Reklama

Reklama

Setkání Lyly (Keri Russell) a Louise (Jonathan Rhys Meyers) v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violončelistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky němu se tedy Lylin a Louisův syn Evan „August Rush“ (Freddie Highmore) dostane hned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Evan má obrovský hudební talent, hudbu slyší všude kolem sebe a jednoho dne ho dovede i do New Yorku, kde nezůstane dlouho bez povšimnutí. Začne studovat na prestižní hudební konzervatoři a díky hudbě se dostane dokonce i k vytouženému cíli, kterým je setkání s jeho rodiči. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (469)

Alementina 

všechny recenze uživatele

V podstate ten film ma nadprumerny hodnoceni na to, ze je z vetsiny casu absolutne prumerny, misty az klišoidni az hruza, ale za to uzasne propojeni zvuku bezneho zivota do hudby, ktere je kouzelne omamne si ten nadprumer zaslouzi. A taky protoze to tam Jonathanovi extremne slusi :) Rozhodne se ale tesim na dalsi filmovy pocin pani reziserky. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

S pojmom rozprávka som bojoval skoro celý film. A keď človek bojuje miesto toho, aby splynul je zle. Chyba bude zrejme niekde v matrixe a v tom, že som gitaru už v ruke držal a čo dokážem prekúsnuť ako filmožrút, nedokážem ako muzikant. Inač ok, hviezdy hviezdia a najviac žiari Mark Mancina a jeho živnosť. Je to jednoducho ideálny film s ponaučením predovšetkým pre nižšie vekové skupinky a melancholicky naladené polovičky, ktoré v tom tú rozprávku so šťastným koncom sami a bez boja nájdu. 60% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám filmové příběhy spojené s dobrou hudbou moc rád. I to byl důvod, proč jsem si tenhle film pustil. Jenže počáteční šílenství kolem New Yorku a následné objevení geniality malého Augusta mě utvrdilo, že tohle není dobrý film. Když jsem pozoroval scénu, jak August hraje poprvé na kytaru, chtělo se mi blejt. Tak strašně patetickej film jsem snad ještě nikdy neviděl. Chtěl bych vidět, jak někdo v deseti letech takhle začne hrát na kytaru. A ten způsob, jak to režisérka natočila, mi byl vysloveně protivný a nepříjemný. Jediné dobré na tomto filmu je Robin Williams a to jenom proto, že ta jeho pitoreskní postava měla alespoň něco do sebe. Zbytek chci ale co nejdříve zapomenout. Závěr filmu je jak z dokumentu o svědcích Jehovových, kde konec dobrý, všechno dobré a všichni žijí šťastně a spokojeně až do smrti. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Příběhově by to byl film za tři hvězdičky, je však výborně zahraný. Freddie Highmore v roli kluka hledající své rodiče a věřící, že ho chtěli a jednou se k němu vrátí, Jonathan Rhys Meyers v roli muže, který kdysi nalezl ženu svého života a zas ztratil, Keri Russell v pozici matky, která (SPOILER) věřila 11 let, že její dítě zemřelo při porodu a náhle zjistí, že žije a je odhodlána udělat cokoli, aby ho našla (KONEC SPOILERU), ti všichni jsou uvěřitelní. Zajímavý je Robin Williams v pozici záporáka (přestože i na něm je maličko sympatického). To celé podtrhnout faktem, že se jedná o hudební a hudbou emoce burcující film. Příjemné. Sice maličko nerealistické, ale když budete očekávat pohádku (která při extrémní shodě okolností nemusí být vyloženě nereálná), podíváte se na to docela rádi třeba ještě jednou. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

V počátku nesnesitelně nudné, ke konci k zalknutí melodramatické, a celkově strašně přeslazené. Ostatně jako většina bijáků, ve kterých hraje Robin Williams - ten chlápek, co má patent na hřejivost. Ne že by mě to ke konci svým způsobem nedostalo, ale... Ne, prostě ne, víc hvězd ze sebe nedostanu. To nejlepší na tomto filmu - příběh malého "Mozarta" - je zde příliš upozaděno a schováno pod nánosem nepochopitelných momentů, nelogičností děje a krajní vykonstruovaností závěru, kde jakákoli uvěřitelnost dostává strašně na frak. Hlavně romanticky založené ženy musí tenhle film milovat, osobně se ale podobným snímkům obloukem vyhýbám, protože to prostě není můj cup of tea, tečka. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Robin Williams se při vytváření svojí postavy Wizarda inspiroval vzhledem a chováním zpěváka Bona z U2. (Morien)
  • Když Hope (Jamia Simone Nash) vysvětlovala Evanovi (Freddie Highmore) noty, nezmínila se o jejich značení ani délkách, ale pouze o názvech. Přesto už s přehledem věděl, jak se zapisují, což ukázaly další záběry. (inachisio)
  • Role Luise Connellyho byla nabídnuta hudebníkovi Jamesi Morrisonovi, ale on odmítl s tím, že se chce soustředit pouze na svoji hudbu. (Morien)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama