Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::: Skvělá Belmondovka se spusty skvělých hlášek, která zaručeně pobaví a rozesměje, ale bohužel ten konec byl strašný ! Scénarista asi nevěděl jak to elegantně zakončit - před sebou měl na papíru napsaných pár variant, nemohl se pořád rozhodnout. Tak si řekl, že zkusí staré, ale vyzkoušené "ententiky". Bohužel mu prstík ukázal právě na ten nejdivnější a nejnudnější závěr. Ale i tak to byla naprosto skvělá a nadprůměrná komedie. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fintu jsem si dal po mnoha letech a musím konstatovat že se i v dnešní době ( 2010 ) jedná o luxusní dezert. O humor se samozřejmě není třeba bát Bebel je v tomhle vskutku spolehlivá značka. Nápad na vyloupení banky je geniální, zde stojí za povšimnutí, že v telefonickém rozhovoru Bebela s inspektorem Foxem v jedné chvíli vyzrazuje možné verze svého útěku z banky a řekne i verzy, která je o dvě desítky let použita ve filmu Spojenec. První, bankovní část se ve velké míře odává skvělému humuru, aby ne, když dialogy psal mr. Veber. Druhá část se nám tak trošku proměňuje v něco, co z filmu dělá daleko víc než jen dobrou komedii, když Bebel mluví o přátelství ke komplicovi, který se chová jak čerstvě narozenej holub a v duchu svých slov i jedná. Způsob jakým si vyměnuje Bebel a Lisa pohledy je naprosto užasný a posunuje pouhou komedii na mnohem vyšší level a pak přijde závěr, zvuk trumpety a pohled na náměstíčko v Římě, tak tuhle scénu si pamatuju už přes dvacet let od dob kdy jsme Bezva fintu viděl jako kluk poprvé v kině. Nevím čím a proč, ale je prostě naprosto nezapomenutelná. Jinak se mě taky líbí ta scéna kdy se Grimm a Georges baví u stolu co bude dál a ze sprchy vyjde nahá mlaďounká Kim Cattrall, chlapci okamžitě zmlknou a jen tiše a zamilovaně pozorují, jak si to nahá Lisa elegatně ťape pro župan, jako by se nechumelilo. Tento jedinečný ženský způsob jak umlčet chlapy doslova miluju. Zkrátka bezva film, tahle Bezva finta. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bezva finta mě nikdy nechytla a nestalo se tak ani po letech. Sice trochu zajímavý, trošku vtipný, ale až na lehce poblázněné výlevy klauna či převlečeného důchodce je Belmondo již tím drsnějším JÁ, které směřovalo k rolím zatvrzelých poldů. Které jsem rád neměl. Víc než klaun mě tu bavil jeho parťák a bývalý spoluvězeň Luca, který zloděje stále pronásleduje. No a v závěru se objeví oblíbený tlouštík (taxikář), který si také všechny scény ukradne pro sebe. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Bebel shledal, že přepadení banky je dost nudná rutina a rozhodl se v převleku klauna ukázat policajtům i rukojmím, co je ta pravá taškařice. A je to pravá taškařice i pro diváka. Ty hnidopišské řeči o slabší druhé půlce jsou mimo mísu. Vám by snad nešlo pod vousy ujíždět před biřici s větrem o závod v taxíku Jacquese Villereta, po boku s (tehdy ještě) mladinkou Kim, ustrašeným debilem a s Laskym v patách? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Když se policisté dostanou do banky, zástupce policejního šéfa Fox (Jean-Claude de Goros) říká: "Ten starý pán a těhotná žena řekli špatné adresy, opuštěný pozemek a hřbitov!". Starý pán (Jean-Paul Belmondo) však policistům adresu neřekl. (Pepy)
  • Poprvé po osmi letech, co Jean - Paul Belmondo nehrál v top 10 hit filmu. Předtím se tak stalo v roce 1976. (Poker_Face)
  • Na začátku a na konci filmu hraje píseň „Hold-Up“, kterou nazpívala Rena Scott. (SONY_)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama