Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

k212 

všechny recenze uživatele

Tak tahla óda na bezmeznou mateřskou lásku mě vůbec nenadchla. Stejně jako konstrukce a gradace děje, stejně jako scenáristický nápad s poloviční narkózou, který ovšem zůstal v mezích banality a maximální efektivní samoúčelnosti. Hlavní záporáky jsem měla v merku po pár minutách sledování, stejně tak dobráky od kosti. Ovšem Terrence Howard vložil do své postavy jistou rozporuplnost, kterou jsem si -díky jeho hereckému umu- trochu užívala. To se ovšem nedá říci o ostatních představitelích. Hezky vypadající hodinu a půl dlouhý a nenáročný klip pro teenagery + extra balení s poučením. 40%. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Obsah mluví za vše, těžko víc komentovat bez prozrazení děje. Teutates začátek nazval "postmoderní romantickou sračkou", s tou pasáží jsem problém neměl, čekal jsem co přijde. Spíš později byly chvíle, kdy byl děj pomalejší, jakoby nadbytečný, říkal jsem si slušný nápad, ale na dvacetimunutovou scénku, ne to roztahovat na celý film. Ale neskončilo u toho. Nevím, jak moc byl děj reálný, ale vše do sebe hezky zapadalo. # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 0 | napětí 7 | pustil bych si znovu 7 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej film kterej neurazi, ale ani nenadchne. Nicmene musi se uznat, ze i kdyz si clovek kolikrat rika, ze dal uz nema film co vypravet, vzdy se to nejak rozjede a i kdyz je tempo celkem pomaly, tak nenudi. Zvraty jsou nekdy cekany, nekdy ne, takze v pohode. No a herci se snazi. Nicmene nejedna se o nic, co by si clovek jeste par let pamatoval. Lepsi 3*. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Chytrý, originální a ke všemu nemálo nepříjemný thriller s perfektní ústřední dvojicí Jessicou Albou a Haydenem Christensenem (kdo by to byl býval řekl). Během sledování jsem nevěřícně koukal na obrazovku s nepříjemným mrazením v oblasti hrudního koše. Už samotná skutečnost, že při transplantaci srdce jste při vědomí, paralyzovaní a vnímáte vše, včetně veškeré bolesti, je dost šílená (a zde tak perfektně a detailně převedená na plátno) na to, aby se člověk po zhlédnutí Awake začal bát i umrtvení u zubaře. Jsem rád, že Jessica i Hayden konečně něco uhráli, jen by Jessica občas ty šaty shodit mohla a Hayden by si mohl lépe vybírat role, nejlépe hodně podobné. Se zbytkem i lhostejným hudebním doprovodem jsem byl spokojen. Sice mi Probuzení způsobilo velmi nepříjemně strávený večer, ale naprosto zasloužené čtyři hvězdy. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý a chytlavý thriller s několika hůře a několika snáze předvídatelnými momenty. Pro mne osobně zcela premiérové setkání s herectvím Jessicy Alba - nezklamala, ale ani nepřekvapila. Nemocnice či spíše lékařské prostředí je tak nějak obecně populární kulisa, ale občas se stává, že po shlédnutí nějaké "doktorské" filmové či TV perly člověk ztratí chuť na jakékoliv další kontakty s těmi, kdož by měli pečovat o jeho zdraví (ba někdy ztratí pomalu i chuť do života). Probuzení tuto špetku nedůvěry možná částečně přiživí, ale nikoliv děsivou nekvalitou filmu, nýbrž spíše konáním aktérů. Ale nechci spoilerovat více, než je slušné, něco ostatně naznačuje již výše uvedený obsah. Takže shrnuto - pokud vás čeká transplantace srdce, na tento film se raději nekoukejte. ;-) Ale jinak můžete... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Úvodná štatistika je značne skreslená oproti realite. Podľa nej by sa až 0,14% prípadov (30 tisíc z 21 miliónov) počas narkózy prebúdzali/boli pri vedomí. Realita je 1 z 14 až 42 tisíc prípadov, teda 0,007 až 0,021%. (Arsenal83)

Reklama

Reklama