foto

Kim Cattrall

  • nar. 21.8.1956 (62 let)
    Liverpool, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 21. srpna 1956 ve Widnes, Anglie asi 16 mil na východ od Liverpoolu. Když jí byli tři měsíce emigrovala s matkou (Shane) a otcem (Dennis) do Vancouveru,Kanada. Od 11 let studovala v Londýně Akademii hudby a dramatického umění. Poté ale maturovala zase ve Vancouveru. Po maturitě získala stipendium na americkou Akademii dramatického umění v New Yorku.

Začínala v muzikálu „Rocky Horror Show“ v Torontu. Několik let žila také ve Frankfurtu nad Mohanem se svým tehdejším manželem Larry Davisem. Poté se natrvalo přestěhovala do USA. Po návratu byla hlavně hostem různých seriálů (COLUMBO, STARSKY AND HUTCH). Větší popularitu jí přinesla jedna z hlavních rolí v seriálu SKRUPULE.

Její první film se jmenoval ROSEBUD. Poté si zahrála sexem posedlou trenérku v komedii PORKY´S. Hrála také v POLICEJNÍ AKADEMII. Od roku 1998 hrála Samanthu Jones v SEX VE MĚSTĚ. Tento seriál měl takový úspěch, že 4 roky o jeho ukončení natočili celovečerní film ve kterém si opět zahrála.

Měla tři manžely. Se dvěma se rozvedla a s jedním (prvním) manželství anulovala. Jednou vyhrála Zlatý globus (za Sex ve městě) a několikrát byla nominovaná na cenu Emmy.

Dana "Dangel" K

Herecká filmografie

Filmy

2016 Svědek obžaloby (TV film)
2010 Muž ve stínu
Sex ve městě 2
Seznamte se, Monica Velour
2008 Sex ve městě
2007 Legenda o mém synovi (TV film)
2006 Him and Us (TV film)
Na hřbetě keltského tygra
2005 Princezna ledu
2003 Zkratky ke štěstí
2002 Crossroads
2001 15 minut
2000 Sex and the Matrix (TV film)
1999 36 hodin do smrti (TV film)
Malí géniové
1998 Modern Vampires
Netvor (TV film)
1997 Exception to the Rule
Invaze (TV film)
1996 Sen každé ženy (TV film)
V labyrintu smrti
Where Truth Lies
1995 Live Nude Girls
Mimo podezření
OP Center (TV film)
The Heidi Chronicles (TV film)
1994 Dva zlaté míčky (TV film)
Dvojitý cíl
1993 Angel Falls (TV film)
1992 Agentka s digitálním srdcem (TV film)
Double Vision (TV film)
Zlomek sekundy
Zázrak v divočině (TV film)
1991 Star Trek VI: Neobjevená země
1990 Ohňostroj marnosti
V dobrém i zlém
1989 Famiglia Buonanotte, La
Návrat tří mušketýrů
1988 Maškaráda
Palais Royale
Půlnoční křižovatka
1987 Figurina
1986 Velké nesnáze v Malé Číně
1985 Bezva finta
Turk 182!
1984 Policejní akademie
Sins of the Past (TV film)
Zákon města
1981 Lístek do nebe
Porky
1980 Hold
The Gossip Columnist (TV film)
1979 Laťka (TV film)
Rebels, The (TV film)
The Night Rider (TV film)
1978 Bastard, The (TV film)
1977 Deadly Harvest
Good Against Evil (TV film)
1975 Růžové poupě

TV seriály

2019 Nepohádky (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
2018 Nepohádky (TV seriál)
Epizoda 9 (E09)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
další epizody (9)
2017 Modus smrti (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (7)
2015 Playhouse uvádí (TV seriál)
Ruby Robinson (S04E02)
2014 Sensitive Skin (TV seriál)
2010 Any Human Heart (TV seriál)
2009 Simpsonovi (TV seriál)
Bratříčku, kde jsi? (S21E08)
2004 Sex ve městě (TV seriál)
Američanka v Paříži II. (S06E20)
Američanka v Paříži I. (S06E19)
Plác (S06E18)
další epizody (8)
Simpsonovi (TV seriál)
Kamarádky na život a na smrt (S16E04)
2003 Sex ve městě (TV seriál)
Jeden, jedna, jedno (S06E12)
Dominový efekt (S06E11)
Páni, přerušeno (S06E10)
další epizody (12)
2002 Sex ve městě (TV seriál)
Miluji komedie (S05E08)
Jdi na západ, mladá ženo (S05E07)
Kritický stav (S05E06)
další epizody (14)
2001 Sex ve městě (TV seriál)
Řekni prostě ano (S04E12)
Pozdě bycha honit (S04E11)
Jak to skoulet s koulemi (S04E10)
další epizody (12)
2000 Sex ve městě (TV seriál)
Problémy s ptákem (S03E18)
Jak se do lesa volá (S03E17)
Úhlavní přátelé (S03E16)
další epizody (18)
1999 Sex ve městě (TV seriál)
Bývalý milenec ve městě (S02E18)
Ženy po dvacítce vs. ženy po třicítce (S02E17)
Líbilo se ti to? (S02E16)
další epizody (18)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
Přijďte, všichni mí věrní (S01E12)
Období sucha (S01E11)
Těhotenský večírek (S01E10)
další epizody (12)
1995 Krajní meze (TV seriál)
1993 Divoké palmy (TV seriál)
1980 Scruples (TV seriál)
1978 Columbo (TV seriál)
Jak vytočit vraždu (S07E04)
1977 What Really Happened to the Class of '65? (TV seriál)

Dokumentární

2015 Being Canadian
2010 Kdo myslíte, že jste? (TV seriál)
2004 Kdo myslíš, že jsi? (TV seriál)
Sex ve městě - Loučení (TV film)
2002 Intimate Portrait: Cynthia Nixon (TV film)
Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
2000 Intimate Portrait: Kim Cattrall (TV film)

TV pořady

2011 Comic Relief: Uptown Downstairs Abbey (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2004 The Paul O'Grady Show (TV pořad)
2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1999 The 51st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 Tracks (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace