Reklama

Reklama

Setkání Lyly (Keri Russell) a Louise (Jonathan Rhys Meyers) v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violončelistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky němu se tedy Lylin a Louisův syn Evan „August Rush“ (Freddie Highmore) dostane hned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Evan má obrovský hudební talent, hudbu slyší všude kolem sebe a jednoho dne ho dovede i do New Yorku, kde nezůstane dlouho bez povšimnutí. Začne studovat na prestižní hudební konzervatoři a díky hudbě se dostane dokonce i k vytouženému cíli, kterým je setkání s jeho rodiči. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (469)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro odrostlejší s roztomile talentovaným Freddiem Highmorem a zdaleka ne tak roztomile chatrným příběhem. Ten slouží víceméně jen jako kostra pro vykreslení motivu postavy nového Mozarta, případně ještě tak jako lis na emoce citově křehčích diváků. Vysoká koncentrace patosu a sladkobolu k typu tohohle filmu sice patří, ale na opravdovější zážitek mi to nestačí. Dvě hodiny po závěrečné zatmívačce jsem nevěděl, proč jsem vlastně Louisovi a Lyle tu jejich osudovou lásku věřil a jediné co mi v hlavě zůstalo je zas jenom ten Freddie... a možná tak ještě Van Morrisonův Moondance. Průměr. 50% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Je to v podstatě pohádka, proto nemá cenu příběhu vyčítat jeho nelogičnost a neuvěřitelnost. Je to pohádka o hledání rodičů - a naopak hledání svého dítěte, v níž zásadní roli hraje hudba. Všichni herci jsou dobří, ale výkon Freddieho Highmore je úžasný. Ten kluk je fantastický - líbil se mi v Karlíkovi i ve Spiderwicích - má takový úžasně civilní projev, a přirozenost které se u dětských herců v tomto věku moc často nevidí. ()

Reklama

Molly 

všechny recenze uživatele

Když se vám zdá, že je svět vzhůru nohama, stačí nasadit sluchátka, nechat se unášet hudbou a všechno zlé je hned snesitelnější. To je pravda, za kterou se můžu postavit. Podobné poselství má i August Rush, půvabný snímek o tom, že slyšet není totéž co poslouchat. Freddie Highmore je zatraceně šikovný kluk, jeho kariéru budu sledovat a doufat, že nedopadne jako většina dětských hvězd. Jonathan Rhys Meyers dokazuje, že mu role rockera sluší nejlépe a konečně taky zpívá. Nechápu, proč mu (nebo spíš mně?:-)) to nebylo dopřáno i v Sametové extázi, kde nazpíval jen polovinu partů ze svého filmového repertoáru. Ano, možná je příběh přitažený za vlasy, ale já na to kašlu, už pro to krásné poselství, výbornou hudbu a sympatické herce. Scény, kdy se jednotlivá hudební čísla ústředního páru prolínají, aby symbolizovaly splynutí duší, patří k těm, které mi spolehlivě přivodí husí kůži. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $31,664,162Tržby Celosvetovo $66,118,953Tržby za predaj DVD v USA $22,487,518 //počet predaných kusov 1,407,654Veľmi príjemný rodinný film, ktorý je miestami krásne emociálne nabitý, až sa slzy tlačia do očí a popri tom zaznejú aj krásne melódie v silnom vizuálnom poňatí. Filmu chýba len trošku lepšie doladenie scén, k tomu aby to bolo o kúsok bližšie k nejakej možnej dokonalosti v rámci žánru. Príbeh je dosť silný aby mal šancu zaujať aj presýteného diváka z dnešnej povrchnej tvorby. Malou chybičkou tu je trošku zle obsadení Robin Williams, lebo ten sa moc do takých tipov úloh akú tam dostal nehodí, kdež to Freddie Highmore boduje na plnej čiare. /80%/ __Škoda že Český dabing na DVD je trošku odbitý, potom to zbytočne kazí dojem, našťastie som to prvý krát pozeral v pôvodnom znení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediný väčší problém s týmto filmom mám ten, že nebol natočený ako animovaný. Najlepšie Disneyom v ranných 90tych rokoch, čiže v zlatých novodobých rokoch tohto štúdia. August rush je čistá, nefalšovaná rozprávka a tak k nej treba aj pristupovať, aby ste neboli sklamaní. Čiže veľká láska krásnych mladých ľudí, čiernobiele charaktery, vysoká nepravdepodobnosť deja a dojímavý záver. Najlepšie vo dvojici na Vianoce. Chápem, že v rámci žánru môže byť tento film pre niektorých divákov stopercentný. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Když Hope (Jamia Simone Nash) vysvětlovala Evanovi (Freddie Highmore) noty, nezmínila se o jejich značení ani délkách, ale pouze o názvech. Přesto už s přehledem věděl, jak se zapisují, což ukázaly další záběry. (inachisio)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama