Reklama

Reklama

Santa Claus 3: Úniková klauzule

  • USA The Santa Clause 3: The Escape Clause (více)
Trailer

Obsahy(1)

Scott Calvin, který se stal Santa Clausem, a jeho manželka Carol, čekají své první dítě. Bohužel právě ve chvíli, kdy se blíží Štědrý den. Carol ale chybí přítomnost její rodiny, takže Scott se rozhodne pozvat její rodiče na Severní pól. Problém je, že oni netuší, kdo je, a myslí si, že je výrobce hraček v Kanadě. Před Radu Severního pólu je přizván Jack Frost, který hodně žárlí na Santu, a je radou obviněn, že se ho snaží zastínit. Matka příroda navrhuje sankce. Jenže Jack je velmi výmluvný a snaží se své jednání obhájit, což se mu docela daří. Jako trest dostává jen veřejně prospěšné práce. Pod vedením elfů by měl pracovat na přeměně Severního pólu na Kanadskou provincii - to kvůli rodičům paní Clausové. Jenže Frost má jiný cíl. Chce přimět Santu vzdát se svého postavení. (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (55)

pufina 

všechny recenze uživatele

Tak když už jsem viděla předchozí dva díly a na tohle jsem jednou narazila v TV (a viděla jen závěrečnou hodinu), tak jsem dostáhla i tento díl, abych to viděla komplet. Není to o nic lepší než předchozí díl. Paní Clausová čeká malé Sanťátko, a aby nebyla sama, přitáhne Santa celou rodinu na Severní pól. Musím ale říct, že nápad na Jacka Frosta je dobrý (jen ten jeho vzhled a herec nic moc). A Allenovi tyhle role dost sedí, to je taky plus. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování rodinného vánočního filmu z roku 1994, který už dnes považuji mezi vánočními snímky za kultovní. Obsazení se nemění, opět jsou tu staří známí herci z prvního i druhého dílu, to vše v čele s Timem Allenem v titulní roli Santa Clause. Ale objevují se zde i nové postavy, z nichž asi ta, která dostává nejvíce prostoru, je Jack Mráz v podání Martina Shorta. A kolem něj se také točí vlastně celý film. Jack Mráz patří mezi tzv. pohádkové postavy, ale ze všech těchto postav je ve světě lidí nejméně známý. Žárlí na Santovu oblíbenost a rozhodne se ho připravit o toto výsostné postavení, což se může stát pouze tehdy, kdyžý Santa drží v ruce svůj sněžný globus a současně pronese formulku, že si přeje, aby se nikdy nestal Santa Clausem. Dál děj popisovat nebudu, protože nechci zbytečně spoilerovat. Ale je tu něco velice originálního, co se v pokračováních filmů objevuje málokdy. Mám na mysli to, že se tu objevuje scénka z prvního dílu, kdy se Tim Allen stal Santa Clausem. Tato scénka je sem velmi zajímavě zakompovaná a film se tím rozhodně stává zajímavějším. A je tu i jedna změna oproti prvním dvoum dílům. Zatímco první dva díly se odehrávají z velké většiny ve světě lidí, tento díl se naopak z velké většiny odehrává na Severním pólu. To je také oproti prvním dvoum dílům tak trochu změna. Ale celkově film vyznívá dost dobře a pořád se u toho bavím stejně dobře, jako u prvního či druhého dílu. Je to prostě pohodový vánoční film s trochou toho napětí a s trochou humoru, ale pořád to plní dobře svůj účel. Takže stejně jako prvním dvoum dílům, i tomuto třetímu pokračování dávám čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Že si to vzalo pod křídlo Disney vůbec nic neznamená. Film je milý, ale hloupý až běda. Postavy si protiřečí - jednou je vše v pohodě a vzájemně se podporují, najednou přijde nesmyslná hádka a cesta do alternativní současnosti, aby se neřeklo. Na tento prvek se dostává až po víc než polovině filmu a je vlastně tím jediným skutečně dobrým. Zbytek? O něco originálnější, než dvojka, ale jinak blbost na entou, která díkybohu svou životní etapu ukončila ještě zavčasu. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vtipných scénok je síce poskromne, ale aj tak sa pobavíte. Túto komédiu považujem za podarenú vianočnú oddychovku a môžem ju každému odporučiť. Dúfam, že sa bude vysielať aj tento rok, aby tí, čo ju ešte nevideli, sa skvele pobavili a naladili sa na vianočnú atmosféru. Hodnotím ju tromi hviezdičkami. 3.diel Santa Clausa síce už nedosahuje kvalít dielu prvého a druhého, ale stále si drží nastavenú latku pomerne vysoko. Dej je zaujímavý. Čakal som niečo oveľa horšie, nie pohodový, veľmi príjemný vianočný film. Neoplýva hĺbkou, ani dychberúcimi nápadmi, ale keď človek na chvíľu potlačí svoje cynické ja a opäť nechá fantáziu plynúť, nesklame sa. Musím pochváliť hlavne masky a efekty a prekrásnu Elizabeth Mitchell, ktorá v tomto dieli dozrela do krásnej Santovej manželky. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Někdo si asi neuvědomil, že ždíme hadr, který je už dávno suchý. V podstatě vzali pár momentů z jedničky, pár ze dvojky a bohužel, aby to nějak sedělo dohromady, nemohli vzít ty nejlepší části. Výsledek je asi jako když pejsek s kočičkou vařili dort, nebo v tomto případě kaši. Hodně nastavovanou kaši. Na druhou stranu, když odhlédnu od toho, že se tu odehrávají stále stejná klišé a vidíme jen to, co už jsme dvakrát viděli, není to, v případě sledování z křesla u televize, až taková katastrofa. Tim je v podobných rolích výbornej. Vzhledem k předešlým dílům, 30 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví Santova (Tim Allen) pravá ruka, elf Bernard. Túto úlohu po ňom prevzal elf Curtis (Spencer Breslin). (m.a.t.o.)
  • V Santovej (Tim Allen) továrni na hračky možno vidieť počítadlo, na ktorom je zobrazené: 378 rokov bez úrazu. (m.a.t.o.)
  • Když nějaký Santa použije Únikovou klauzuli, vrátí se (třeba i s někým dalším, co se ho drží) do chvíle, kdy se stal Santou. Tam Jack (Martin Short) oblékl kabát dříve než Scott (Tim Allen) z 1. dílu a sám se jím stal. Je tedy logické, že když se pak oba vrátí podruhé, měl by Santa vstoupit do okamžiku, kdy si 1. Jack oblékne kabát a v tom by mu musel zabránit. Ve filmu Santa jen držel současného Jacka, aby nechal obléct kabát svoje minulé já z prvního dílu (je tam tedy taky dvakrát). (SpiderBoy)

Související novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama