Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

maverick10 

všechny recenze uživatele

umelecka uroven?ODPAD Na Shekespeara to samozrejme nema. Ale dokaze to cloveka neuveritelne stahnout. A navic to poukazuje na zakulisi fotbalovych ale urcite i jinych korupcnich skandalu. A nejsmutnejsi je se zvoli obetni beranek IVANEK a ostatni vesele pokracuji dal a dokonce piskaji dulezita fotbalova utkani.......A Ctvrtnicek? To je trida! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jojo, je to zábava, ale rychle se to oposlouchá a kdyby to nebylo založený na skutečnosti, brzy by po tom ani pes neštěkl. To už řekl Poe, že co je podle skutečnosti, to má pro masy mnohem větší přitažlivost než smyšlenky. Velkou míru zábavnosti na tom nesou hlavně jazykové schopnosti Lábuse a Čtvrtníčka a samozřejmě sprosťárny vršený na sebe bez nějakýho ladu a skladu, až se jakýkoliv možný význam vět ztrácí a člověk to nepochopí, ani kdyby to četl. Tahle složka se mi líbila hodně, tak na pět hvězd. Jenže v této "hře" ze života je ještě jedna složka. A sice jakási parodie hudební revue v čele s jakýmsi vlasatým "zpěvákem". Bez této části bych se s klidem obešel, jenže tato část zabírá z těch 48 minut aspoň patnáct dvacet, takže to není zanedbatelný. A proto hodnotím za tři. Ale Ivánek má pravdu: Von se ten fotbal sám neudělá, protože na to musej bejt lidi, co to nedělaj pro sebe. A přihodím ještě jednu skvělou hlášku:- Mi včera volal Pelta. - Čurák! A co chtěl? - No nic. - A cos mu na to řek? - No nic. - Tak tos mu řek dobře. a ještě jedno: - Von ti Puček jako nic neřek, jo? - Von mi řek: 'Jo ty si mluvil s Jardou, jo? No, todleto, támdleto.' Já sem říkal: 'Já sem mluvil s ním akorát po telefoně, a takže jsem nevim, a říkám, mně to nevadilo, stejně bych musel dát do toho.' A von říkal: 'No žádná sláva to neni.' Ale já sem nevěděl žádnou částku a nic! ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

20% - Každý zajímavý nápad na celý večer zábavy nestačí. Odmyslím-li si všechny ty vulgarismy, je tato hra strašná, ale fakt ukrutná nuda. Vycházeje z toho, že z Ivánka lidé často citují, dá se říct, že zde máme tu čest s možná největší propagací a populirazí sprosté řeči v historii moderní češtiny. A tím já se skutečně nebavím. Jednak, protože je to nuda, ale taky trochu z principu ;o) ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Kratší divadelní hra o třech lidech, kteří předčítají odposlechy fotbalových rozhodčích a funkcionářů. V podání Lábuse a Čtvrtníčka je to naprosto skvělé a Polášek jako rozhodčí s moravským přízvukem taky pobaví. Mnoho sprostých slov, dementních hlášek a perfektně primitivních vět. Jedno shlédnutí nestačí. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Málokteré „umělecké dílo“ (jak jinak to s nadsázkou nazvat, pokud člověk nechce zabřednout do morálně hodnotících soudů) „obohatilo“ (opět uvozovky) běžný český slovník o tolik hlášek při takovém poměru pracnosti ku invenci. Potvrzení pravidla, že nejlepší kousky píše sám život. Jen kdyby se na divadle tolik nesnažili (zejména Poláškův závěrečnný vstup měl k rafinovanému humoru velmi daleko). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama