Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Haley Graham (Missy Peregrym) je 17-ročná rebelka, ktorá má rada punk a všetko, čo môže zvýšiť jej adrenalín. Nie raz sa dostala do konfliktu s okolím a autoritami. Keď však dôjde k poslednej zrážke so zákonom, dostane na výber. Trest alebo zápis na elitnú gymnastickú akadémiu vedenú legendárnym trénerom Burtom Vickermanom (Jeff Bridges). Jej neskrotný duch a žarty rýchlo otrasú prísne vedenou školou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Nezaručuji, že se u toho budete bavit, jako já. Je to taková klasická sportovní "komedie", kterých jsou tucty a jsou jako, kdybyste natáčeli remake za remakem. Ale, když se občas nudím, tak se rád podívám a nemusím u toho přemýšlet. Tady je k plusu, že jde o gymnastiku, se kterou jsem moc filmů neviděl. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se nejedná o další naivní přírůstek o zmoudření zlobivé holčičky, tentokrát ze sportovního prostředí. Plytký děj v druhé polovině filmu přechází do ústraní a film se proměňuje ve sportovní přenos, který je vizuálně opravdu lahodný a nejen kvůli postavám hereček. Rebelka dovede zaujmout především svou vizuální stránkou. Díky skvělé kameře a dynamickému střihu se daří tvůrcům vytvořit pro sportovní odvětví gymnastiky nový rozměr snímání. Všichni si určitě pamatujeme na roztahané, dlouhé a nudné záběry gymnastiky z olympiády. Rebelka tento nudný typ přenosu zcela boří a přichází s novými nápady, jak se dá tento sportovní přenos zvládnout. Bohužel sportovní přenosy jsou tak trochu podceněným tématem, přitom právě přenos dákáže u diváka nadšení ze hry umocnit a vtáhnout ho do hry. Hlavní hrdinky chtějí inovovat "svůj" sport, totéž se daří tvůrcům tohoto snímku. Ačkoliv snímek nemá po příběhové stránce cokoliv nabídnout a jasné sdělení snímku o tom, že každý sport je krutý, je tak obehrané, až je trapné. Přesto si film zaslouží pozornost. Jo a to jsem ještě nezmínil jeden megavtípek s Jeffem Bridgesem a trampolínou:-) ()

Reklama

prasacimor

všechny recenze uživatele

Mal som pôvodne v pláne pozrieť si tieto mladé, skákajúce prdelky ako rozptýlenie pri jedle, poprípade ako uvoľnenie po náročnom dni. No všetko, čo obaľovalo hlavnú prdel, mi začalo tak neskutočne liezť na nervy, že som to musel po 7 minútach vypnúť. Takto afektované, otravné hovado som vo filme už dávno nevidel. A nezachránil to ani prežúvavec Bridges. Hodnotiť si tým pádom netrúfam, ale predpokladám že za vytrínu by si to tvorcovia nedali. ()

TomBar 

všechny recenze uživatele

Žiadne výnimočné filmárske orgie sa nekonali, ale na druhej strane, od takejto komédie s "morálnym" posolstvom to ani nik neočakáva. Napriek sa mi na to dívalo celkom príjemne, nepopieram, že najmä vďaka Missy Peregrym, ktorá mi trochu pripomína moju obľúbenú Hillary Swank. Film priniesol síce typickú schematickosť tohto žánru, lacnú symboliku, ale námet sa mi, aj napriek svojej povrchnosti, celkom pozdával. Trošku ma iritovala hudba, tie klavírne prelúdiá boli naozaj otravné. U mňa necelé tri hviezdy, ale čert to ber. P.S. Skutočne nechápem, prečo kompetentní takto hyzdia originálne názvy filmov (či slovenské, či české). V tomto prípade bol originálny názov "Stick It" nahradený českým "Rebelka", čo bolo vzhľadom na ten osamelý symbol, tiahnúci sa filmom, kruté. Niektorým prekladom skutočne nerozumiem, a sú aj väčšie perly ako táto. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Hmmm, to byla ale blbost - ale víte co? Já té Haley fandila, což se mi moc často nestává. Fanda gymnastiky opravdu nejsem a když člověk vidí samé americké komedie, kdy mladistvé do těch 18 let dělají kraviny, tak ten stejný scénář přestane brzo bavit. Ale víte co - hvězda za Jeff Bridges, která byla výborná; hvězda za ten příběh a hvězda za to, že jsem tu televizi nepřepla a přežila jsem i ty reklamy (což je úspěch, jelikož na televizi koukám tak 2x týdně a dohromady to dá 2 hodiny). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Cameo si zahrála Nastia Liukin, zlatá medailistka z OH v Pekingu. (D3VIL)

Reklama

Reklama