Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

genetique 

všechny recenze uživatele

Nadsadená genialita a kultovosť tohto snímku spôsobili moje vlažné a rozporuplné pocity po jeho skončení. Začalo to fajn, banková lúpež parodujúca políciu ale hlavne lupičov samotných bola naozaj podarená a tu by som nešetril superlatívmi. Belmondo sa ujal svojej úlohy naozaj úžasne, no brzdil ho najmä scenár druhej polovice filmu, v ktorom filmu dochádzal dych a hlavne nápady. Bol to taký mix všetkého možného a bolo vidieť, že scenárista sa to snažil pozliepať, len aby to malo nejaké tempo. Skrátiť to o nejakých 10-15minút a s čistým svedomím dávam piatu hviezdu. 75%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co si tady vsichni serou do gati, jak je druha polovina filmu strasna, sice to neni tak paradni zabava jako prvni polovina, ale zase tu je dost akcnich scen a i tech forku tu je porad fura, takze fakt nevim, v cem je problem. Navic Belmondo je tady fakt perfektni a taky me potesil Jacques Villeret a ve filmu hraje paradni hudba. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Před pár lety bych dal čtyři vyfutrované hvězdičky, ale když jsem viděl tuhle klasickou komedii po letech znovu, přišla mi už poněkud nevyvážená, s řadou hluchých míst, resp. míst s druhem humoru, který mě neoslovuje. Může za to i nevyrovnané herecké obsazení, Belmondo je o dvě třídy lepší než Cattrall a Marchand. Něco asi není úplně v pořádku, když si druhou půli filmu ukradne herec v ryze vedlejší roli. Několik scén s Jacquesem Villeretem coby taxikářem je úžasných, scéna, kdy Villeret prchá v rouše Adamově, maskovaný větvičkami je jednoduše boží. V první půli film stojí především na Belmondovi a jeho výstupech v masce klauna, chtělo to ale víc zapracovat na dialozích, protože, jak už jsem zmínil na začátku, řada scén, kde se Belmondo nevyskytuje, je nevýrazná. Celkový dojem: 65 %. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Bezva film. O jedné neobyčejné loupeži velké kanadské banky, s klaunem v akci. Na to, že šlo od počátku zejména o komedii plnou bláznivých nápadů, způsob natočení celé dlouhé akce, zejména vyjednávání s policií, působil na mne docela realisticky skoro až s dokumentárními prvky (za doprovodu obrovské mediální sešlosti). Divák sice věděl od počátku o něco víc, než všichni ti policajti a novináři, ale naštěstí ještě na něj odhalení pár detailů mělo čekat. Ještě daleko víc, než loupež v klaunovském přestrojení mne rozesmál Belmondo v převleku za dědka rafinovaně odcházejícího z banky. I po přesunu filmu do svébytné akční komedie na cestách mne dokázal bavit, ač vývoj děje ke konci zdaleka nebyl tak originální a překvapivý, jako počáteční dění. Sám si vystačím zatím s jednou projekcí a výsledním hodnocení v podobě čtyř hvězdiček, ale pokud skalní fandové Belmonda filmu dávají plný počet, určitě jim rozumím, stejně jako divákům, kteří měli možnost zažít premiéru v 80. letech a film si tak plně pojí s nostalgií. 80% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Klauny nemusím, nevyhledávám a ani se jim nesměji. Z červeného nosu a kudrnaté paruky mi běhá mráz po zádech. Belmonda jsem se v klaunském převleku sice nebála, ale jeho postava se mi v první části zdála chvílemi spíš maniakální než legrační. Když se děj a postavy přesunou dále od banky dále, najednou máte pocit, že sledujete jiný film. Belmondo se začne chovat normálně (= lézt po autech a podobně), a s vytrvalým spoluvězněm Laskym za patami a mladší verzí Samanthy Jones na krku se snaží ukrýt i s lupem někam do závětří. Rozjetý vlak se drží v zajetých kolejích žánru, vzhledem k úrovni jiných Belmondovek to ale až zas taková jízda není. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)
  • Při automobilové honičce Grimma (Jean-Paul Belmondo) s odtahovkou Lásky odpadávají z kol auta Grimma poklice a opět se na autě různě objevují. (rakovnik)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama