Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Wahlbergovi kožené kalhoty ani dlouhé vlasy moc nepadnou aneb sexuální dračice je chlap. Metaloví fanoušci šílí...no dobře, se zájmem sledují prostoduchý příběh, ale co mají dělat ti, pro něž je rock jen občasnou ne vždy vítanou kulisou? Jakožto zástupce této druhé skupiny mě k filmu přivedl 30letý Mark Wahlberg (titulní role), na jehož pěkně stavěnou hruď jsem se mohl dosytosti vynadívat. Ještě přihodím erotickou minutu svádění na afterparty v nočním klubu a jsem s důvody, proč sledovat tento snímek, hotov. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O splněném snu. A o závrati - při letu vzhůru ... s raketovým pohonem ... v rytmu rocku - když držíte dlaň na jeho srdci. Jak je ... tam nahoře ? A co zemská tíže ... co všichni ti, kdož zůstali dole ? Stojí alespoň za vzpomínku ? Opojný příběh, který vás s chápavým a jen maličko ironickým úsměvem provede světem showbusinessu - a jednou etapou ... jednoho života. ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele

Také jsem rocker... ale ne "rockstar", která je zde vykreslena se svými všemi plusy i mínusy, které samozřejmě beru s rezervou. Zprvu se film zdá jako komedie, posléze se změní v drama o vzestupu a ... sestupu (ne pádu), o tom, že důležité je nepodlehnout, ale udržet si zdravý rozum. Já jsem sice orientován na tvrdší a undergroundovější notu, ale i hudebně jsem byl spokojen, toto byly 80.léta, kdy i já jsem nosil proužkované obtáhlé kalhoty... no a podívejme se na Marka, který byl dříve hudebně úplně jinde (nevím, jak je na tom teď), ale v této roli obstál :-)) ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

To, že někdo potřebuje k hraní rockové muziky kromě kytary ještě kulmu a řasenku je samo o sobě těžká ironie. Herek to naštěstí pochopil, svůj film stejnou ironií řádně vycpal, a teď už záleží jen na divákovi, jestli to pozná a ocení, nebo bude raději hledat paralely mezi filmovými Steel Dragons a skutečnými Judas Priest ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg v nezvyčajnej role, ktorá mu ale sadla. Veľmi zaujímavý príbeh rockera, ktorého rolu si Mark Wahlberg vyložene užíval. Jennifer Aniston bola veľmi dobrá voľba v role hlavnej ženskej postavy. Dej je síce jednoduchý, ale za to celkom zábavný a milovníci rocku si určite užijú skvelé skladby. Bohužiaľ snímka nevydrží v rovnakom tempe až do konca a začína nudiť, nezaujíma vás ako to celé dopadne. V závere je to už skôr depresívne. Pre mňa je to typický priemerný film, ktorý sa mi ničím nevryje do pamäte a po pár mesiacoch si ani nebudem pamätať, že som ho zhliadol. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Příběh filmu se částečně schoduje s příběhem Tima "Rippera" Owense. Zpěvák revivalové skupiny se po odchodu zpěváka, který je utajený homosexuál, ze své oblíbené skupiny, stane jejich novým zpěvákem. Owens byl dva roky po natočení filmu z Judas Priest propuštěn, aby se na scénu mohl vrátit Halford. Několik věcí však bylo ve filmu oproti skutečnosti pozměněno. Např. Rob Halford nebyl vykopnut, ale odešel sám. Owens nepochází z Pittsburghu, ale z Akronu v Ohiu, Halford opouští Judas Priest až v devadesátých letech, ne osmdesátých. Podle producentů se však film odehrává v 80. letech proto, aby se mohl příběh ubírat jiným směrem. Podle Owense však byl důvod k tomu, že producenti příběh pozměnili ten, že se se skupinou Judas Priest nedohodli na finančních podmínkách k získání autorských práv. (liquido26)
  • Původní název snímku byl Metal God. To je také přezdívka zpěváka Judas Priest, Roba Halforda, který byl inspirací pro původního frontmana Steel Dragon. (liquido26)
  • ANACHRONISMUS: Během zkoušky skupiny Blood Pollution má jeden z jejích členů na sobě tričko Metallicy, které ale bylo vyrobeno až v 90. letech. (liquido26)

Reklama

Reklama