Reklama

Reklama

Santa Claus 3: Úniková klauzule

  • USA The Santa Clause 3: The Escape Clause (více)
Trailer

Obsahy(1)

Scott Calvin, který se stal Santa Clausem, a jeho manželka Carol, čekají své první dítě. Bohužel právě ve chvíli, kdy se blíží Štědrý den. Carol ale chybí přítomnost její rodiny, takže Scott se rozhodne pozvat její rodiče na Severní pól. Problém je, že oni netuší, kdo je, a myslí si, že je výrobce hraček v Kanadě. Před Radu Severního pólu je přizván Jack Frost, který hodně žárlí na Santu, a je radou obviněn, že se ho snaží zastínit. Matka příroda navrhuje sankce. Jenže Jack je velmi výmluvný a snaží se své jednání obhájit, což se mu docela daří. Jako trest dostává jen veřejně prospěšné práce. Pod vedením elfů by měl pracovat na přeměně Severního pólu na Kanadskou provincii - to kvůli rodičům paní Clausové. Jenže Frost má jiný cíl. Chce přimět Santu vzdát se svého postavení. (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (55)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečné pokračování předchozích dvou výborných vánočních komediích. V jedničce byla originalita v podobě ujeté představy, že kvůli komu Santa zemře, tak se Santou stane. Dvojka se nesla v romantičtějším duchu, kdy si Santa musel najít manželku a že si ji našel. Ale ta trojka? Tady už nic není. Být Santou zatouží Jack Frost, předabován na patvar Pan Mrazivý. A právě tento Pan Mrazivý je asi to nejhorší z celého filmu a zaslouženě za tuhle roli byl Martin Short nominován na nejhoršího herce ve vedlejší roli. A co úchvatná ředitelka Elizabeth Mitchell ze druhého dílu? Tady úplná tuctovka v jakémsi nicříkajícím santovském svetru s účesem třídní šprtky. Jednou zhlédnout se to dá, podruhé už radši neeeee. [1641. hodnocení, 51. komentář, 44%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Režisér zůstal, ale i u třetího dílu byla provedena změna, tentokrát na postech scénáristů. A ti sice vymysleli nového padoucha - Jacka Frosta, jenže ten se dlouho neprojevoval nijak jinak než tím, že v továrně na dárky prováděl různé diverzní akce. To vlastně není nic moc. Předstírání pobytu v Kanadě místo Severního pólu pro tchána s tchyní je sice nápad o něco zajímavější, ale čekal bych humornější sled událostí a skečů, než jaké nastaly. Následná přeměna Severního pólu, díky níž jsme mohli vidět dané místo i z jiného pohledu než ze země, mi trochu připadala, jako by tvůrci chtěli připomenout, že z Vánoce se stala komerční show, fraška. Lidi se mají hlavně bavit a utrácet peníze, v tomto duchu jsou ostatně vedeny i vánoční trhy. Dalším prvkem je samotná podstata J. F. - je to škarohlíd, protože mu chybí objetí. Právě takoví lidé často tráví Vánoce sami a tím pádem je ani nemají rádi. Všemi třem díly se bohužel táhnou slabá triková stránka. A podobně jako ve dvojce i zde bych čekal více humoru na to, že jde o vánoční komedii. Asi není dobře, když to nejlepší přijde na úplném konci, kdy sledujeme nepovedené záběry. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Tak když už jsem viděla předchozí dva díly a na tohle jsem jednou narazila v TV (a viděla jen závěrečnou hodinu), tak jsem dostáhla i tento díl, abych to viděla komplet. Není to o nic lepší než předchozí díl. Paní Clausová čeká malé Sanťátko, a aby nebyla sama, přitáhne Santa celou rodinu na Severní pól. Musím ale říct, že nápad na Jacka Frosta je dobrý (jen ten jeho vzhled a herec nic moc). A Allenovi tyhle role dost sedí, to je taky plus. ()

Ainy odpad!

všechny recenze uživatele

Včera jsem podlehla argumentačnímu nátlaku svého potomka a jala jsem se sledovat další film o Santovi. Nu což, řekla jsem si, dám tomu šanci, jsou přece Vánoce. Do necelých deseti minut jsem nabyla přesvědčení, že tohle nevydržím a hledala jsem únikové východy, načež jsem byla ihned zalehnuta se slovy "nikam nepůjdeš" a vzápětí se ozval i hlasitý smích. V té chvíli jsem si připadala jako ve špatném hororu a kalich hořkosti mi ukazoval své dno. Pomoooooc! Vysílala jsem signály SOS všemi směry, ale nebyl tam nikdo, kdo by mé vlny úzkosti zachytil. Už dlouho jsem do sebe nevstřebala větší odpornost, důsledkem čehož se mi do obličeje vryl strnulý, duchem nepřítomný výraz a mé oko, má brána do duše započalo svůj protestní tik. Milosrdný spánek naštěstí zklidnil pocuchané nervy. Budu doufat, že se něčemu podobnému příště obloukem vyhnu. Následky by mohly být fatální! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Já prostě miluji filmy o Santa Clausovi. Je mi jasné, že každému budu připadat jako blázen, jelikož jsem jedna z mála, která tomuto filmu dala 4*, ale mě to bavilo. Užívala jsem si to. Ano, věděla jsem dopředu, jak to skončí, ale nenudilo mě to. Originální děj a navíc vtipný. Líbilo se mi, že se většina odehrává na severním pólu a také, že tam je scéna z prvního dílu, tím je to zajímavější. Mám ráda Tima Allena a pokud Santa existuje, jsem si jistá, že on je Santa v reálném životě, jelikož tu roli by zvládl na jedničku, stejně jako skvělý Martin Short v roli Mráze a Alan Arkin mě na konci svým obličejem dost rozesmál. Prostě nádherná Vánoční podívaná, která neurazí, ale potěší. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví Santova (Tim Allen) pravá ruka, elf Bernard. Túto úlohu po ňom prevzal elf Curtis (Spencer Breslin). (m.a.t.o.)
  • V Santovej (Tim Allen) továrni na hračky možno vidieť počítadlo, na ktorom je zobrazené: 378 rokov bez úrazu. (m.a.t.o.)
  • Když nějaký Santa použije Únikovou klauzuli, vrátí se (třeba i s někým dalším, co se ho drží) do chvíle, kdy se stal Santou. Tam Jack (Martin Short) oblékl kabát dříve než Scott (Tim Allen) z 1. dílu a sám se jím stal. Je tedy logické, že když se pak oba vrátí podruhé, měl by Santa vstoupit do okamžiku, kdy si 1. Jack oblékne kabát a v tom by mu musel zabránit. Ve filmu Santa jen držel současného Jacka, aby nechal obléct kabát svoje minulé já z prvního dílu (je tam tedy taky dvakrát). (SpiderBoy)

Související novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama