Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem si opět nepřečetl obsah filmu a tak jsem šel do zcela neznámých vod. V prvních 20 minutách jsem se smířil s faktem že budu sledovat romantickou podívanou a ono se z filmu najednou vyklube po čertech originální thriller. Ve filmu určitě vše stoprocentně nefunguje, ale hodnotím nápad (kriminálka z prostředí operačního sálu) a příjemné tempo. 65% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začíná to velice slibně, a to po všech stránkách.. fanoušci Jessicy Alby tuší správně.. jenže.. Slavné producentské duo bratří Weinsteinů si pro velice slušný nápad vybralo relativně – špatného je asi silné slovo – nezkušeného režiséra. A je to znát. Znát je jistě i to, že původně plánovaný Jared Leto by byl mnohem lepší volbou než prkenný Hayden Christensen. Ten si na operačním stole pod kudlou svého lékaře a přítele uvědomuje řadu svých chyb a omylů, přičemž krásná i (přiznejme si) snaživá novomanželka Jessica Alba venku čeká.. no, na pár miliónů!! V nenápadném snímku naštěstí zahladí oscarový kameraman Russell Carpenter řadu nedokonalostí, ale víc než k mírnému nadprůměru se Awake nedostane!! ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joby Harold .. Roztomilá hříčka. Jessica Alba & Hayden Christensen spolu a navíc v dobrém filmu? Nakonec téměř pravda, ale jejich výrazovou zásluhou to zrovna není. Zaujal mě tvůrčí nápad rozvedený do poměrně poutavých obrázků podepřených lahodnou(!) hudbou. Nastaví se rozměr a několikrát se obrací do jiné roviny .. no nenudil jsem se a střízlivá délka rozhodně prospěla. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Kto je Joby Harold... pretože pokiaľ je Awake študentským filmom, hračičkou na jedno použitie, tak potom tu cítim obrovský talent. Ak to mysleli vážne a mali pocit že komponujú strhujúcu mysterióznu drámu na 15 Oscarov, potom pánboh zavaruj... Tak alebo inak, som rád že som nevyštudoval medicínu, asi by ma pri sledovaní porazilo :-D ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokud mám tenhle film nějak okecat, nepůjde to bez spoilerů, jestli jste teda na prozrazování děje alergičtí a od "hereckého koncertu" gumáků Haydena Christensena a Jessicy Alby očekáváte životní zážitek, přesuňte své zraky někam jinam. Herecké výkony ústřední dvojice jsem v podstatě zhodnotila, ale už zahráli i hůř a pro Christensena bylo ležení na operačním stole pod zpackanou narkózou životní rolí. Původně jsem si myslela, že přesně o tomhle film bude - o člověku, který si transplantací vlastního srdce projde live, akorát v paralýze, a o následcích tohoto lékařského pochybení (které se bohužel občas opravdu stává - hrozná představa). Přijde však zvrat, mladý miliardář zjistí spoustu zajímavých okolností... a pak přijde další zvrat... a další... a další, až je přezvrat(k)ováno. Ubrat alespoň závěrečné rodinné odhalení, třeba bych popřemýšlela o čtvrté hvězdici, ale tohle už bylo hrubě křečovité, překombinované a lautr zbytečné. Zvedám palec nad zbouráním několika klišé, sympatická je taky stopáž a určité kvality filmu dokumentuje i skutečnost, že jsem neusnula:-). 65% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • DVD verzia obsahuje sedem vymazaných scén. (Arsenal83)

Reklama

Reklama