Reklama

Reklama

Setkání Lyly (Keri Russell) a Louise (Jonathan Rhys Meyers) v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violončelistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky němu se tedy Lylin a Louisův syn Evan „August Rush“ (Freddie Highmore) dostane hned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Evan má obrovský hudební talent, hudbu slyší všude kolem sebe a jednoho dne ho dovede i do New Yorku, kde nezůstane dlouho bez povšimnutí. Začne studovat na prestižní hudební konzervatoři a díky hudbě se dostane dokonce i k vytouženému cíli, kterým je setkání s jeho rodiči. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (469)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Prostředí 8/10/// +Freddie Highmore, nálada snímku, obrovská porce emocí -jen škoda, že některé filmové klenoty se přede mnou delší dobu schovávají/// Melodie mého srdce je tím největším a nejkrásnější filmovým překvapením letošního roku. Tolikrát jsem film v programu přehlédl, kdybych jen tušil jaké nádherné chvíle u filmu strávím, nikdy bych ho neminul. Nádherný příběh s tím nejkrásnějším možným koncem na světě. Někdy si s námi a našimi hrdiny osud krutě pohrává, o to je pak nádhernější jejich shledání./// Celkem 96%/// ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nádhera, krása, neskonalý úžas. Kromě skvěle si sednoucí hudebně i herecky talentované dvojky Jonathan Rhys Meyers a Keri Russell, je tou nejzářivější a téměř nadpozemsky hudební genialitou obdařená postava, jíž ztvárnil Freddie Highmore. Ten klučík má neskutečný talent. Zkrátka úchvatné a naprosto strhující. Závěr filmu, v němž Freddie diriguje při koncertu v parku svou melodii, mě naprosto duševně vyčerpal:) V jedné chvíli jsem myslela, že mě popadne až hysterický pláč. Nakonec jsem to dokázala "srovnat" do několika minut:) A za celý film bylo těch slzavých a dojemných scén vskutku hodně. Celý tento, pohádkově laděný příběh překypuje okouzlující hudbou a všemožnými kompozicemi. August Rush složil poctu hudbě. Její magii, nekonečné kráse a síle, kterou do nás dokáže dostat. Toto byla skutečně Melodie mého srdce. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Byl jsem okraden. Na dvě hoďky si lehnu k filmu a chlapáctví fuč, tvrďáctví fuč a cynismus taky fuč. Přiznávám, že jsem si při nadělování zapomněl k Všemohoucímu dojít pro hudební talent a od té doby jsem majitelem mimořádně vyvinutého hudebního hluchu, ale hudbu prostě miluju. A sledovat Evana, kterak všechny pazvuky světa přeměňuje na hudbu, bylo naprosto úžasné. Zbytek považuji pouze za pohádkový doprovod ke skvělému zvuku, který mé obstarožní reproduktory již léta nedokázaly vyloudit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ano, je to taková pohádka, ale i přesto to působí ohromě kouzelně osudově, akorát, ač je teda hudba po celej film různorodá a plná fantazie, tak tam neni nic, co by mě přímo posadilo na prdel, že bych si řek "ty krávo, to je úžasný" a nezmoh bych se na nic víc, což tomu podle mě trošku chybí. Ale Freddie Highmore má rozhodně něco do sebe a tady zahrál výborně ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Hrozně okatě se to snaží diváka rozbrečet. Hned na začátku do toho Kirsten praští a sype na vás hromadu smutnejch očí a řečí malejch dětí, hlavně pak Freddieho Highmora, kterej btw táhne celý film, jinak byc to bylo mnohem horší. Ale ta prvoplánovitost, neskutečně čitelnej příběh a J.R.Meyers (to jako "zpíval co?") a Ker Russell filmu docela škodí... Robin byl naopak výtečnej, některé scény byly naprosto super (třeba ta v kostele se zborem, nebo jak to rozjel na kytaru u čaroděje) a hlavně hudba (ne od tý pseudokapely Evanova otce) byla fakt dobrá, pozvedající film trochu výš. Ono, film je v podstatě jen o hudbě, hledat v tom něco víc než jen lehce prokouknutelnou slaďárnu je blbost. Ale je to hezký :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Když Evan (Freddie Highmore) hrál na varhany stupnici od hlubokých tónů, ozývala se stupnice opačně od vysokých. (inachisio)
  • Robin Williams se při vytváření svojí postavy Wizarda inspiroval vzhledem a chováním zpěváka Bona z U2. (Morien)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama