Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální odstřelovač a nájemný vrah (Pierce Brosnan) by rád ukončil svoji kariéru v nepříliš populárním povolání. Ale jeho odchod ze světa zločinu není vůbec jednoduchý, dokud se mu do cesty nepřiplete jeden „správný“ Američan. Ten touží po bohatství a naplnění svého amerického snu, což přivodí řadu komických situací. Manželka se snaží svého nešťastného manžela ochránit před nebezpečným kriminálníkem, ale hra s ohněm není jen nebezpečná, ale i svůdná. Snímek si svoji světovou premiéru odbyl na loňském festivalu Sundance a známý James Bond Brosnan byl za svůj herecký výkon navržen na Zlatý glóbus 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Půlnoc, sedím u televize, druhý den práce. Už jsem chtěl jít spát, ale tak chvilku na to kouknu. Brosnan je výbornej, zevlák jeden řádně hlásí (-" I wouldn't do that for all the teenage twat in Thailand."). Taková parodie na drsňáky ze sedmdesátek. Pěkný záběry, nálada, rozhovory. Ani nevim, proč se mi to tak líbilo. Prostě v daném okamžiku sedlo. Neznámý Richard Shepard to uvařil dobře. PS: Knírek! -"I'm as serious as an erection problem." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutně nezáživný film. Nudil jsem se od začátku do konce a ani jednou jsem se nezasmál. Pierce Brosnan zde hraje zabijáka kterej chlastá a spí s děvkama. Zřejmě si autoři naivně mysleli, že to bude zábava mě to vůbec nebavilo. Film si více jak dvě hvězdičky nezaslouží a to je pouze kvůli Brosnanovi, který se snažil dát do své role trochu života. --- My business is my pleasure ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me mile prekvapilo. Napad je dobrej a celkem originalni, tech par akcnich scen funguje slusne a sem tam tu je nakej vostrej vtipek. Co se tyce hercu, tak Kinnear je fakt v pohode, ale to co tu predvadi Brosnan je fakt neskutecny. Nepamatuju si, kde, krome Bonda, by se mi takhle libil. Jeho postava vecne nalityho, nadrzenyho a unudenyho vraha je naprosto bezchybna a on je v ni absolutne dokonalej, takze celej film tahne a hazi jednu hlasku za druhou a vetsinou jsou to samy dobytkarny. Je akorat skoda, ze obcas se film fakt hodne rozjede a za chvily tu je najednou naky hluchy misto, takze se to zas zadrhne, ale celkove jsem se dobre bavil. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Překvapivé zklamání. Výborný nápad o nájemném vrahovi s profesní krizí je udupán pomalým tempem filmu, který se táhne jak struna na kytaře. Brosnan je fantastický a stejně tak Greg Kinnear v roli "nečekaného kamaráda“, ale scénář je bohužel dost prázdný a i své silnější momenty rozmělní tím, že se v nich plácá dvakrát tak dlouho, než je třeba. Je to škoda, neboť Brosnan je vskutku excelentní ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když tady tak vidím ty dvou až tří hvězdičkové recenze, napadá mě, jestli jsme všichni viděli ten samý film – ten film, který vyvolal stojící ovace na Sundance, film, za který byl Brosnan nominovaný na Zlatý Glóbus, film, který získal od kritiků průměrně 3,6 hvězdiček z 5 a film, který se hodně dlouho držel na IMDb mezi dvěma sty nejlepšími filmy všech dob (teď už má "jen“ 7.4/10). Nicméně bohužel asi jo. Takže co dodat? Kritici přirovnávají Matadora k Bokovce nebo k Ztracenu v překladu, já v něm vidím jistou souvislost s Million Dollar Baby. Film o boxu, ve kterém hraje box vedlejší roli. Stejně tak je Matador o zabíjení lidí, ale mnohem důležitější je charakter hlavní postavy. Protože i ten nejhnusnější vrah může mít jemnou duši a stejně tak vás ten "hodný chlapeček“ vedle něj může překvapit věcí, kterou by byl schopný udělat. The Matador je každopádně film plný protikladů. Je vulgární a přitom mírný, smutný a zároveň vtipný, vážný a parodizující sám sebe ("Jsem stejně tak vážný jako problém s erekcí"). Na to, že se jedná o nezávislý film, jde o fascinující projekt se sympatickým scénářem, krásnou hudbou a herci vedenými hlavně Piercem Brosnanem. Ano, uznávám, že i mě vadí skákání mezi žánry, protože Matador tak nezískává ani humorný, ani přímo dramatický potenciál. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Film byl mimosoutěžně promítán na festivalech Sundance, Toronto a Chicago, kde získal obecně dobrou kritiku. (Terva)
  • Richard Shepard v bonusu na dvd uvádí, že film byl původně 130 minut dlouhý. Později se rozhodl jej zkrátit na 97 minut. (Terva)
  • Mezinárodní filmový festival Ft. Lauderdale udělil v roce 2005 Richardu Shepardovi cenu za Nejlepší režii. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama