Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadaná holčička Akeelah, intelektuálně převyšující své vrstevníky se dostává, po povinném školním kole spelování, do rukou bývalého učitele, který v Akeelah vidí veliký potenciál vyhrát celostátní soutěž. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Malá nadaná holčička, co umí odříkat písmena z tisíce různorodých slov a neudělá ani jednu chybu. Filmový průběh obsahující objevení zázraku, úspěchy, pády a následně zase úspěchy mě ničím neoslnil, ale jako životní příběh mě teda dostal. Akeelah nezklamala. Sice nic zvláštního do filmového světa nepřinesla, ale já jí celý film fandil. Akeelah je nakonec takové to tradiční rodinné drama, které ale kvalitou určitě nezklame. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Až na trošku otřepanou kostru ala outsider z minoritní společnosti je v něčem dobrý a s tím prorazí a stane se vítězem (ať už opravdovým nebo morálním či osobním) a vyšvihne se na výsluní, samozřejmě s nějakou tou dramatickou zápletkou a tak dál, je to pěkný film. Fishburne mi tam přijde trošku odbývající svou roli, kdežto Palmer jako Akeelah je skvělá. Když vezmu v potaz že to není až takové drama a objeví se i trocha přirozeného humoru. Téměř dvě hodiny je možná trochu moc scénář a film tohoto ražení, a poněkud mě to odrazuje od čtyř hvězdiček, ale za to že jinak nic velkého na vytknutí nemám takže přimhouřím očko. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Tento film je vhodné pozerať v nedeľu popoludní so svojimi predpubescentnými deťmi a na konci im povedať : "Vidíš, keď sa budeš dobre učiť ....(tu doplniť to, na čo by boli hrdí členovia vášho rodokmeňa). Film, ktorý neohúri svojou kvalitou ani hereckými výkonmi. Film, ktorý môže ukázať deťom čo je to trpezlivosť, cieľavedomosť a priateľstvo .... ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu ne! Akeelah není výstižný název - Akeelah malá citová vyděračka, nebo snad ještě líp Akeelah a slzný plyn, by lépe vyjářily co divák může od filmu očekávat. Něco tak prvoplánového jsem už opravdu dlouho neviděla. Příběh ve zkratce - jak se z malé geniální černošky ( = outsiderky) stane díky odhodlání, tvrdé dřině a samozřejmě nezměrné lásce, hvězda a miláček celého národa. Koncentrát Ameriky. Doug Atchinson vzal snad všechna existující novodobá americká filmová klišé, slepil je dohromady hromadou odporně slizkého patosu a zasadil je kam jinam než do černošské chudinské čtvrti... A čeho dosáhl? 76% na čsfd a 7.7/10 na imdb. Asi budu taky brečet! ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Hodně odpočinková záležitost, která má všechno, co by měla mít. Je to citlivé, postavy jsou dobré a herecké výkony zrovna tak. Ano, je to plné klišé, ale kouká se na to skvěle. Jde přesně o ten typ filmu, kdy si ze začátku nejste jisti, jestli se vám to bude líbit a ke konci filmu se přistihnete, jak se vám zrychluje srdeční tep a potají Akkelhe fandíte. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený za 31 dní. (ShortyIC)
  • Prvý film od štúdia Starbucks Coffee. (ShortyIC)

Reklama

Reklama