Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

Juto 

všechny recenze uživatele

Hoci je tento film fiktívny, miestami pôsobí ako dokument. V príbehu sa spája napätie, intrigy, násilie a politické odsúdenie. Tiež sa zaoberá útrapami, ktoré sú podrobne vysvetlené a vyjadrujú neúnavnú kritiku organizácie NAFTA (Severoamerický voľný obchod). Toto je dramatický a seriózny film, v ktorom sa herci v hlavnej úlohe v podaní Jennifer Lopez a Antonia Banderasa sa stretávajú uprostred hlbokého boja s utláčateľskými silami mimo ich kontroly, keď sa konfrontujú s odpornými vrahmi a skorumpovanými ľuďmi. 6/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Moderné otroctvo na mexickej hranici a na jeho pozadí vraždy mladých dievčat - to všetko ale bez napätia a emócií. Hranica smrti je skôr hranicou medzi nudou a apatiou a letmé zlepovanie očných viečok preruší len zábavný song Juanesa "La Camisa Negra", ktorý akoby do filmu ani nepatril. Vylepšený záver ale priniesol tomuto thrilleru bez zvláštneho pôsobenia na nervovú sústavu aspoň priemerné hodnotenie. Bola tam totiž nejaká myšlienka. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Bordertown, mohl být velkým hitem a oceňovaným filmem. Bohužel, měl příliš mnoho nedostatků což je docela škoda. Vynikající mrazivě smutné téma z prostředí Mexického pohraničí je přeci jen neokoukané a divácky zajímavé. Mínusy bych viděl v obsazení hlavní herečky J.Lopezové. Ta se sice typově na roli hodí bezvadně, avšak její herecký um vysokých kvalit zrovna nadosahuje a uměl bych si představit lepší obsazení Lauren. Lopezová však v žádném případě není hlavním důvodem, proč Bordertown je takový jaký je. Chybí mu jistý spád, akčnost a silnější vtáhnutí do děje. V pár scénách se to povedlo (kupříklad jak Lauren jede sama autobusem), škoda jen že jich nebylo víc. Co se tomuto dramatu podle skutečných událostí povedlo je, že jsem nad touto tématikou dlouhou dobu přemýšlel a dost mě rozesmutnila. Bohužel Martin Sheen v roli šéfredaktora měl pravdu, zákony jsou dvou druhů pro bohaté a pro chudé a to neplatí jen v Mexiku, ale všude ve světě. A z tohoto faktu mě mrazí v zádech.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Továrny podél Mexických hranic (tzv.,,MAQUILADORAS“) najímají hlavně mladé ženy, protože pracují za nižší plat a nestěžují si. Mnoho žen bývá často přepadeno a zvražděno. Ale jedna přežila…. PŘÍBĚH:****celý film je zahalen do žlutého filtru (jde přeci o zemi Aztéků  ), který mu sluší a přidává autentičnosti. Že zde dochází ke zločinům je děsivé pro každého, kromě policie. J.Lopez překvapivě nehraje žádnou navoněnou kočičku, ale novinářku, která odhaluje tamní drsnou realitu. A celkem to funguje./ HUMOR:nesmál jsem se./AKCE: ani ne./ NAPĚTÍ:***zažívat to, co se odehrává je napínavé. Víc, než jsem čekal. Zvlášť, když stále nevíte, komu se dá vlastně věřit. Film jsem začal brát jako politický thriller, protože za TY věci prostě politici můžou! A protože nejde jen o vraždění žen v Juárez, ale celkově o volný obchod do Střední Ameriky….To, že příběh je založen na skutečných událostech jej trošičku dostává na podobnou rovinu jako jsou Muž v ohni nebo Fast Food Nation. I když je to pohled zase trochu jiný, určitě za to stojí. Určitě lepší *** !!! ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem místy pociťoval nepříjemné mrazení. Vykreslená Mexická realita, je pro našince celkem šoková záležitost. Tento druh kriminality (sexuálně motivované trestné činny), je pouze jedním z mnoha kriminálních problémů současného Mexika. Je dobře, že má někdo odvahu na to upozorňovat a to i prostřednictvím kontroverzního filmu. Za to by si film určitě zasloužil vysoké hodnocení. Bohužel ale výsledek není až tak dokonalý. Je to tím, že J.Lopez není extra dobrá herečka? Možná. Možná to bude i tím, že scénář není žádný zázrak a bohužel se tu setkáváme s klasickým žánrovým klišé (docela provařené slovo na ČSFD ne?). Co naplat. Více než 3 tomu dát nemůžu. Přesto doporučuji každému, kdo si chce udělat konkrétnější obrázek o Latinské Americe. Je to přece jen blíže pravdy, než např. Od soumraku do úsvitu :-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Albuquergue a v mexických lokalitách Nogales, Sonora, Chihuahua nebo Baja California. (Terva)
  • Natočeno podle skutečnosti. (M.B)
  • Gregory Nava byl za scénář k tomuto filmu na Berlínském filmovém festivalu nominován na Zlatého medvěda. (Terva)

Reklama

Reklama