Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Soudní drama pojednávající o nejdelším procesu v Americké historii. Soudní dramata jsou mojím oblíbeným žánrem, ale v tomhle případě to postrádalo mnoho věcí. Jednou z těch hlavních je asi samotný provinění celého gangu. Divákovi se naservíruje ono seskupení už jako hotová věc a ono se pak člověku nechce koukat hodinu a půl na obhajující a žalující dialogy, když ani on sám nebyl s charaktery a přečiny obžalovaných seznámen. Vin Diesel měl podle mě asi zůstat u svých akčních trháků, jelikož jeho postava, hlas a hlavně vystupování je k tomu jako stvořené. Na druhou stranu je to (pokud vím) jeho první "normální" role a tak se od něj třeba dočkáme dalších, u kterých bude předvedený výkon o třídu kvalitnější. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Sidney spatne neumi, ale Vin me rozhodne prekvapil - to jsem po jeho akcnich kouscich necekal. Pekny chraplak v soudni sini a i na to, ze prakticky nesleze ze zaberu, pekne zmohutnel ;]], vypadalo mu nekolik rad vlasu, cele je to strasne dlouhe a divak pokrivene fandi te spatne strane z podsveti - ve chvili, kdy je zalobce ve vlne amoku jenom spokojene vrni a strani tem, co se nejen diky vypalnictvi na jeho rodicich dostali na vrchol potravniho retezce... Mno, podarilo se! ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Diesel naskočil a herecký motor se rozběhl ( a to ho nemusím ). Toť vše. Film je totiž jinak oslavou soudní ubohosti. Už se ani nedivím, že ženská, která k smrti usušila kočku v mikrovlnce, vysoudila na výrobci slušný prachy. Porota tam chodila jako do divadla a herecké výkony ocenila nevinou. Ještě horší je, že film je i oslavou gaunerů, nejhrubšího zrna, ze kterých dělá veselé sympaťáky a vydírání, drogy, podvody a vraždy, jsou vlastně jakousi klukovinou. Byli by Vám taky sympatičtí, kdyby na ty drogy co dodávají umřel někdo, koho máte rádi ? U nás už ta ,,spravedlnost,, taky funguje. Lidi co ukradli miliardy nás všech si vesele užívají a Ti co pomalují semafor, nebo nakreslí tykadla se zavřou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No ja sa stavím, že keby bol toto Vinov prvý film a diváci by ho nemali zafixovaného inak, tak v mnohých prípadoch by boli hodnotenia vyššie. Ale tí ktorí videli 'Boiler Room', si určite povedia, že to teda nebola len náhoda, že Vin, keď chce, tak dokáže. Áno hrať! Príjemne a s ľahkosťou. A k filmu len toľko, že spracované to mohlo byť aj napínavejšie, dramatickejšie. Režijne však kvalitné, oslovila ma kamera. Atmosféra je odľahčená drsnou kriminálkou, ktorej záver nemohol byť divácky príťažlivejší. 80%. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Musím na začiatok napísať, že najväčším mínusom tohoto inak dobrého snímku bol Vin Diesel. Do postavy jedného z najobávanejších členov podsvetia v New Jersey sa nehodil, nakoľko jeho komické výstupy a celková štylizácia do za každých okolností loajálneho a sympatického outsidera "rodiny" nebola vieryhodná. Celkovo, problematický a kontroverzný obsah filmu podľa skutočnej udalosti viac pripomenuli akýsi manifest určitej vyčlenenej spoločnosti než filmársky mnohokrát prevarenú súdnu drámu. Sidney Lumet je však šikovný a skúsený rutinér, ktorý v mnohých momentoch, keď by iný režisér prekĺzol do nezámernej paródie, dokázal balansovať na hrane absurdna a s použitím vhodných hudobných motívov obišiel jednoznačný postoj filmu k tematike. Nekritizuje a neobhajuje. Ale myslí si o tom svoje. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)
  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)

Reklama

Reklama