Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neprůbojná Olivia je bývalá učitelka, která pracuje jako uklízečka, Franny je bohatá žena v domácnosti, Christine úspěšná televizní scenáristka a Jane módní návrhářka. Ačkoli každá jiná, jsou už od střední školy nejlepšími kamarádkami a s výjimkou Franny se každá z nich právě potýká s osobní krizí. Olivia je věčně bez peněz, nemůže zapomenout na bývalého ženatého milence, a navíc uvízne ve vztahu se sobeckým Mikem. Manželství Christine se po měsících nekonečných hádek rozpadá a Jane prožívá hlubokou krizi středního věku, která se projevuje nejen věčnou podrážděností. Existuje něco, co by jim mohlo pomoci jejich potíže vyřešit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, které v kategorii ukecaných hořko-úsměvných pohledů do života věrných kamarádek patří k těm lepším. Výborně obsazené i zahrané, se svižnými dialogy, řadou výborných okamžiků a zručně nahozenými zkratkami jednotlivých osudů. Jennifer Aniston a Frances McDormand byly ve svých rolích výborné, Catherine Keener a Joan Cusack mohly být také, kdyby dostaly trochu víc prostoru. Nenudil jsem se ani chvíli a vychutnal si každou povedenou scénu či dialog. Jen ten český název jsem nějak nepochopil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak vás už trošku omrzeli tie vážne drámy s témami, ktoré ťažia človeka nejeden deň, tak toto je ideálna oddychová alternatíva. Film má veľmi rozmanité, inteligentné a nápadito pútajúce charaktery postáv, ktoré stihnú však len zaujať, pretože priestor, ktorý by potrebovali tvorcovia na ich poriadne spracovanie jednoducho nemôže byť osemdesiat minút. Vlastne sa jedná len o každodenné problémy mierne (ne)obyčajných ľudí, ktorých by sa dali natočiť tisíce. Ale keby vyzerali napríklad aspoň takto, nemal by som až také veľké výhrady. 65%. ()

Reklama

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Jsem docela překvapená z nízkého hodnocení filmu. Podle mě by si zasloužil minimálně 70%... Líbila se mi myšlenka, strohost, ironie a suchost humoru. Podle mě se jedná o neobvyklý film, který je hodně depresivní (opomenu-li nadsázku). Navíc parádně obsazen. Jenom je-li tu někdo vnímavější, jak já, mohl by mi prosím sdělit (nejlépe do pošty), proč ten chlap smlouval s Jennifer Aniston o ceně za uklízení?? Já to z toho závěru prostě nepochopila.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné nezávislé drama o znuděných, sebelitujících a věčně nespokojených dámách (slečen) ve středním věku. Na takové hvězdné herecké obsazení se velice příjemně kouká a ona snad i ta Jennifer Aniston není zase tak špatná herečka. Z počátku to sice chvíli trvá, než se film rozjede, ale pak to stojí za to, tedy za předpokladu, že máte rádi upovídané filmy. Slovy se tu opravdu nešetři (nadávkami a sexuálními narážkami taktéž ne). Nicole Holofcener má za sebou pouze několik seriálů (Gillmorova děvčata) a jeden film, ale na její práci to vůbec není poznat. Herce vede zkušenou rukou a u diváků dokáže vyvolat i jakés takés emoce. Chválabohu za to, že na tom prozatím nejsem tak špatně, jako všechny představitelky. Mužští představitelé si role určitě užívali, obzvláště je to poznat u Scotta Caana. Jeho záletník je zahrán velice přesvědčivě :) Nejlepší herecký výkon podle mě předvedla stará škola, a to Jason Isaacs. Postavu zahrál s přesvědčením a věřil jsem mu každé slovo... Tak ignorantskou, sebestřednou a vztahovačnou osobu by nikdo jiný nezahrál lépe. Jestli máte rádi pomalé a ukecané dramata, neváhejte. ()

jujec 

všechny recenze uživatele

Filmu chybí úvod (příliš mnoho příběhů rychle se střídajících), což ale tolik nevadí, ale především závěr. Ono je asi jasné, jak se děj vyvine, ale je až moc otazníků. Čtyři kamarádky, každá z nich má svůj příběh, každé se něco změní (jedné vlastně tak moc ne), ale jak se s tím popere, to už je jen naznačeno, i když ne jednoznačně. Možná je to tím, že i scénárista si s tím nakonec nevěděl moc rady.... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Los Angeles. V době natáčení filmu zde byla nejdeštivější zima vůbec. Restaurace, kde mají Mike (Scott Caan) a Olivia (Jennifer Aniston) rande naslepo, je Fred 62, též v L.A. Dalšími natáčecími místy byly New York a Kalifornie. (SONY_)

Reklama

Reklama