Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa odohráva na novo objavenom ostrove, kam je poslané vyšetrovacie komando k prebádaniu terénu. Ich objav je šokujúci! Ostrov obýva obrovský varan a nenásytná kobra. A sú naozaj veľmi hladní. Celý tím musí nasadiť všetky svoje sily a postaviť sa dvom hrozivým predátorom. (oficiální text distributora)

Recenze (170)

curunir 

všechny recenze uživatele

Tento druh filmov je akosi chybne vnímaný. Väčšina ľudí s akým-takým úsudkom si povie presne to, čo tu napísal radagast, ktorého úsudok je skôr polovičný, pretože takýto druh filmov je účelovo nakrúcaný a nejde v ňom o žiadnu umeleckú hodnotu ale len čisto o zábavu. A tak aj k týmto filmom treba pristupovať. K tomu potom aj pristupujú scenáristi, v prípade Varan vs. kobra nieje scenár až tak zle vystavaný, dokonca má aj slušnú zápletku i keď si tvorcovia neodpustili aj niekoľko ukážok suchého humoru, za všetko príklad, keď sa hrdinovia plavia na ostrov a sú uprostred šíreho mora: ,,UŽ SME BLÍZKO?" ,,VIDÍTE TAM NIEKDE OSTROV?" (pohľad na nekonečné more) ,,NIE." ,,TAK NIE SME BLÍZKO." Vizuálne efekty sú síce otrasne odvedené (poteší uťahovanie si s hollywoodskych špeciálnych efektov), avšak tiež sa dajú vidieť ako istý druh zábavy, navyše konanie niektorých postáv je neskutočne proti logike, poteší keď nevyčerpateľnými zásobníkmi strieľajú do 2 obávaných plazov a tvária sa pritom ako keby strielali na plechovky. Doteraz som mal tú česť iba s jedným podobným filmom - Boa vs. Pytón - a to bol skutočný výplach, takže 1* je v tomto prípade viac než len na mieste, okrem toho ja som sa celkom bavil, takže možno niekedy hodnotenie aj prilepším (teraz je to tak na 1.5*). Režisér Jim Wynorski je uvádzaný v tomto filme pod pseudonymom Jay Andrews. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě svým zhlédnutím dokonale dostal. Film s podobně skvělými triky už asi nikdy neseženu. Nedokážu pochopit že někdo jen tak vyhodí peníze za natočení tak "skvělého" trháku. Odmyslíme- li herce, prostředí, zvířata a chabé mozky tvůrců, mohl by z toho vyjít celkem pěkný filmek. Ps: U závěrečného souboje sem napětím ani nedýchal, a opravdu mě zajímalo, který z těch dvou tvorů vyhraje. Bohužel remíza. ()

Reklama

t_gon odpad!

všechny recenze uživatele

K obrazovce mě přitáhnul název jednoho clena z Dua filmu (proste mam rad tyhle tvory od malička). Tušil jsem že to bude něco špatného, ale byl jsem vedle - je to absolutní šlichta!!!O výkonech herců se nedá mluvit - pač tam jen tak dementně postávaj, kecaj své tupé repliky a čekaj až zhebnou. Tak jak jim to scénař (ostatně taky debilně) dal do vínku. No a ty triky (asi někdo v garáži oprášil ZX Spektrum) - komičtější než samotný film...Vidět takové filmy, tomu se říká utrpení! ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Jim Wynorski je klenot režijního dna a žumpy, já prostě nepochopím jak může pořád natáčet takové množství hovnařskejch filmů, kdo to financuje?? To mě hlava nebere. Jeho specialita jsou do detailu propracované triky obzvláště se zvířaty všeho druhu na které je radost pohledět. Samozřejmostí je kvalitní herecké obsazení a namakané dialogy. Jedna hvězda za tu nehoráznou drzost. ()

Zombi odpad!

všechny recenze uživatele

Sedět u toho s kámošema a mít vedle basu piva, tak by to bylo na jednu hvězdu za královskou zábavu na účet filmu, bohužel jsem na to pomrkával sám, a to taková psina není. Hrozný je zde úplně všechno, včetně digitálních triků, tady jsou dokonce udělaný digitálně (blbě) i výstřely z pistole, kterou s oblibou používá Machael Paré, i když na začátku zjistili, že nemá na zdejší monstra žádný účinek. Trochu zvednout by to mohly herečky, kdyby si sundali triko :o) ale to se nestalo, nebo jsem to zrovna na chvíli přepnul :o) Absolutní kravina. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy jedna z postav střílí po kobře u domu, vypálí ze své pistole bez nabíjení sedmapadesátkrát v kuse. V další podobné scéně o několik minut později téměř stokrát. (Stejšn)
  • V českém dabingu se dozvídáme, že varan a kobra byli vybráni k vojenským experimentům, protože jsou obojživelníky. Ve skutečnosti patří oba tito živočichové mezi plazy. (pajik)
  • Aj napriek faktu, že sa vo filme výslovne uvádza, že vojaci sú príslušníkmi americkej armády, lietadla na záberoch sú ruské MiG-23, dokonca aj s ruskou vlajkou na chvoste. (beso74)

Reklama

Reklama