Reklama

Reklama

Dům u jezera

  • USA The Lake House (více)
Trailer 2

Doktorka Kate Forsterová se rozhodne přijmout místo v chicagské nemocnici. Opouští svůj krásný dům na břehu jezera a nechává ve schránce vzkaz jeho novému nájemci. Píše o psích stopách v betonu před domem a krabici věcí po původním majiteli na půdě. Alex Wyler, talentovaný architekt, ale nalézá dům v žalostném stavu. Po otiscích psa ani stopy. Vzkazu od Kate proto nevěnuje žádnou pozornost až do doby, kdy mu při betonování chodníku před domem přes něj proběhne zaběhnutý pes, zanechávaje otisky přesně tam, kde to Kate popsala. Proto Kate odepíše a vzkaz opět nechá ve schránce. Kate a Alex zjišťují, jakkoli je to neuvěřitelné, že je dělí nejen vzdálenost, ale i čas. Kate žije v roce 2006, zatímco Alex v roce 2004. Skrze své dopisy se do sebe postupně zamilují. Dokáže jejich láska překonat i tuto překážku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (496)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dom pri jazere by bol omnoho romantickejší, keby v ňom nechcela bývať Sandra Bullock. Takto ostáva pozrieť kórejskú verziu, ktorá celkom premyslený dej predpokladám vyšperkovala do lepších parametrov a aj podľa plagátov tam žiadna taká Sandra nie je. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Už od začátku velmi příjemné a sympatické a to především díky Sandře Bullock, které to tam moc sluší a zvlášť s tím kratším účesem a díky Keanu Reevesovi, který je zase jako obvykle super a to ani nikoho nemlátí a ani není mimozemšťan :). Celý zvláštní příběh vztahu napříč časem ubíhá velmi nenuceně a příjemně a nenudí nějakými profláklými dialogy nebo nějakými ohranými scénáristickými kličkami a Keanu a Sandra si ve filmu prožijou krásné chvilky i když nemůžou být spolu. Film sice velmi brzo naznačí, že by mohl být až moc předvídatelný, jenže ani když si toho člověk všimne, tak se nemůže nudit, protože sympatičtější milostný příběh by se mi teda hledal v posledních letech asi trošku obtížněji. A když se člověk dostane až k tomu velmi dojemnému konci, tak zjistí, že i přes trochu předvídatelného závěru to za to stálo a taky jsem navíc brečela protože to byl fakt doják :). Nekoukala jsem úplně jako v tranzu z největší pecky na světe, takže bych si normálně říkala, že sice to bylo super a dojemné a nebylo to ani trošku hloupé a bylo to moc příjemné, ale na ty největší romantické pecky se to nechytá, jenže zaprvé tam byl ten dům u jezera, který byl moc pěkný, za druhé sandře to slušelo a za třetí a to hlavně, byl tam keanu reeves, takže prostě bude pětka. :) A původní film jsem neviděla, takže žádné srovnání nebude. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Od tohoto páru jsem čekal daleko víc. ( Asi jsem moc upjatej na Nebezpečnou rychlost). Od té doby oba herci vyrostli a už jim to zas tak moc nesluší. Každopádně jsem nevěděl do čeho jdu, jsem se těšil na klasickej romanťák, ale uppps ono to zas tak klasická romatika nebyla. Samozřejmě Sandře to slušelo, na plakátech ale mnohem víc. Samotný film byl trošku chaotický, některé scény ne-úplně vysvětleny, konec dobrý. všechno dobré, konec ale předem předvídatelný. Měli jsme možnost dostat pár rad do archytektury, i když ten hlavní dům, dům u jezera se mi zas tak až moc nelíbil, neřekl bych, že splíval s okolím, ale dejme tomu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto bolo dosť úbohé, hoci som to dopozeral tak s jednym okom, lebo keď som filmu obetoval obe, tak ma do polovice vôbec nezaujal. Už samotný príbeh je dosť na hlavu a romantika na ďiaľku vo filme nefunguje. Horko ťažko sa film dopotácal k záveru, nepýtajte sa ma ako a po bozku a objatí sa to končí. Strašná nuda a nezachránili to ani herci, hoci si uvedomujem, že to nie je celkom ich vina. Príbeh a hlavne réžia nezaujme a celé to jednoducho nefunguje. Film 40%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na druhý krát som zistil, že to do seba pekne zapadá a rozhodol som sa dať filmu ****. Určite nie iba za premyslenú hru s časom, ale aj za krásnu melancholickú atmosféru a ústrednú dvojicu, ktorá by si mala v svojich diároch nájsť pre seba viac spoločných rolí. Niekolko scén je brilantne natočených, predovšetkým tie, kde sú Bullock a Reeves na tom istom mieste v inom čase. No a ten dom je vážne kvalitná architektúra. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (29)

  • V Chicagu se natáčelo v koktejlovém baru Green Mill na 4802 N. Broadway Avenue, Rooseveltově univerzitě na 430 S. Michigan Avenue, na 1620 N Racine St., na Navy Pier na 600 E. Grand Avenue a v Richard J. Daley Memorial Plaza ve čtvrti Chicago Loop. Dále pak na dalších místech v Illinois: Riverside, Aurora. McHenry, Oak Park. Willow Springs. Následně ještě v Paramount Ranch na 2813 Cornell Road ve městě Agoura v Kalifornii. Natáčelo se od 14. března do 29. května 2005. (noelcoward73)
  • Staveniště, na kterém Alex (Keanu Reeves) pracoval, bylo skutečné. Bylo vlastněno společností Pulte Homes a nacházelo se v Madison Park Community v Auroře v Illinois. (veronikajel)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama