Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nenudil som sa, ale na druhú stranu som videl aj lepšie drámy zo súdnej siene, dokonca aj S. Lumet má na konte jednu takú čo sa mi páčila viac - Rozsudok (1982). Snímok ma nedokázal výraznejšie zaujať dialógmi, napätím, dejovou linkou (hlavne mimo súdnu sieň) a ani pocitovo. Stačilo to len na dobrý pocit. Jediné čo v tomto smere trocha prevyšuje bola dvojka hercov Diesel - Dinklage. Mám na mysli hlavne ich vzájomný dialóg a samostatné rečnenie v súdnej sieni. Jeden do toho vložil rozum a ten druhý vlastne tiež, ale pridal aj zábavu. 65/100 ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Sidney spatne neumi, ale Vin me rozhodne prekvapil - to jsem po jeho akcnich kouscich necekal. Pekny chraplak v soudni sini a i na to, ze prakticky nesleze ze zaberu, pekne zmohutnel ;]], vypadalo mu nekolik rad vlasu, cele je to strasne dlouhe a divak pokrivene fandi te spatne strane z podsveti - ve chvili, kdy je zalobce ve vlne amoku jenom spokojene vrni a strani tem, co se nejen diky vypalnictvi na jeho rodicich dostali na vrchol potravniho retezce... Mno, podarilo se! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Mimochodem, chcete právníka?“ ,,Právníka? Právě jsem kvůli tomu hovadu vyfasoval 30 let za blbej drogovej kšeft......“ . Hlavním plusem filmu je (kromě Vin Diesla samozřejmě), že se jde bez zbytečnýho zdržování na věc. Tedy na soudní proces. Na proces, ze kterého se stal cirkus. A my díky všem, kteří se na snímku podíleli, máme možnost sledovat vše podstatné, co se tehdy událo. Díky režii S.Lumeta , který maximálně využil námět, jsme vtaženi do soudního drama, za které by se nemusel stydět žádný filmař. Vše pěkně odsejpá a je to většinou velmi zajímavé a také zábavné. A není divu, že všichni stáli na straně obžalovaných. V.Diesel se role zhostil velmi dobře i když velkej herec z něj asi nikdy nebude. Ale tato role mu sedla perfektně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $1,173,643Tržby Celosvetovo $2,636,637 ║ Vin Diesel a jeho šlapanec úplne vedľa, z tými vlasami vypadá fakt otrasne, toho Taliana mu fakt ťažko uveriť ako herecky sa snaží a nie je to úplne zle ale celé to je dejovo podané v tak fádnej plochej nezáživnej réžii až hrôza. Tento film riadne zbrzdil Dieselovi kariéru, môže byť rád že úplne neodpísal, veď 2roky po filme nikde poriadne nehral. /25%/ ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Výsměch všem gangsterských filmů drží nad hladinou jen Sidney Lumet, který snad nikdy nezklame. Ostatní nutí dona Corleona, Montana a další vynikající gangsterky otáčet se v hrobě. Nejenže samotné soudní přelíčení je rozkrájené na jednotlivé úseky bez jakékoliv propojenosti, ale i k samotnému hlavnímu hrdinovi se za celý film nedáří vytvořit jakékoliv poutu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)
  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)

Reklama

Reklama