Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Sama bych si to nevybrala, film mi byl pusten v autobuse. Jde o desny sladak typu: charakterni dospelak nauci male gangstery, jak byt spravnymi hochy (aneb Panu uciteli s laskou po stopadesate). Ale dalo se na to divat, misty jsem se zasmala, prestoze jsem film videla v portugalstine se svou slovni zasobou citajici cca 50 nejbeznejsich slov a frazi (pri sledovani jsem se naucila 51. - do prdele) a postupne vic a vic mekla. Roneni slz zabranil az kycovity konec, nastesti odlehceny opet trochou humoru. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Camp Kilpatrick (5:29) ,2. We’re Better Than This (1:27) ,3. Sorry, Football Is Over (3:39) ,4. Roger’s Dead (1:33) ,5. A Baddington Game (1:33) ,6. Training Day (3:04) ,7. Rap Up (3:23) ,8. Flowers (2:42) ,9. Letter Writing Montage (1:18) ,10. Good Job (:43) ,11. Junior (1:36) ,12. Celebration Epilogue (3:48) ,13. We’re Better Than This (Part 2) (5:27) ,14. Calvin Gets Shot (3:21) ,15. We’re Better Than This (Part 3) (6:13) ,16. Forgiveness (3:12) ,17. Junior Returns (2:24) ,18. Mustang Challenge (3:26) , ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má šťávu. The Rock si poprvé i docela seriózně zahrál, i když zároveň uplatnil i svůj typický 'hláškovací' styl. Tenhle chlápek má velký potenciál což bylo jasné -kdyby jste ho jako showmana neznali z jeho wrestlingové kariéry- hned po Králi Škorpionovi. Škoda, že dnešek už nepřeje klasickým akčním filmům let osmdesátých, mohl se docela dobře dostat až ná úroveň takového Slye či Arnolda.... Škoda, v nějaké pořádné střílečce a la Rambo si ho docela dokážu představit. Rock ale spíše sází na ne tak násilné filmy jako Kráčející skála nebo Vítejte v džungli (jo i takové filmy jsou potřeba, poslední roky po nich zeje ve filmovém byznysu doslova kráter). Jenže ty staré dobré filmy už se dneska nechytí. Jinak by strčil nějakého Seagala, Van Damma, nebo Chucka Norrise do kapsy, protože má na rozdíl od nich i nějaký ten herecký talent, což nikdy není na škodu.... Konec Rocka, zpátky ke Gridiron Gang. Chvílema působí až trapně, jenže častěji dokáže strhnout tak na to ve výsledku kašlu. Mix komedie a dramatu funguje bez problému. Dobrá podívaná, dobrá zábava, dobrá sonda do části americké společnosti. Hm ale jak říkám, Rockův potenciál takový film rozhodně plně nevyužije... You don't know how to spell Mustang? You have GOT to be SHITTIN' me! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte se nebojím napsat místo The Rock, Dwayne Johnson, protože v tomto filmu přidal tento sympaťák kromě svého úsměvu také notnou dávku herectví. Film je jedním velkým klišé o partě outsiderů, kteří se snaží vydrápat na vrchol. Tolikráte omílaný příběh mi tentokráte nevadil. Oni Američani tento druh filmů umí velmi vkusně natočit, takže pokud člověk chce emoce zažít, tak je prostě zažije. Na konci dostaneme srovnání s přístupem opravdového kouče Seana Portera, tomuhle faktu ale osobně nepřikládám žádnou váhu. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Formulka "proti prúdu idúci učiteľ vykreše z mladistvých delikventov lepších ľudí" je tu zredukovaná na celovečernú montáž kvázi epických okamihov, ku ktorým väčšina filmov skúša aj nejakú tú výstavbu. Tu však nejaká psychológia a vývoj v podstate neexistujú a sledujeme len kolekciu dojemných, motivačných, dramatických, spomalených a heroických scénok, permanentne podfarbených burácajúcim orchestrom. Pozrel som to potiac sa pod perinou a neumrel som, a strávim lacný pátos, ale odtiaľ potiaľ. Na konci sa nedozvieme ako deti dopadli po prepustení, čo by stálo za zmienku, keďže z toho čo som čítal slušný počet z nich sa vrátil k svojmu pôvodnému životnému štýlu, poniektorí z neho vykĺzli, poniektorí skúšali jedno aj druhé a jeden bol zastrelený. To by ale kazilo tú hallmarkovskú idylku. Síce je chvályhodné, že Porter sa snažil a niekomu aj zachránil život, ale bez systémového riešenia to bol len prd vo vetre a vo výsledku som si povedal, že je neuveriteľné ako katastrofálne vypatlaní, agresívni a asociálni kokoti v niektorých častiach USA žijú. Asi takto to poviem - ak by sa nejakému učiteľovi v Košiciach podarilo jednu triedu cigošov z Luníka IX scivilizovať tak, že povedzme polovica z nich sa ako-tak začlení do systému, klobúk dole. Dobrá práca. Ale nepotrebujem o tom vidieť pestrofarebnú Disneyovku, ktorá ignoruje všetok kontext a tak tlačí v sentimente na pílu, až je to človeku protivné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Vo finálovom zápase môžeme cez polčas vidieť, že stav stretnutia je 17:14, no keď dá Willie (Jade Yorker) touchdown, skóre ukazuje 21:7. (ShortyIC)
  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)
  • Vo filme môžeme vidieť, ako kouč Sean Porter (Dwayne Johnson) vymýšľa nové logo pre klub a vymyslí také, na ktorom je bežiaci kôň. Takéto logo má kanadský klub Calgary Stampeders, za ktorý v roku 1995 hrával obrancu sám Dwayne Johnson. (ShortyIC)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama