foto

Guy Marchand

  • nar. 22.5.1937 (79 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Majetek je pro mě starost. Pokud chceme dělat naši práci, musíme jet do zemí, kde lidé mají dolar na den života.“

Guy Marchand se narodil 22.5.1937 ve dvacátém obvodě Paříže. Je nejen herec, ale také známý zpěvák a multiinstrumentalista. Hraje na klavír, saxofon a klarinet, jeho oblíbenými žánry jsou jazz, blues a tango. Krom hudby miluje jízdu na koni a pólo, v mládí boxoval a dodnes má rád rychlá auta. Během vojenské služby působil jako podporučík u parašutistů.

Jeho fyzická kondice ho předurčila spíše k rolím v detektivkách a rolím svůdníků. Marchand většinou hrál po boku svých slavnějších kolegů ve vedlejších rolích. Zhruba polovinu svých filmů natočil pro televizi. Jeho prvním filmem byl RUMOVÝ BULVÁR (1971) s Lino Venturou a Brigitte Bardot, kde uplatnil i svůj hudební talent v roli herce bavícího společnost hrou na klavír a zpěvem. Následující rok se setkal s Bernardette Lafont a Claude Brasseurem ve filmu HEZKÁ HOLKA JAKO JÁ (1972). V roce 1975 se setkal před kamerou s Victorem Lanouxem ve snímku BRATRANEC A SESTŘENICE, kde hrál Marchand Pascala. Režisér Claude Pinoteau přizval Marchanda ke spolupráci na snímku LE GRAND ESCOGRIFFE (1976), hlavní roli hrál Yves Montand. K jedněm z nejpopulárnějších filmů, v nichž se Marchande objevil, patří bezesporu NĚŽNÉ KUŘE (1978) s Annie Girardot a Philippe Noiretem.

Hned začátek osmdesátých let přinesl Marchandovi úspěch v podobě Césara pro nejlepšího herce ve vedlejší roli. Získal ho za ztvárnění tupého a agresivního inspektora Belmonta ve filmu SVĚDEK (1981). Zde se Marchand setkal se dvěma kolegy, kteří tak trochu stáli u jeho profesionálních milníků. S Lino Venturou (ten ztvárnil Belmontova nadřízeného komisaře) se potkal u svého prvního filmu a po Micheli Serraultovi (ten hrál roli obviněného notáře) převzal o deset let později roli Nestora Burmy. Ale nejdříve si v NESTOR BURMA, DÉTECTIVE DE CHOC (1982) zahrál Marchand vedlejší roli. Objevil se také v epizodní roli filmu s Jean-Paul Belmondem BEZVA FINTA (1985). Roku 1987 si zahrál po boku Philippe Noireta v kriminálce UTONUTÍ ZAKÁZÁNO. V témže roce si zahrál též ve snímku LA RUMBA (1987), který se stal posledním filmem pro Lina Venturu.

Rok 1990 přinesl čtvrté významné setkání před kamerou s Philippe Noiretem, tentokrát ve velmi populární akční komedii PROHNILÍ PROTI PROHNILÝM. V roce 1991 obdržel Marchand nabídku zahrát si v krimiseriálu NESTOR BURMA. Nakonec se tento seriál vysílal až do roku 2003 a natočilo se 40 epizod. Marchaud se před filmovou kamerou potkal také s další francouzskou hvězdou, Gérardem Depardieu, ve filmu POVOLÁNÍ: UČITEL (1996).

Roku 2002 si zahrál roli kapitána Le Breca v seriálu OHNIVÉ LÉTO, který však skončil po pěti dílech první sezóny. Jen o málo úspěšnější byl další krimi seriál FARGAS, v němž Marchaud ztvárnil hlavního hrdinu. Ten se natáčel v letech 2003 – 7 a vzniklo celkem 6 epizod. V roce 2006 si zahrál roli Mirka ve filmu DANS PARIS. S Catherine Deneuve hrál ve snímku MÍSTO NĚHO (2007). Jednu z mála hlavních rolí dostal Guy Marchand ve filmu STROM A LES (2010), kde hrál po boku Françoise Fabian.

V roce 2007 vydal Guy Marchand svoji autobiografii. V roce 2011 dokončil a v květnu vydal svůj druhý román "Le soleil des enfants perdus" (Slunce ztracených dětí) v pařížském vydavatelství Ginkgo. Guy Marchand rád cestuje a proto mu vůbec nevadí bydlet v přívěsu. V Bonnieux chová koně a trénuje pólo. Založil El Gaucho Polo Club, první ženský tým póla na světě. Je čestným prezidentem Asociace Fracto Sud, která pomáhá bojovat ženám s osteoporózou.

Kateřina "Snorlax" Horáková

Herecká filmografie

2017 Ôtez-moi d'un doute
2016 Hibou
2014 Calomnies
La Dune
L'Art de la fugue
2011 Grand restaurant II, Le (TV film)
Résidence, La (TV film)
2010 Mateřské pudy (TV film)
Strom a les
2009 Scènes de ménages (TV seriál)
2008 Pass
Un crime très populaire (TV film)
2007 Dcera šéfkuchaře (TV film)
Místo něho
2006 Paid
V Paříži
2005 Tři ženy za letního večera (TV seriál)
3 jours en juin (TV film)
2004 Pardon (TV film)
Passeurs, Les (TV film)
2003 Fargas (TV seriál)
2002 Maurice to zařídí
Ohnivé léto (TV seriál)
Tangos volés
2001 Noční podnik
2000 Cercle de Babel, Le
Crocodile, Le (TV seriál)
Suite en ré (TV film)
Toute la ville en parle (TV film)
1999 Trois saisons (TV film)
1998 Fugue en ré (TV film)
Jours heureux, Les (TV film)
1996 Povolání: Učitel
Rošťák Beaumarchais
1995 L'histoire du samedi (TV seriál)
Nouveau monde, Le
1992 Soleil se lève derrière le Louvre, Le (TV film)
1991 Bonjour la galère (TV seriál)
Matka, dcera a milenci
Nestor Burma (TV seriál)
1990 Prohnilí proti prohnilým
Příjemně se bavte (TV film)
Touha přežít (TV film)
1989 Coupe-franche
Manželé, ženy, milenci
Šance pro všechny
Un père et passe
1988 Bonjour l'angoisse
Cinéma (TV seriál)
Île aux oiseaux, L'
Sueurs froides: La sublime aventure (TV film)
1987 Été en pente douce, L'
Charlie Dingo
Chateauroux district
Rumba, La
Utonutí zakázáno
1986 Grand Guignol
Nenávidím herce
Rodinná rada
Vaudeville
1985 Bezva finta
1984 Homme de Suez, L' (TV seriál)
P'tit con
Stress
Tęte dans le sac, La
Tueur triste, Le (TV film)
1983 Coup de foudre
Homme de la nuit, L' (TV seriál)
Mortelle randonnée
T'es heureuse? Moi, toujours...
Trois morts à zéro (TV film)
1982 Nenapravitelní na prázdninách
Nestor Burma, détective de choc
1981 Coup de torchon
Héroïques, Les (TV film)
Jacksonina cesta (TV film)
Petit Mitchell illustré, Le (TV film)
Plein sud
Rends-moi la clé!
Svědek
1980 Akce proti pašování (TV seriál)
Loulou
1979 L'oeil de la nuit (TV seriál)
Maître-nageur, Le
1978 Hôtel de la plage, L'
Něžné kuře
Vas-y maman
1977 Mort amoureuse, La (TV film)
1976 Attention les yeux
Coeur au ventre, Le (TV seriál)
Grand escogriffe, Le
L'acrobate
Svatební cesta
1975 Bratranec a sestřenice
1974 Pain noir, Le (TV seriál)
1973 Fin de saison (TV film)
Musidora (TV film)
1972 Hezká holka jako já
1971 Rumový bulvár
1968 Saint-Tropez priez pour eux (TV film)

Dokumentární

2005 Graffiti 60 (TV seriál)

TV pořady

2006 Les Années bonheur (TV pořad)
2003 La méthode Cauet (TV pořad)
2002 Le fabuleux destin de... (TV pořad)
2000 Vie privée, vie publique (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1994 Vincent à l'heure (TV pořad)
1985 Victoires de la musique (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace