmy z Horní Dolní. Film o Maurici Richardovi ale není jen pouhým sportovním filmem, byť trochu hokeje si v něm divák užije. Ani není pouhou výpovědí o člověku, který chtěl vyhrávat. The Rocket je filmem o hrdosti se vším pozitivním i negativním, co k ní patří. A určitě si zaslouží celých 124 minut, protože ani jedna z nich není zbytečná, nudná, ani navíc. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Temer dokonaly zivotopisny film o jedne hokejove legende, ktery by mel zaujmout i nehokejoveho fanouska. Vyborne zabery z hokejovych zapasu, vyborna atmosfera Montrealu let padesatych. Podoba Richarda a Dupuise se take povedla. Pravem vysoce hodnoceny film. Doufam, ze se brzy dockame, minimalne od Kanadanu dalsiho filmu o nejake dalsi hokejove hvezde. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Ještě že teď Jarda Jágr v NHL přepisuje jeden rekord za druhým. Jak jsem ho o víkendu sledoval, vzpomněl jsem si díky tomu, že jsem si kdysi stáhl nějaký kanadský film o jejich hokejové legendě a tak nějak na něj zapomněl. Takže Jardo díky Ti bo ten film je opravdu vynikající a těším se až jednou budu koukat na film o Tobě. Tak ale zpět k raketě. Nic moc jsem o něm nevěděl, o to víc jsem si to ale užil. Neskutečně charismatické zobrazení doby čtyřicátých a padesátých let minulého století, to byla vážně pecka, stejně jako hokej samotný. Žádné chrániče, žádné helmy, jen odhodlání něco dokázat a zápal a vášeň pro hru samotnou. Krásný příklad toho, že jen talent samotný nestačí a bez opravdové vůle a nasazení a tvrdé práce se úspěch nedostaví, čehož zářným příkladem je i po půl století ten náš Jarda. Hokejové scény byly krásně natočené, bylo tam vše, góly, souboje, bitky a navíc to nebylo jen o tom hokeji ale i o komplikovaných vztazích frankofonních hokejistů a vedení NHL. No prostě paráda. Dokonalý životopisný film o velké legendě, která svým přístupem mnohé změnila a měla přesah i přes tu ledovou plochu! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maurice Richard byl na dlouhou dobu jediným hráčem, který dokázal v NHL vstřelit 50 gólů v prvních 50 zápasech sezony. Až v osmdesátých letech jej dokázali napodobit Mike Bossy, Wayne Gretzky a Mario Lemieux a v devadesátých letech Brett Hull. (pawleta)
  • Roli slavného útočníka Canadiens Bernieho "Boom Boom" Geoffriona ztvárnil tehdy aktivní hokejista NHL Ian Laperrière. (pawleta)
  • Maurice Richard si změnil číslo 15 na 9 kvůli své dceři Huguette, která po porodu vážila 9 liber. (JOHN.NY)

Reklama

Reklama