Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Rocker je především hudební film. Film o rockové hudbě. A zde použité rockové songy jsou jednoduše výborné a po této stránce obstál Rocker na jedničku, to mě fakt bavilo. Co se týče zápletky, v tomto ohledu je to už ale o něco horší. Příběh, respektive zápletka je nekomplikovaná, přímá, mající v závěrečné kapse "velké" životní moudro, nicméně i přes svou nenáročnost a neoriginalitu mě po celou dobu vůbec nenudila, film měl spád a vlastně pořád se něco dělo, ikdyž na druhou stranu spousta scén pak zvlášt v druhé polovině vyznívala už až trochu monotóně, ale prostě to byla pořád taková ta milá, oddechová rocková jiízda, u které bych ještě nerad opomenul poměrně vydařený a myslím že i docela nezkreslený pohled do zákulisí a života rockerského. Tedy mám na mysli toho vrcholového, nemyslím toho garážového :-). A obsazení? Ústřední duo Wahlberg / Aniston bylo fajn, Markovi jsem jeho idylickou "máničku" bez problému věřil, narozdíl od ostatních, třeba jako Dominic West a jeho hříva byli vážně k popukání směšní, a Jennifer, Jennifer byla prostě znovu přenádhernou superkočkou a mě to u ní k maximální spokojnosti stačí. Mě Rocker zkrátka v podstatě i potěšil a překvapil, nic náročného, ale celé to prostě šlape jako správná rocková pecka. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem na ČSFD, ale k tomto filmu nebudu objektivní! Má to jeden jediný důvod. Film je doslova našlapaný hudbou, kterou poslouchám a miluji už téměř čtyři desítky let. Samozřejmě, kdybych měl hodnotit děj, tak by vše bylo jinak. Jde o tuctový, ničím nepřekvapující příběh o rockerovi, který zažije strmý a rychlý vzestup na vrchol popularity. Aby pak následoval stejně rychlý pád (ten už byl aspoň z jeho vlastní vůle). Příběh ale docela věrně ukazuje život rockového muzikanta. Všechny jeho radosti i starosti, včetně ukázky bohémského života. Překvapivě zde chybí drogy, jinak je tu vše. Sex, chlast, demolování hotelových pokojů a nechybí tolik mezi rockery oblíbené, vyhození televizoru z okna. V hlavní roli je ovšem hudba a právě ta ode mne dostává pět hvězd!!! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nestydím se to přiznat, ale miluju rock music! Wahlberg ve své roli dokonale přesvědčivý, takhle nějak to na počátku svojí kariéry uměl. Jeho nejlepším filmem asi již navěky zůstanou Hříšné noci a hlavně to jak se dokázal převtělit do jistého Dirka Digglera. To ale rozhodně nemění nic na tom, že by Chris "Izzy" Cole měl být nějakým nudařem. Navíc zde účinkuje nejpříjemnější žena Hollywoodu Aniston, takže je nad slunce jasné, že film uteče jako voda. Trošku se navíc podíváme pod pokličku známého rčení Sex, drogy, rock 'n' roll. 60% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Průměr, ale perfektní hudba. Jo, kdo by neměl rád hard rock. Když už pro nic, tak je film dobrý pro mladé šampónky a šampoňačky, kteří alespoň můžou vidět, že rockový svět a život je prostě lepší než ten diskotékový. Jenže oni to stejně nepochopí. Ale to je jedno, není třeba někomu něco vnucovat. Oni do toho dobrého hudebního vkusu možná jednou dorostou sami. Jinak se jedná o prakticky tuctový film na dané téma, ale se sympatickými herci. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg se v hlavní roli snaží, seč mu síly stačí, ale přesto tomuto filmu cosi schází. Jde sice o další zajímavý pohled na uskutečnění "amerického snu", když se z kluka, zpívajícího v provinční kapele stane ze dne na den rocková hvězda, ale až na hudební scény zase nic moc překvapivého a inovátorského nenabízí. Z ženského hereckého obsazení stojí za zmínku jen a pouze Jennifer Aniston, ne snad proto, že tam má nejvíce prostoru (v němž ovšem nemá šanci moc herecky ukázat), ale prostě pro svůj přenádherný zevnějšek. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Druhého manažera Steel Dragon měl hrát Anthony Head, který za svou roli dostal dokonce i zaplaceno, ale několik týdnu před začátkem natáčení byla jeho postava ze snímku vyškrtnuta. (liquido26)
  • Film se odehrává v roce 1985, ale několik písní, které Steel Dragon hrají nebo ve filmu zazní, bylo natočeno až později. (liquido26)
  • Nick Catanase, který se Zakkem Wyldem hraje v kapele Black Label Society, si ve filmu zahrál Xandera Cumminse, kytaristu Blood Pollution, revivalové skupiny Steel Dragon, jehož vzorem byl Ghode, kterého ve filmu hraje jeho spoluhráč z BLS Zakk Wylde. (liquido26)

Reklama

Reklama