Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (650)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Život je ako rubikova kocka. Je sakra ťažké ju poskladať tak, aby všetky jej stránky boli v harmónii. Chris Gardner robil všetko preto, aby dosiahol pre svoju rodinu harmóniu a skrze nej vytúžený, každodenný pocit šťastia. Film je stavaný s obrovským perfekcionizmom na gradáciu emocionálnych vývojov, kde má i obyčajná čokoládová tyčinka v danú situáciu neuveriteľnú hodnotu. Kontrast medzi zúfalosťou a šťastím pre mňa ešte nikdy nebol tak silným javom. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako hlása distribútor, nielen najdojímavejší film v jeho kariére, ale rozhodne úplne iný ako jeho ostatné. Ako nešťastník k štastiu prišiel, alebo cesta za americkým snom. Aj takto by sa to dalo stručne okomentovať. Smutný príbeh o tom, koľko človek znesie a čo všetko musí zvládnuť k ceste za šťastím, v tomto prípade za dobre platenou prácou. Smith hraje výborne a to, že jeho filmového syna hraje jeho skutočný syn, filmu iba prospelo. Film nie je iba drámou, ale občas aj pobaví(všetky scény s ukradnutým "strojom času",alebo naháňačka s taxikárom). Kto zažil iba polovicu toho čo Ch.Garner musí pri filme vyroniť slzu. Film o silnej ľudskej vôli alebo rozprávka o tom, ako vám poskladanie rubíkovej kocky otvorí zatvorené dvere...Film 80%. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jestli je tento film aspoň z poloviny inspirovanej skutečnym životem Chrise Gardnera, tak teda nechápu, jak se z takovýho idiota moh stát milionář :-) Will Smith to zahrál sice docela přesvědčivě, ale jeho postava mi tak strašně lezla na nervy, že bylo pro mě doslova utrpení tento film sledovat. Takhle nesympatickýho hlavního "hrdinu" jsem už hodně dlouho neviděl. Chová se jako úplnej idiot a úspěchu dosáhne vlastně jen díky tomu, že neustále někomu leze do prdele. Úspěch jsem mu vůbec nepřál. Naopak bych mu přál, aby skončil někde pod mostem. V podstatě souhlasim s komentářem, co napsal DaViD´82. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Gabriele Muccino vzal nepříliš atraktivní látku (respektive látku stokrát viděnou) z toho správného konce a inspirován skutečnými událostmi natočil nepřeslazenou (i když nic si nenamlouvejme) typicky americkou záležitost; učebnicově okopírovanou story o tom, kterak se jeden obyčejný muž opětovně staví proti kopci smůly. Vznikl jistým pohledem depresivní příběh o něčem, co již velmi dobře známe z let předešlých, ale opepřený několika drobnostmi, které v daném žánru mile překvapí. Emoce nám Muccino spolu se scénáristou předkládá velmi vkusně, nikoli lacině!! A i když si je divák celou dobu vědom toho, že si „jen“ pečlivě připravuje půdu pro košatý happy-end, moc rád (alespoň u mne to tak bylo) si spolu s Chrisem vychutná ten lahodný pocit vítězství!! Místy tomu skutečně chybí hloubka i více zapamatovatelných scén, ale na druhou stranu leccos zachraňuje hlavní představitel. Respektovaný Will Smith se už nějaký ten pátek pohybuje v epicentru největšího zájmu, v zámoří má nyní skutečně neotřesitelnou pozici, jeho filmy (ať jsou žánrově jakkoliv rozličné) jsou pravidelně komerčními hity a i pro tentokrát, když zabrnkal na vážnější notu, se mu jeho úsilí vyplatilo (otevírací víkend 26 milionů dolarů), okořeněné navíc oscarovou nominací!! Poctivě vykreslil muže, kterému osud hází klacky pod nohy, a opět dokázal všem pochybovačům, jak znamenitým hercem je!! I Thandie Newton odehrála slušný part a včas vyklidila pozice, naštěstí jí scénárista už nevracel zpátky do hry. Mladý Jaden Smith je tatíkovi dobrým spoluhráčem, nechybí mu dětská roztomilost a naopak místy udivuje nefalšovanou přirozeností!! Jejich souhra je pak jednou z největších ozdob celého snímku!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Will Smith byl fakt výbornej a doufám, že toho Oscara jednou dostane. Navíc to vypadá, že herecký geny půjdou dál v rodině, protože jeho syn Jaden je taky dost dobrej a docela roztomilej na herecký dítě. Jinak mi to ale přišlo docela nudný a způsob, jakým mě chtěl film dojímat každou druhou scénu, protože na tom byl hlavní hrdina čím dál hůř a hůř, mi přišel ke konci už protivný. Škoda. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Původní Rubikova kostka neměla uprostřed bílého čtverečku své logo - to bylo přidáno až mnohem později. (don corleone)
  • Jaden Smith, ktorý hrá Christophera, sa volá celým menom Jaden Christopher Syre Smith. (Pat.Ko)
  • Malého Christophera ztvárnil Smithův (Chris Gardner) skutečný syn Jaden. (imro)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama