Reklama

Reklama

Černá komedie natočená na základě cen Darwin Awards. Toto ocenění vzniklo na základě Darwinovy evoluční teorie přirozeného výběru. Vítězové jsou vybíráni z řad lidí usmrcených při idiotských nehodách, které si zavinili díky vlastní hlouposti. Zásluha těchto jedinců pro živočišný druh Homo Sapiens tak spočívá v tom, že své geny nadobro vyřadili ze hry. Policejní detektiv Michael (Joseph Fiennes) a Siri (Winona Ryder), která dělá pro pojišťovnu, se vydávají pátrat po lidech, jejichž největším nepřítelem jsou oni sami. Ale postavit se blbosti možná není nejchytřejší nápad. Adepty na ocenění si zahráli také David Arquette, Juliette Lewis, Tom Hollander a Alessandro Nivola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

TO 

všechny recenze uživatele

Námět třebas zajímavý, ale zpracování ho celkem zdařile zabíjelo. Nijak zvlášť jsem se nebavil, film zapadá do tisícovky rutinních jednou zkouknutelných komedií, jaké bych si do své filmotéky natrvalo nezařadil, a Winona mě celou svou rolí v tomhle filmu nezaujala ani z desetiny tak jako onehdy svou zlodějskou příhodou. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Detektiv Michael Burrows se upne na sestavení profilu pro pojišťovnu na takzvané Darwinovy případy, poté co je vyhozen od policie po neúspěšném zásahu. Kandidáti Darwinových cen jsou naprostí idioti, kteří vystavují svůj život v šanc při těch nejbizardnějších situacích. Je to jako když jde někdo v letní bouřce zahýbat anténou na střeše kvůli lepšímu signálu a jako obuv si navíc vezme papuče. Podobné a možná ještě bizardnější úmrtí film nabízí a jsou to jediné momenty, kdy se člověk může u filmu zasmát. Což je u černé komedie docela škoda. Navíc jsou ony situace trochu sráženy dolu nepovedenými triky. Pokud se jedná o zbytek příběhu, tak zajímavé herecké obsazení mezi sebou předvádí podobnou romantickou linku, na jakou jsme zvyklí z podobných road movie. Z hlavních postav mě nejvíce rozčilovala postava kameramana, který prakticky není vidět, ale drtivá většina příběhu je podána z jeho pohledu a pro příběh je prakticky zbytečný. Darwinovy ceny je nepříliš zábavná komedie se zvláštními případy úmrtí. Potěší Winona Ryder opět ve filmu a Juliette Lewis v menší roli. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad za milion zničilo zpracování stojící za starou bačkoru. Pravda, u automatického pilota jsem se fakt zasmál a některé z bizarních nehod měly komediální potenciál, ale režie to totálně zničila. A nesednul mi tu ani Fiennes, který se pro podobné role prostě nehodí. Taylor měl vsadit na nějaké osvědčené komediální jméno. mě by se tady líbil třeba Steve Carell. Winona byla fajn, potěšilo i pár známějších jmen jako třeba David Arquettte, Juliete Lewis nebo Bořiči mýtů s Metallicou, ale pod tímhle principálem prostě lepší než 30% představení zahrát nešlo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No fuj!Už samotný námět filmu mě docela zrazoval,ale že to dopadne až takhle hrozně?Opravdu nudný blábol,kde se míchalo několik žánrů,ovšem ani jeden nefungoval,autoři se navíc snažili o jakési originální pojetí celého filmu,a to jak stylem vyprávění,tak podáním řady scén v jiném světle,ovšem i to se naprosto minulo s účinkem.Navíc naprosto příšerní herci svými odfláklými výkony dokonale domršili tento nesmysl na hrubo.Darwinovy ceny by měli asi nejblíže k nějaké nekomerční romantice(kterou ovšem pro mě zabili právě oba hlavní představitelé),ovšem zábavnosti,či dokonce nějaké vtipné scény se zde člověk nedočká ani náhodou.Je to zkrátka paskvil,který mi naprosto nic nedal. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Originalny napad s prekvapujuco dobrym obsadenim a niektorymi mimoriadne dobrymi momentami, pochovava zbytocna romanticka linia, nedotiahnute spracovanie, prestylizovanie hlavneho "hrdinu" a v televizii absolutne priserny slovensky dabing, kvoli ktoremu by som kompetentne osoby nakopal na miesta, kde by to citili velmi dlho. Je to vsak prijemne kratke a nudit som sa nastastie nestihol. 2,5/5* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Príhoda o bývalom seržantovi letectva, ktorý si k autu primontoval rakety na tuhé palivo, patrí medzi vymyslené. Tento príbeh patrí medzi najznámejšie, avšak neskôr bolo zistené že ide len o mýtus a v skutočnosti sa nestal. (Smok)
  • Vo filme sa objavili zábery z koncertu skupiny Metallica, v závere filmu si členovia kapely navyše zahrali menšiu scénku. (surfound)
  • Prodávající ve skladu vojenského arsenálu si zahrála známá dvojice "Bořičů mýtů" Adam Savage a Jamie Hyneman, kteří ve svém pořadu často s podobně "extrémními" předměty pracují. (sg.sysel)

Související novinky

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

Blbý a blbější, že to nevymyslíš

15.05.2006

Slyšeli jste už někdy o Darwinovi? Charlesi Darwinovi, chlapíkovi, který formuloval evoluční teorii o vývoji druhů a různé další z toho odvozené práce, na něž připadl na Galapágách při pozorování… (více)

Reklama

Reklama