Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film se na začátku jeví jako solidní kriminálka, ale postupně graduje v perfektní obžalobu mocipánů. Už dlouho jsme neviděl tak napínavej film ve kterým ve mě nevzbuzovala emoce hlavní dějová linka tolik, jako ta skvěle zapracovaná ukázka arogance mocipánů vůči životům druhých "je levnější vraždy žen ignorovat než ty ženy chránit" "tohle není volný obchod, ale obchod s otroky" "v každý zemi platí dva druhy zákonů, jedny pro mocný a druhý pro ty ostatní", zejména poslední větě my v česku hodně rozumíme. Fakt výborný i když mě třeba poslední scéna přišla až příliš filmová s ohledem na obsahový koncept celýho filmu a J.Lo, herecky taky nekope první ligu i tak mě tenhel film dostal, protože ani na chvíli nepochybuju, že ženy tam skutečně žerou chleba s pěkně drsnou kůrkou a taky věřím tomu, že si kdejakej politik a mocipán napochoduje k šéfovi medií a řekne co je dobré psát a co ne. Tohle je prostě celosvětová špína, která se bohužel nikdy a nikde neumeje. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle skutečných událostí se zajímavou tématikou. Jennifer Lopez jako novinářka bojuje za ženská práva. Konec je odpovídající skutečnosti, kterou je nemožné změnit, protože vlády budou dál využívat levné pracovní síly v rozvojových částech země a dál budou přihlížet násilí, které se tam děje. Film je sice trochu vleklý, ale přesto se mi celkem líbil, škoda jen, že Antonio Banderas nedostal ve filmu více prostoru. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodně mě zaujala tato problematika. Je dobré točit filmy a problémech, které jsou hlavně těmi, kteří jsou schopni s tím něco dělat, přehlíženy. J. Lopez je kus ženské, ale jinak mi film absolutně nesedl. A. Banderas měl minimum prostoru a ostatní bylo už zlé. Začátek super, ale když byla J.Lo na místě, šlo vše do kytek. Řekl bych, že je to celkem škoda. Potenciál na velmi temný thriller to mělo. A trochu by mě teda zajímalo, proč to v Thajsku zakázali. Zase tak moc brutálních scén tam nebylo... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě především námět, ačkoliv ani zpracování není úplně nejhorší. Občas neškodí připomenout jak vypadá odvrácená tvář zemí, kam našinec vyrazí většinou leda na exotickou dovolenou. "Bordertown" mimo jiné dokládá, jak těžké, ne-li nemožné, je něco na tomto stavu změnit (v této souvislosti se mi vybavil "africký" snímek "Nepohodlný"). Podobné filmy si zaslouží pozornost a nic na tom nemění skutečnost, že težko něco vyřeší a některé diváky třeba i otráví (o čemž svědčí třeba komentář Soweeka). Jen na okraj: ve spojitosti s místem děje tu v komentářích občas padne slovo "městečko" - Juárez má něco přes 1 300 000 obyvatel a spolu s americkým El Pasem tvoří dvojměstí čítající o další milion lidí víc. To už by si možná zasloužilo nazývat ho městem, co vy na to? :-) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nepochybujem, že situácia v Mexiku ohľadom prepojenia mafie a vlády je vážna. Ale v tomto príbehu, akokoľvek tragickom, som ten pocit nemal. Každý všetko tají, a J.Lo ako novinárka nebola dostatočne uveriteľnou postavou ani v kombinácii s Banderasom, aby to všetko mohla zvládnuť a zmeniť. Pre mňa len slabšie tri hviezdy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Albuquergue a v mexických lokalitách Nogales, Sonora, Chihuahua nebo Baja California. (Terva)
  • Lauren (Jennifer Lopez) spolu s Evou (Maya Zapata) poslouchají v autorádiu píseň "La Camisa Negra" kolumbijského zpěváka Juanese. S tímto zpěvákem se setkají, když s tou samou písní vystoupí na oslavě narozenin, Evy se zeptá na jméno a věnuje jí autogram. (Prochy38)

Reklama

Reklama